Kövess minket: Telegram — XVkontakte

1944. november harmadikán egy szovjet páncélos jelent meg Budapest határában, ezzel pedig kezdetét vette Budapest százkét napon át tartó ostroma.

A szovjetek nyolcvanezer katonát vesztettek, további negyedmillióan pedig nagyobb sérüléseket szenvedtek, a német és magyar erők soraiból pedig százezren hiányoztak a fegyverek február 13-i elcsendesedésekor.

Azóta több mint hetvennégy év telt el, a kortársak által a sztálingrádi csatához hasonlított ostrom nyomai azonban ma is láthatók a város utcáin.

Ezeket a nyomokat gyűjti össze a három és fél éve született Golyószórta falak nevet viselő blog, ami kerületenként listázza a háború utolsó hónapjainak ma is látható mementóit.

Ezek közül gyűjtöttük össze a legbeszédesebbeket.

I. Batthyány utca 61.

 

Az 1956-os nyomokat is őrző Magyar Nemzeti Levéltár, I. Bécsi kapu tér

 

I. Ostrom utca 1.

 

Az öt éve felújított, az 1956-os eseményekre is emlékeztető II. Retek utca 15. földszinti kőburkolata

 

V. Papnövelde utca 3.

 

VI. Andrássy út 47.

 

VI. Weiner Leó utca 13.

 

VIII. József utca 14.

 

 

VIII. Mária utca 54.

 

IX. Mátyás utca 15.

 

XII. Kiss János altábornagy utca 49.

 

A jól láthatóan javított, de a nyomokat így még láthatóbban viselő XII. Magyar jakobinusok tere 7.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Bocsánatkérő közleményt adott ki a Michigani Állami Egyetem, miután a szombat esti meccs előtt Adolf Hitler képe jelent meg az eredményjelzőn – írja a CNN nyomán a 24.

Hatalmas felháborodást váltott ki Rébecca Chaillon bevándorló hátterű francia „művész” legújabb színi előadása, melyben fehér játékbabákat húznak karóba a „rasszizmus ellen tiltakozva”.

A fejlesztők számára „kínos” problémákba futott a Google képgeneráló mesterséges intelligenciája, a javításig nem is lehet tőle emberábrázolást kérni.

Megvonta az állami támogatást a következő hat évre a német alkotmánybíróság a zsidó-liberális sajtóban „neonáciként” számon tartott Die Heimat nevű párttól.

Megszünteti a budapesti antifa támadások elsőrendű vádlottjának, Ilaria Salisnak letartóztatását 16 millió forint óvadék ellenében a Fővárosi Ítélőtábla és elrendeli bűnügyi felügyeletét, tudatta a bíróság honlapján közleményben.

A „punk ötlet” régen az volt, hogy lementek a térre kannás borozni, most meg az, hogy két libsi diáklány kitalálja, miért ne lehetne Emese, a magyarság mitológiai ősanyja fekete.

Másodjára állt bíróság elé az antifa támadások elsőrendű vádlottja, Ilaria Salis a Fővárosi Törvényszéken. A Markó utcai épület tárgyalótermébe ismételten széles vigyorral a képén nézett végig a hallgatóságon. 

Akkor is így köszöntött a tavasz és a március. A budai hegyek felől hideg, még a télre emlékeztető szél söpört végig a pesti utcákon.

Valószínűleg kevés furább szervezet létezett a nemzetiszocialista Németországban, mint az általában csak „Zsidók Hitlerért” néven emlegetett egyesület.

Közösség tagja elleni erőszak és plakátrongálás miatt fogtak el egy idős fővárosi férfit – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Police.hu-n.

1879. december 21-én született Joszif Visszarionovics Sztálin, aki három évtizeden át volt a Szovjetunió legfőbb vezetője. 

Négy német tartományban házkutatást tartottak a „szélsőjobboldali” Compact kiadványt megjelentető cég telephelyein és más ingatlanokban azt követően, hogy a belügyminisztérium betiltotta a havilapot, mondván, hogy az alkotmányos rend ellen dolgozik.

A világháborúban, 1915 szeptemberében vonultam be, mint hadnagy és századparancsnok, a bécsújhelyi akadémia elvégzése után.

Aki nem volt a fronton, nem tudja elképzelni, milyen érzés napról-napra embereket ölni. Ellenfeleid jönnek feléd, lőnek, még nem találtak el, de menekülni nincs idő.

Ausztráliában elsőként Tasmaniában tiltották be az összes „náci jelképet”, amibe beleértenek mindent, ami a „nácizmussal” kapcsolatos, tehát konkrétan nem neveztek meg semmit, így gyakorlatilag bármire ráfoghatják.