Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A nemzetiszocialista párt félkatonai szervezetei, az SA-rohamosztag, az SS, és az ifjúsági szervezet, a Hitlerjugend egyenruhái egyaránt a világhírű divatmárka, a Hugo Boss üzemeiben készültek.

(Origo nyomán)

Csipkés női fehérneműktől a marcona egyenruhákig

Hugo Ferdinand Boss (1885 – 1948) neve ismerősen csenghet a trendi férfidivatot kedvelőknek. Boss szülővárosában, Metzingenben 1923-ban alapította meg a nevét viselő ruhaipari részvénytársaságot, a Hugo Boss AG-t. A tehetséges fiatalember, mint gyakornok egy Konstantzban működő ruhaipari üzemben szerzett textiltervezési és ruhagyártási gyakorlatot.

Hugo Boss 1908-ban vette át szülei fehérneműt árusító üzletét.

A kiváló kereskedelmi érzékkel megáldott Boss az első világháború után határozta el, hogy tehetségét a ruházati iparban kamatoztatja. A Hugo Boss AG. megalapítását követő évben, 1924-ben nyitotta meg első ruhaipari üzemét Metzingenben. A cég eleinte saját tervezésű ingeket és zakókat, majd munka – és sportruházati cikkeket, valamint esőkabátokat gyártott.

Hugo Boss két évvel Adolf Hitler hatalomra jutása előtt, 1931-ben lépett be a Nemzetiszocialista Német Munkáspártba (NSDAP), ami üzletileg igen hasznos döntésnek bizonyult számára.

1933. január 30-a, Hitler hatalomra kerülése után, az akkor már jól jegyzett ruhaipari szakember, Hugo Boss mesés állami megrendelésekhez jutott, az SS, az SA, és a Hitlerjugend egyenruháit a 30-as évektől a részvénytársaság üzemeiben varrták.

Egyenruhadivat a Harmadik Birodalomban, Hugo Bosstól

Az SS az 1920-as évek második felében még az Ernst Röhm parancsnoksága alatt álló párthadsereg, az SA (Sturmabteilung, rohamosztag) árnyékában meghúzódó pár száz fős szervezet, a Führer testőrszázada  (Leibstandarte SS Adolf Hitler) volt.

Az 1929-ben a szervezet élére került Heinrich Himmler szervezőmunkájának, valamint a Führer és Röhm közötti ellentétek kiéleződésének köszönhetően, a 30-as évektől egyre nagyobb befolyást szerzett az egyfajta új lovagrendként kiépülő fegyveres szervezet.

A jól ismert fekete egyenruhát a téves vélekedéssel szemben még nem Hugo Boss, hanem Karl Diebitsch professzor, és Walter Heck tervezte. Ez maradt mindvégig az egyre terebélyesedő szervezet belül önálló egységet alkotó, úgynevezett Allgemeine SS egyenruhája.

Heinrich Himmler halálfejes légiójának katonai szervezete, a fokozatosan kiépülő párthadsereg, a Waffen-SS egynruháinak tervezésében azonban már Hugo Boss is részt vett.

Az NS pártegyenruhákon kívül Boss üzemeiben tervezték és gyártották a birodalmi posta és vasút formaruháit is; a második világháború idején pedig már a német fegyveres erők, a Wehrmacht egyenruháinak gyártásában is részt vett a mamutvállalattá növekvő Hugo Boss AG.

Megvonták szavazati jogát a háború után és a zsidók is beperelték

1945 után Hugo Bosst komolyan megbírságolták a nemzetiszocialista rendszer támogatása miatt, és bírósági ítélettel megvonták a szavazati jogát. Boss a második világháború idején kényszermunkásokat, elsősorban lengyel és francia foglyokat is foglalkoztatott gyáraiban, de végül Nürnbergben nem fogták perbe "háborús bűncselekmények" miatt.

A gyáralapító 63 éves korában, 1948. augusztus 9-én, fogtályog okozta fertőzésben hunyt el.

Az NSZK idején nemzetközi divatiparban egyre rangosabb helyet elfoglaló és időközben "politikailag korrekté" váló német vállalatbirodalmat pedig már kellemetlen afférként érte, hogy 1999-ben a New York-i zsidók kártérítési pert indítottak a háborús idők alatt történt kényszerfoglalkoztatások miatt.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az ottawai orosz nagykövet szerint a kanadai hatóságok „hajlamosak késleltetni a volt nácik elleni pereket”.

Az emberiség egyik óriási bravúrja a nemzetiszocializmussal kapcsolódik össze: ötven éve a holdra szállás magába olvasztotta a III. Birodalom történetének egy részét.

A mennoniták anabaptista felekezetét a 16. században hozta létre egy frízföldi reformátor, Menno Simons. A javarészt Poroszországban letelepedett mennoniták a 18. században a militarista alapokra épülő államból II. Katalin cárnő Oroszországába menekültek.

A Duce többször is farkasszemet nézett a halállal és mindig sikerült felülkerekednie. Túlélte az első világháború kegyetlen csatáit, valamint számos merényletkísérletet is.

Egy Simon Knittel antifaiszta összefogott, a Laut gegen Nazis (Hangosan a nácik ellen, LGN) nevű szélsőséges szervezettel és egy hamburgi ügyvédi irodával, hogy a védjegyhivatalon keresztül kisajátítsák a hazafias jelszavakat.

1886-ban egy tucatnyi fajvédő nézeteket valló német család – a híres filozófus, Friedrich Nietzsche húga és sógora vezetésével – Paraguayba hajózott, hogy ott létrehozzon egy árjákból álló kolóniát.

Mint tüzér – aki megjárta a Don-kanyar poklát – 1944. november 4-én estem szovjet fogságba Dunaföldvárnál.

„A közelgő győzelem lehetőséget ad Németországnak az európai zsidókérdés megoldására, ami véleményem szerint kötelességünk is. A kívánatos megoldás: minden zsidót kitenni Európából.

Újabban a gázai tragédia elhomályosította azt a még tragikusabb tényt, hogy az ukrajnai testvérháborúban immár két éve gyilkolja egymást a világ legveszélyeztetettebb demográfiai kisebbsége, a világnépesség alig 2 százalékát (!) képviselő javakorabeli (20–40 éves) fehér férfi, eddig több százezres veszteséget okozva önmagának.

A keletről érkező hírek hatására a magyar lakosság rettegett a Vörös Hadsereg katonáitól. A szovjetek 1944. augusztus 26-án értek magyar területre az Úz völgyében, komoly harcok közepette vonultak nyugat felé, míg a front 1945 áprilisában átvonult az országon.

Megbüntették Kubában az állami zenei szervezetek hét tisztviselőjét, miután az általuk szervezett halloweeni partin egy Hitler-jelmez nyerte az első díjat – írja az AFP.

A magyar származású önkéntesekből felállítandó Waffen-SS hadosztályok ügyében a tárgyalások még a Lakatos-kormány idején megkezdődtek. Az írásbeli, előzetes megállapodást végül is Beregfy Károly, a Szálasi-kormány honvédelmi minisztere és Otto Winkelmann, a magyarországi német SS- és rendőri erők parancsnoka 1944. október 23-án írta alá Budapesten.

A francia kormány ígéretet tett arra, hogy a jövőben betiltja a „szélsőjobboldali” megmozdulásokat, miután egy múlt heti párizsi felvonulás engedélyezése heves zsidó-liberális hisztériát váltott ki.

A 19 éves Sai Varshith Kandulát többek között az elnök és családja, illetve az alelnök és családja testi épségének veszélyeztetésével vádolhatják meg.

Az időpont: 1946. október 7. A színhely: a kaposvári katonai szűrőtábor. Sólyom András őrnagy táborparancsnok korábban már több ezer embert vett őrizetbe a Magyarországra hazatérők közül. Számára egyegy újabb őrizetbe vétel már nem jelent különösebb eseményt.

Megmondom őszintén, hogy e sorok írása közben visszasírtam bármit, akármelyik cikkemet az elmúlt évekből. Nem azért, mert az Oppenheimer egy rossz film, vagy mert nem szerettem volna kritikát írni róla, sőt, épp ellenkezőleg.

A rezsim intenzív pszichológiai hadviselést folytat az őshonosok ellen, nehogy olyan következtetéseket vonjanak le, amelyek megkérdőjeleznék a tömeges bevándorlást és a többrasszú társadalmat.

A finn rendőrség szerint egy nemzetiszocialista csoport 3D-nyomtatott fegyverekkel készült faji háborúra. A nyomozók szerint a gyanúsítottak „terrorcselekmény elkövetésének szándékával” képezték ki magukat.

A szovjet hadsereg katonái 1945. január 17-én hurcoltak el budapesti lakásomról, a Fővámtér 8. alatti épületből.

Százezres halálkvóták túlteljesítésében versengtek a Sztálin kegyeiért remegő parancsnokok, amikor a paranoia új szintre lépett a Szovjetunióban.

A New Hampshire-i főügyész hivatala polgárjogi pert indított egy nemzetiszocialista csoport ellen, amiért megzavartak egy transznemű deiváns által gyermekeknek előadott érzékenyítést egy helyi kávézóban.

Az 1944 őszén szovjet megszállás alá került Kecskeméten a nyugat-magyarországi harci cselekmények és a világháború vége után is még fél évvel, 1945 karácsonyán is előfordultak a szovjet katonák által elkövetett rablások és gyilkosságok a polgári lakossággal és az újonnan felálló rendőrség tagjaival szemben egyaránt.

Ahhoz, hogy megérthessük a totalitárius woke ideológia amerikai elhatalmasodását lehetővé tévő mentális légkört, célszerű vázlatosan feleleveníteni az Egyesült Államok történelmi gyökereit.

Egy fiatal dán lány figyelemre méltó felfedezést tett nemrégiben, ugyanis közel háromszáz viking érmét talált, amelyekről úgy vélik, hogy több mint 1000 évesek lehetnek.