Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Ilaria Salis, az olasz útonálló antifa terrorista a másfél perces felvételen egy fotelben ül, hangsúlyozza, hogy házi őrizetben van, és megmutatja a bokáján elhelyezett elektronikus nyomkövetőt.

Azt mondta, a nyomkövető emlékezteti, hogy még fogságban van. „Huszonnégy év börtönt kockáztatok, ezért küzdelmem még nem ért véget” – hangoztatta.

Kifejtette, hogy a politika nem számít a szakmájának, mivel „más kontextusban politizálok, alulról”. Magát úgy határozta meg, hogy állandó álláshely nélküli, helyettesítésekre hívott pedagógus és „antifasiszta vagyok”. Megjegyezte, hogy letartóztatása az utóbbi másfél évben felborította az életét.

Az antifa útonállót a Zöldek és a Baloldal Szövetsége (AVS) indítja jelöltként az EP-választásokon. Az olaszországi kampányt eddig Ilaria Salis apja folytatta, és most először szólaltak meg a Magyarországon házi őrizetben lévő nő „európai programjával” kapcsolatosan.

Salis elmondta, hogy Európában azért akar dolgozni, hogy a hozzá hasonló „igazságtalanságot elszenvedő emberek” ne maradjanak egyedül. Az általa és bandatársai álal agyonvert emberekről természetesen nem ejtett szót.

Célként tűzte ki a „minőségi oktatást” és az „életszínvonal javítását”, valamint a „szélsőjobboldal és annak diszkrimináló politikájával szembeni küzdelmet”.

Annak érdekében, hogy „a szolidaritás, ne pedig a félelem legyen Európa őrlángja” – fűzte hozzá.

Apja, Roberto Salis az ANSA olasz hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy lánya lesz az egyetlen EP-jelölt, aki nem adhatja le szavazatát. Hozzátette, hogy a külföldi börtönökben tartózkodó többi 2500 olasz sem élhet szavazati jogával.

Ignazio La Russa, a római szenátus elnöke, az Olasz Testvérek (FdI) jobboldali kormánypárt egyik alapítója az FdI milánói kampányeseményén azt mondta, hogy Ilaria Salis a baloldal számára választási eszköz.

„Megértem, de mi soha nem tettünk volna ilyesmit, (...) minden oldalnak megvannak a saját hősei” – fejtette ki Ignazio La Russa.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Bár a mi hazánkos Novák Előd kérésére előbb tömegsport-rendezvényként felvette az állami szervező a Kitörés emléktúrát az Olimpiai Ötpróba Programba, később azt törölte.

Az ausztrál szövetségi kormány törvénymódosítást kezdeményez a nemzetiszocialista karlendítés betiltásáról is.

Filip Turek nem tartja magát nemzetiszocialistának, de a rendőrség már nyomoz ellene ezügyben. Karlendítős fotó is elérhető róla, ami autójában készült, amibe elmondása szerint mindig pontosan 88 liter benzint tankol.

Ilaria Salis, az olasz útonálló antifa terrorista a másfél perces felvételen egy fotelben ül, hangsúlyozza, hogy házi őrizetben van, és megmutatja a bokáján elhelyezett elektronikus nyomkövetőt.

Hét évtizeddel a második világháború vége után még éltek emberek, akiknél hitelesebben senki sem tudta elmondani, mit tapasztalhatott egy civil a budai oldalon 1944-45 telén.

A szlovák Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) a „náci” ideológia és az SS iránti szimpátia kinyilvánítása miatt ítélt el öt Slovan-szurkolót.

A Denisz Kapusztyin vezette Orosz Önkéntes Hadtest (RVC) állítása szerint több, Oroszországban végrehajtott támadást vitt véghez 2022-es megalakulása óta, ám nem ő az egyetlen, aki orosz gyökerű, s ukrán oldalon harcoló fegyveres csoportot vezet.

A „punk ötlet” régen az volt, hogy lementek a térre kannás borozni, most meg az, hogy két libsi diáklány kitalálja, miért ne lehetne Emese, a magyarság mitológiai ősanyja fekete.

A tavaszt idéző napsütésben jó félszázan gyülekeztek a megadott időpontban a Keleti pályaudvar előtti téren, hogy részt vegyenek a sétáló történelemórán, számol be a Festung Budapest 2024-es rendezvénysorozata nyitányáról a honlapján a Légió Hungária.

A zsidó-liberális sajtóban „náci nagymamaként” csúfolt Ursula Haverbecket, akit már többször is börtönbüntetéssel sújtottak úgynevezett holokauszttagadás miatt, most újabb 16 hónapra ítélték.

Valószínűleg kevés furább szervezet létezett a nemzetiszocialista Németországban, mint az általában csak „Zsidók Hitlerért” néven emlegetett egyesület.

Egy Simon Knittel antifaiszta összefogott, a Laut gegen Nazis (Hangosan a nácik ellen, LGN) nevű szélsőséges szervezettel és egy hamburgi ügyvédi irodával, hogy a védjegyhivatalon keresztül kisajátítsák a hazafias jelszavakat.

Híradó szakaszparancsnokként szolgáltam Ungváron 1944 októberében. Közben Nyékládházára kerültem, ahonnan november 4-én a szovjet katonák vittel el többedmagammal „kicsi robotra”, amiből négyévi kényszermunka lett.

2019-ben az eleki Resetár András házfelújítást végzett, mikor megdöbbentő felfedezést tett az ingatlanban, amely egykor a Faulhaber család otthona volt.

Egy hétköznapi történet rendkívüli véget ért az egyik elszakított országrészben. A nyugat-felvidéki Vágegyháza-Alsózáros vagy Zárosegyháza nevű községben egy gazda ekéje szántás közben valami keménynek ütközött, amiről azt hitte, egy szikla.