Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A repülőgépek szárnya által ihletett különleges személyautó rendkívül kis légellenállású és alacsony fogyasztású volt.

Ha szóba kerül az 1939-es esztendő és Németország, akkor keveseknek jut eszébe egy ilyen futurisztikus személyautó:

Pedig ez a bizonyos Schlörwagen nevet kapott négykerekű 1939-ben Berlinben látott napvilágot. Az alapját egy 38 lóerős Mercedes 170H jelentette, a kiindulási modellt egyáltalán nem lehet felismerni az elképesztően jó aerodinamikai adottságokkal rendelkező prototípusban.

A Schlörwagen 0,15-ös légellenállási együtthatóval büszkélkedhetett. Összehasonlításképp, napjaink modern autóit már akkor kis légellenállásúnak tartjuk, ha az említett értékük 0,25-ös, és ez esetben értelemszerűen a kisebb érték a jobb.

A 4,33 méter hosszú, illetve 1,48 méter magas kapszulaautó szélessége elérte a 2,1 métert, belsejében viszont akár hét személy is elfért. Az alumíniumból készült karosszéria ellenére a Schlörwagen 250 kilogrammal nehezebb lett, mint a Mercedes 170H, viszont 135-tel, vagyis 20 km/h-val többel tudott száguldani. Nem mellesleg pedig a fogyasztása 10-12 literről 8 literre mérséklődött.

A Schlörwagen jövőjét sajnos megpecsételte a második világháború, melynek során az egyetlen példányban készült prototípus megrongálódott, és a háború végére nyomtalanul eltűnt.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Budán még heves harcok folytak, amikor Pesten, az új szovjet hatalom árnyékában megalakult néptörvényszék, amely hivatalosan a Budapesti Nemzeti Bizottság nevet kapta, végrehajtotta első halálos ítéletét.

Kun Béla, születési és 1916-ig használt nevén Kohn Béla, a 133 napos magyarországi tanácsköztársaság zsidó vezére 1886. február 20-án született.

Ilaria Salist az európai parlamenti választáson jelöltként indítja a Vörös-Zöld Szövetség nevű olasz politikai formáció, amely megerősítette, hogy a Magyarországon fogva tartott nő felkerült a listájukra.

Életének nyolcvanharmadik évében elhagyta a földi világot László András filozófus, a metafizikai tradicionalitás egyik legnagyobb magyarországi képviselője, írja a Duo Gladii.

Híradó szakaszparancsnokként szolgáltam Ungváron 1944 októberében. Közben Nyékládházára kerültem, ahonnan november 4-én a szovjet katonák vittel el többedmagammal „kicsi robotra”, amiből négyévi kényszermunka lett.

Lapos képernyős televízió, külön mosdó és négy darab emeletes ágy – ilyen körülmények között tartják fogva Ilaria Salist, a milánói terroristát, az antifa támadások első rendű vádlottját.

1945 januárjának elején a komáromi vasútállomáson kivagonírozott Tigris harckocsik hosszú sora nagy zajt csapva kígyózott a macskaköves utcákon, hogy a Vág-Duna hídján túl elfoglalják harcállásukat.

A sikertelen hatalommegragadási kísérlet utáni per hozott országos ismertséget Adolf Hitlernek, amelyben egész Németország megismerhette nézeteit.

A Római Birodalom és Oroszország történelmi példája meggyőzően bizonyítja, hogy a kollektivista-bolsevista ideológia pszichésen-mentálisan beteg társadalmakban alig talál ellenállásra.

Magyarországon már több mint két hónapja vége volt a II. világháborúnak, amikor a budapesti összekötő vasúti híd építéséről elhurcoltak, a vasúti peronon elfogott civilekkel együtt.

Súlyos börtönévekkel fenyegetnek egy fiatal férfit Michigan államban, miután horogkeresztet festett egy zsinagóga falára.

A keleti fronton zajlott pokoli harcok helyszíneiről még a mai napig is kerülnek elő emberi maradványok, harcfelszerelések és akár teljes harcjárművek is.

Egy céges prezentációtechnika tréningre készülve érdekes dolgot fedeztem fel az OpenAI képrajzoló mesterséges intelligenciájával való interakcióban.

Menetünk 1945 nagypénteként indult el Ausztria felé. Május 2-án Gmunden városka közelébe értünk. Az oroszok a hátunk mögött, előttünk a linzi műút, azon túl a szövetséges csapatok tanyáztak.

Lassan telnek a napjai, nem tudja a pontos időt és nem bízhat senkiben Ilaria Salis, akinek ügyvédei mindent megtesznek azért, hogy olaszországi házi őrizetet harcoljanak ki – olvashatjuk a szívszaggató sorokat, írja a Mandineren nyomán a Magyar Jelen.