Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Több ezer német rendőr és kommandós razziázott, hogy letartóztasson 25 embert és lefoglaljon néhány fegyvert, amikkel a hatóságok szerint ördögi összeesküvésben akarták megbuktatni a kormányt és visszaállítani a monarchiát.

Egy nappal később azonban már az látszott, a történet inkább egy Monty Python-epizódba illene bele. Az összeesküvők vezére egy 71 éves, hosszú hajú türingiai herceg, XIII. Henrik volt a Reuß dinasztiából, aki vadászkastélyában szervezte az ellenállást.

Konspirátor társai nagyrészt hozzá hasonlóan nyugdíjasok voltak: akadt közöttük afd-s ex-képviselőnő, visszavonult kommandós, operaénekes, tetőfedő ács és gourmet szakács is.

E titkos szervezkedők számszeríjakból, kardokból és vadászpuskákból álló arzenált halmoztak föl.

„Hát nem egy al-Kaida” – kommentálta a Politico szerzője, aki szerint ez az egész történet leginkább a német nemzet mostani lelkiállapotára mutat rá.

Igaz, Németország nem volt mentes a terrorizmustól, a hetvenes években a Vörös Hadsereg Frakció szélsőbalos terroristái öltek meg több mint 30 embert, 2000-től kezdve pedig a Nemzeti Szocialista Underground csoportja likvitált 9 személyt. Az viszont abszurd, hogy Henrik hercegék meg tudták volna dönteni a nyolcvanmilliós Németország egyébként is összetett, decentralizált szövetségi államrendjét.

Az összeesküvők a gyanú szerint először II. Erzsébet halálának napján terveztek akcióba lépni, csak akkor nem álltak még készen; egyébként pedig az volt a terv, hogy politikai tanácsot hoznak létre, és Henrik herceg vezetésével átveszik Németország irányítását.

Nem világos, hogy ez a csapat hogyan tudta volna átvenni Németország központi intézményei fölött az uralmat, ugyanakkor a német közmédia a razziázás miatt megszakította a műsorát, hogy élőben közvetítsen „a német demokrácia halálközeli élményéről”.

Az ARD riportere, Michael Götschenberg például egyenesen arra figyelmeztetett: „Bárki, aki kineveti ezt, hibát követ el”.

Henrik herceg, akiknek egyébként orosz barátnője van, a portál szerint megkereste a berlini orosz nagykövetséget is, hogy támogatást nyerjen a terveihez – de úgy tűnik, az oroszokat sem érdekelte a lehetőség.

A Reichsbürgerek mozgalma, amiből a „puccsisták” kinőttek, úgy véli, hogy Németország Amerika vazallusa lett, amiben viszont teljesen igazuk van, talánbizony ezért sújtottak le rájuk.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Zsidó-liberális hisztéria vezette fel a Bayern München és az olasz Lazio visszavágóját, aminek a tétje negyeddöntőbe jutás a Bajnokok Ligájában.

Kannibálszigetnek vagy a halál szigetének nevezik a Szibériában, az Ob folyó mentén található Nazino-szigetet, amely a sztálini terror egyik legsötétebb fejezetének helyszínéül szolgált.

Másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Győri Törvényszék azt a 17 éves kapuvári diákot, aki  állítólag halállistát készített és egy „neonáci” jelzővel leírt internetes csoportban azt írta tavaly ősszel, hogy másnap megöli osztálytársát a származása miatt.

Egy Simon Knittel antifaiszta összefogott, a Laut gegen Nazis (Hangosan a nácik ellen, LGN) nevű szélsőséges szervezettel és egy hamburgi ügyvédi irodával, hogy a védjegyhivatalon keresztül kisajátítsák a hazafias jelszavakat.

Megkezdődött kedden Frankfurtban a XIII. Heinrich Reuss herceg türingiai ingatlanvállalkozó és arisztokrata által vezetett államellenes csoport kilenc feltételezett tagja ellen terrorizmus és hazaárulás miatt indított per tárgyalása.

Miután fogságom 52. napján, 1945. március 15-én elhagytuk a gödöllői poklot, csalárd módon áthajtottak bennünket Budapest helyett Monoron át Ceglédre.

Ingyen kínálja fel doktor Joseph Goebbels vidéki villáját, az úgynevezett Haus am Bogenseet a berlini önkormányzat. 

Magyarországon születtem, ahonnan 1982-ben, 18 évesen szöktem el. 1984-ben New Yorkban telepedtem le azzal a szándékkal, hogy művész leszek, de közel egy évtizedes küzdelem után rájöttem, hogy sohasem lehetek az.

Nincs olyan harckocsi a II. világháború történetében, mely a Tigrisnél jobban jelképezné a hitleri Németország páncéloserejének ütőképességét.

1956. október 23-án délután a budai Bem-szobornál hatalmas, százezres tüntető tömeg gyűlt össze, hogy meghallgassa az egyetemi ifjúság előző nap, a Műegyetemen megfogalmazott 16 pontból álló petícióját.

Tizenhárom, „szélsőjobboldali mozgalmakhoz tartozó” embert letartóztattak vasárnapra virradóra Párizsban, miközben horogkereszteket festettek a földre a 17. kerületben – közölték a helyi francia hatóságok.

Lapos képernyős televízió, külön mosdó és négy darab emeletes ágy – ilyen körülmények között tartják fogva Ilaria Salist, a milánói terroristát, az antifa támadások első rendű vádlottját.

Azonnali hatállyal hazaküldtek hét ukrán katonát, akik a Bundeswehrnél vettek részt kiképzésen, mivel Németországban törvény tiltja szinte minden jobboldali vagy hazafias szimbólum használatát.

A 47 éves Jonathan Abraham londoni rabbit vették őrizetbe az ír fővárosban azzal a váddal, hogy illegálisan végzett körülmetélést egy gyermeken.

Egy viking nő lépett először partra az Újvilágban, méghozzá Kolumbusz előtt félezer évvel. De nemcsak Amerika felfedezésében volt az első, hanem abban is, hogy ott adott életet fiának, aki az első fehér gyermekként született a kontinensen, több mint 500 évvel Virgina Dare előtt.