Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Találkozott már a kedves olvasó olyan filmadaptációval, amiben Tamás bátyja, vagy Péntek szerepét 19 éves fehér tinédzser alakítja? Nem? És olyat, amiben a Kis Muck, vagy Aladdin figuráját karikás ostort suhogtató magyar betyár alakítja? Nem?! Milyen furcsa!

A Bridgerton család c. film hivatalos előzetesét bámulom a Netflix-en. A Jane Austin korában játszódó kosztümös történetben allonge parókában fekete márkik és grófok, fekete lovagok és fekete úri kisasszonyok vihorásznak egy kastély parkjában. Szolgálólányt nem láttam feketét, bár az adott korban abból is kevés volt. De, hogy néger grófok és márkik nem szaladgáltak a Loire menti kastélyokban, az biztos.

Senkit nem zavar, hogy az adott korban nem voltak itt feketék? Értjük. A valóság, a tények világa szélsőséges és gyűlöletkeltő. A tényekhez ragaszkodás nem más, mint "igazságizmus". Bár kicsit meg vagyok zavarodva. Akkor el voltak nyomva a feketék vagy grófok is voltak?

Bár Jo Clifford – eredeti nevén John Clifford, transznemű brit drámaíró – már évekkel ezelőtt megvalósította, pontosabban színpadra álmodta az Anna Karenina egy olyan változatát, ahol a hősnő néger. S mindezt hol mutatták be? A Royal Exchange Theatre falai közt. Igazság szerint nem is értem, a királynőt az ábrázolásokon miért nem mutatják be feketének? Az lenne az igazán haladó!

Ja, hogy a királynő nem néger? És? Tolsztoj hősnője sem volt az. Na, bumm. Aki azt állítja, hogy Tolsztoj korában a cár uralma alatt nem ezek a viszonyok voltak, és ezt a szerző nem így írta meg, az humbugfóbiás, és tényista!

A csatornák műsorai közt felbukkannak mesék – gyermekeknek és felnőtteknek szánt egyaránt -, és szerepelnek a kínálatban politikai, és tudományos jellegű műsorok is. Ellenben ha az ember figyel, iszonyatos szerepzavarra bukkan. Minden pillanatban tapasztalja a fejtetőre állított világ lenyomatát.

Az ún. dokumentumfilmek tudniillik – melyeknek eredetileg ez volna a feladatuk – soha nem a valóságot ábrázolják. A tudományos jellegű csatornákon, ahol a fizika, a biológia, a geológia, a történelem, a politikatörténet tényeit, tudományos adatait, kutatásokkal, kísérletekkel alátámasztott konkrét igazságait kellene bemutatni és népszerűsíteni, gyermeteg meséket kapunk.

Nem tud az ember leülni a Discovery Channel, vagy a National Geographic csatorna adása elé úgy, hogy ne mocorogjon benne az érzés, itt most mesékkel etetnek. "Milyen lenne világunk, ha a föld kiszáradna?". "Mi történne a nagyvárosokkal, ha mutáns patkányok lepnék el a csatornahálózatot". "Mi történne velünk, ha megállna a föld forgása?" "A Harmadik birodalom feltételezett okkult kísérletei". "Hogy festene ma világunk, ha a dinoszauruszok túlélték volna annak a feltételezett meteornak a becsapódást, mely a feltételezések szerint állítólag kipusztította őket?"

Az un. történelmi, meg politikatörténeti műsorokon szintén meséket kapunk a középkorról, az inkvizícióról, a kizsákmányolásról. Ezeknek a meseszerű, hatásvadász tónusban előadott kiselőadásoknak a valós tényekhez alig van köze, és a stílus alig különbözik az "egyszer volt, hol nem volt" formulájától.

Elő hát a valódi mesékkel! De jaj, a szegény gyermek – és szegény felnőtt! – megint bajban van, mert korunkban a mesékben nem magát a mesét tálaljuk, mert a mesébe meg folyton a "valóságot" akarják belepasszírozni. És legfőképp ideológiát.

Tapsolnunk kell, hogy a Mandaloriant sikerült úgy megcsinálni, hogy van benne néger, meg női csapat, de pusztán csak előfordul, mint az életben. És nem úgy, mint egy kolhoztraktoros, vagy valami osztályharcos transzparens.
Alig marad normális film. De komolyan. Ma a Gyűrűk urát szerintem nem lehetne megcsinálni.

Visszatérve az Anna Kareninára. Erről eszembe jut egy régi vicc:

A hidegháború alatt Amerikában kiképzik a világ legelitebb szuperügynökét: folyékonyan beszél oroszul 6 nyelvjárásban, megkérdőjelezhetetlen fedősztorival rendelkezik, papírjai kifogástalanok, puszta kézzel bárkit megöl, minden fegyver mestere, stb. Tíz év kiképzés után végre bevetik-ledobják Oroszországban, a tajga közepén a semmibe. Bandukol a nagy orosz télben, egyszer csak jön egy trojka, és az öreg muzsik ráköszön: Zdrásztvujtye, táváris Joe! Az ügynök elképedve kérdezi: – Honnan tudta, hogy amerikai vagyok? – Tudod, Joe, mifelénk viszonylag kevés a néger.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az amerikai típusú káosz legutóbbi franciaországi epizódjának állítólagos katalizátora egy 17 éves arab Lewis Hamilton-imitátor halála volt, akit a rendőrség lelőtt, mert egy belvárosi rodeót követő igazoltatása közben megpróbált elmenekülni az autójával.

Az angolszász szövetségesek 1943 nyarán elkezdett és a második világháború végéig megállás nélkül folytatott hadászati bombázóoffenzívája füstölgő romhalmazzá változtatta Németországot, ami bosszúért kiáltott az égre.

Az immár száz napja tartó folyamatos szőnyegbombázásokkal az izraeli hadsereg (IDF) elhomályosította az angol–amerikai haderő egyik legfényesebb második világháborús hőstettét, amely abból állt, hogy 3 nap alatt letarolta Drezda épületeinek harmadát, ártalmatlanítva 25 ezer „nácit és potenciális nácit”.

A nemzetiszocialista Nagynémet Birodalom egyik első embere, Heinrich Himmlernek bajorországi, festői környezetből álló tóparti villáját szállodává és étteremmé alakították át, amiért „természetesen” áll a bál a zsidó-liberális médiában.

1908. június 12-én született Otto Skorzeny, a Waffen-SS egyik leghíresebb katonája, aki többek között merész ejtőernyős és kommandós akcióival szerzett magának hírnevet.

A frankfurti zsidó szupremácisták Németországban elsőként indítottak el egy olyan alkalmazást, amely az antiszemiták elleni küzdelemben segít azáltal, hogy figyelmezteti a zsidókat a potenciális „biztonsági fenyegetésekre”.

A híres zeneszerző dédunokája a Die Welt című német újságban „megdöbbenésének” adott hangot az orosz zsoldosok kapcsán – írja a Jewish Chronicle.

Mihelyt a második világháború 1945-ben véget ért, Kanada és az USA elkezdett hajón élelmet szállítani az emberek százmillióinak, akik a háború következtében éhhalálnak voltak kitéve.

1941. június 22-én kezdődött meg a Barbarossa hadművelet, a Német Birodalom harca a Szovjetunió ellen. A német Wehrmacht három hadseregcsoportja indított támadást, kötelékükben a németekkel szövetséges országok katonai egységeivel és önkéntes alakulatokkal.

Tudom, hogy a történelem igazságos oldalán állok, és nem akarom, hogy politikai nézeteimért ítéljenek el – nyilatkozta a Magyarországon fogva tartott antifasiszta terroristanő, Ilaria Salis a La Stampa olasz napilapban megjelent interjúban.

A gondolatbűnöző politikus azért állt bíróság elé, mert egy 2021-es gyűlésen a „Mindent Németországért!” szavakat használta. Ez ugyanis Németországban bűncselekménynek számít.

Habár Benito Mussolinit, a Ducét 1945-ben, 61 évesen kommunista partizánok bestiálisan meggyilkolták, a dinasztia a mai napig meghatározó az olasz politikai és közéletben, leginkább Alessandra Mussolini miatt.

„Amerika megbukott, mert egy társadalomban, ahol a hasznossági princípium mindenekfelett való, a morális felelősségérzete elsorvad” – ezt írja Márai Sándor 1957. november 5-én naplójába, s hozzáteszi, a Nyugat magyar forradalommal szembeni árulását nem lehet megbocsátani, és senki nem hisz többé a Nyugatnak.

Focsaniból 1945. június első hónapjaiban 2500 magyar tisztet indítottak útba a Szovjetunió belsejébe. A 22 napos út után megérkeztünk a Vjazna folyó partján fekvő Vjaznikiba.

Diszkréten szállították le a nyomozók Ulain Ferencet a Bécs felé tartó gyorsvonatról. Bár a nemzetgyűlési képviselő és ügyvéd meghallgatása és társainak elfogása minden paláver nélkül történt meg, az ügy mégis nagyot robbant.