Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Fekete horogkeresztet fújtak ismeretlenek a Hazatérés Templománál felállított Horthy-szobrot védő üvegburkolatára, illetve az épület előtti kettőskeresztre.

Kedden hajnali négykor telefonáltak fel nekünk a rendőrök – akik a Horthy-szobor felállítása óta a járőrútvonalukba beillesztették a Hazatérés templomának épületét -, hogy az emlékművet védő búrára egy negyvenszer negyven centis horogkeresztet fújtak, alá pedig odaírták, hogy „nem” – közölte Alfahírrel Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője.

 A rendőrök hivatalból feljelentést tettek rongálás miatt, azonban Hegedűs Lorántné kiemelte, szeretnék, ha a vádat közösség elleni izgatásra is kiterjesztenék. „Mivel keresztény templomot ért a támadás, ez nem lehet egy egyszerű rongálás” – hangsúlyozta.

A politikus azt is közölte, hogy a templom előtt lévő kettős keresztre is horogkeresztet fújtak az elkövetők, akik egyik esetben sem érték el céljukat, hiszen sikerült a festéket eltávolítani mindenhonnan. A szobrot egyébként kamerával is figyelik, a bűncselekményről készült felvételt leadják a rendőrségnek.

Hegedűs Lorántné megjegyezte: ezt az ügyet nem tudja elkülönítve kezelni attól a támadástól, amely őket férje, Hegedűs Loránt tárgyalásán érte. „A Hír24 operatőre bent először minősíthetetlen jelzővel illetett, majd többször fejbe vert engem és a gyerekeimet is a kamerájával. A kislányom sírni kezdett, amin neves egyszerűséggel röhögni kezdett” – mondta el a képviselő.

Az ügyben megkérdezték Hegedűs Lorántot, a Hazatérés Templomának lelkészét is, aki elmondta: ez az ellene és gyülekezete ellen folytatott hisztériakeltés hatása. „Akkor, amikor az egyház saját lelkipásztorával szemben indít eljárást és egy olyan ítéletét hoz, amelyben a csőcseléket felmenti, a lelkipásztort pedig elmarasztalja, ezek után nem lehet csodálkozni azon, hogy felbátorodnak azok, akik úgy viselkedtek a templom előtt a szobor felavatása pillanatában és azt megelőzően” – közölte Hegedűs.

Mint ismert, a lelkész elleni eljárást Bogárdi Szabó István püspök kezdeményezte, miután tavaly novemberben a Szabadság téren ifj. Hegedűs Loránt felavatta Horthy Miklós mellszobrát.

(alfahir.hu nyomán)

Harcunk.info kommentár: Azért van valami groteszk abban, mikor az éj leple alatt egy antifasiszta „grállovag” horogkereszteket pingál...

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A felvidéki Szencen található Anton Bernolák Gimnázium történelem tanárát Slavomír Maľát diákjai jelentették az iskolának, miután nézeteivel és véleményeivel a „törvénysértés határán mozgott”.

A nemzetiszocialista Nagynémet Birodalom egyik első embere, Heinrich Himmlernek bajorországi, festői környezetből álló tóparti villáját szállodává és étteremmé alakították át, amiért „természetesen” áll a bál a zsidó-liberális médiában.

Robert Rundo, az amerikai fehér nacionalista Rise Above Movement társalapítóját a Los Angeles-i Megyei Kerületi Bíróságon fogják meghurcolni, mert a hatóságok szerint „erőszakos lázadásokat” szervezett.

Az USA-ban egyre több fehér gyakorolja a kereszténység „afrikanizált” változatát, az ún. karizmatikus (evangéliumi) protestantizmust.

Bestiális kivégzését követően Olaszország fasiszta vezetőjének holtteste számos hányattatáson ment keresztül, mire állandó nyughelyére került.

Ilaria Salist az európai parlamenti választáson jelöltként indítja a Vörös-Zöld Szövetség nevű olasz politikai formáció, amely megerősítette, hogy a Magyarországon fogva tartott nő felkerült a listájukra.

Antonio Tajani olasz külügyminiszter és Carlo Nordio igazságügy-miniszter közös közleményt adott ki arról, hogy tiszteletben tartják Magyarország szuverenitását, és nem avatkoznak bele a letartóztatásban lévő olasz antifa-terrorista ellen zajló eljárásba.

A német belügyminisztérium közölte, hogy betiltott egy „szélsőjobboldali, rasszista csoportosulást, amely arról ismert, hogy gyerekek és fiatalok körében terjeszti antidemokratikus eszméit”.

Az osztrák parlament szigorította a nemzetiszocialista jelképek betiltásáról szóló törvényt, kiszélesítette annak hatályát és megerősítette a tiltott jelképek megjelenítésére és terjesztésére kiszabott büntetéseket arra hivatkozva, hogy erősödik az „antiszemitizmus”.

Egy argentin étterem az „Anna Frank” hamburgerük mellé sajtos és szalonnával bevont „Adolf” névre keresztelt sült krumplit kínált, amíg be nem támadták a helyi zsidók.

Bár a mi hazánkos Novák Előd kérésére előbb tömegsport-rendezvényként felvette az állami szervező a Kitörés emléktúrát az Olimpiai Ötpróba Programba, később azt törölte.

Az amerikai feketék sok olyan dologban hisznek, ami nem létezik, olyannyira, hogy azt lehet mondani, egy másik dimenzióban élnek, miközben a miénkben beszélnek.

Gyászhírek és gyásztáviratok a gyászkeretes újságokban, sírva dolgozó munkásnők a hangulatjelentésekben, és az időjárás-jelentést is kiszorító rádióközvetítések.

Focsaniból 1945. június első hónapjaiban 2500 magyar tisztet indítottak útba a Szovjetunió belsejébe. A 22 napos út után megérkeztünk a Vjazna folyó partján fekvő Vjaznikiba.

Horogkeresztes zászlókat lengetve és a Führert éltetve vonultak fel fehér fajvédő, nemzetiszocialista csoportok a floridai Orlandó városában a hétvégén.