Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Miután Athénban a főpolgármesterek tanácskozásán vett részt, amelyen az „antiszemitizmus visszaszorítása” volt a téma, Eric Adams azt nyilatkozta, hogy „csővezetéket” (pipeline) kíván kiépíteni a rasszok között az élet különböző területein a „gyűlölet ellen”.

Egy telefon-interjúban saját hibájául rótta föl, hogy keveset tett az ügyben.

Adamst az NBA-ben szereplő Brooklyn Nets néger kosárlabda sztárja, Kyrie Irving ügyéről is kérdezték, akit nyolc mérkőzésre tiltottak el, mert a Twitteren tagadta a holokausztot és egy antiszemita filmet reklámozott. Adams egyetértett azzal, hogy az incidens tovább hűtötte a négerek és zsidók közötti már amúgy is langyos viszonyt.

„A hiba az volt, hogy a közösségek alakuló kapcsolatai hagytuk elsorvadni… Bár vannak túlélők. A fiatalok közötti sporteseményeket újjá kell éleszteni, együtt kell videó játékokat alkotni, projekteket közösen létrehozni, mecseteket, zsinagógákat és baptista imaházakat látogatni.”

Egy virtuális sajtókonferencián Adams fölszólította az államok törvényhozóit, hogy „figyeljenek jobban oda a gyűlölet hatására a közösségi médiában”. Elmondta, hogy szándékában áll a médiaipar vezetőinek összehívása. Hozzátette, hogy „nyugtalanító figyelni, hogy a gyűlölet-cselekmények elkövetőinek sikerül elkerülni a börtönt, az alaposabb felelősségre vonást”.

A kétnapos athéni konferencián több mint 50 főpolgármester és önkormányzati vezető gyűlt össze a világ minden tájáról. Társszervezőként különféle nemzetközi és izraeli zsidó szupremácista csoportok voltak jelen.

Később Adams felkereste az athéni Beth Shalom Zsinagógát, megkoszorúzta a holokauszt emlékművet és találkozott New York főrabbijával is.

A konferencia első napján Adams átvette a szervezőktől a Civic Leadership Award-ot , amelyet „az antiszemitizmus és a vallási fanatizmus minden formája elleni elkötelezett küzdelme” elismeréséül ítéltek oda neki.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A vérzivataros 20. század során több híres és hírhedt személyiség is megfordult a szegedi Csillag börtön celláiban.

Újabban a gázai tragédia elhomályosította azt a még tragikusabb tényt, hogy az ukrajnai testvérháborúban immár két éve gyilkolja egymást a világ legveszélyeztetettebb demográfiai kisebbsége, a világnépesség alig 2 százalékát (!) képviselő javakorabeli (20–40 éves) fehér férfi, eddig több százezres veszteséget okozva önmagának.

Nagyjából tizenkét kommunista jelent meg a IV. kerületi Tanácsköztársaság-szobornál, hogy méltassa a Kun (Konh) Béla-féle vörös terrort. Velük szemben kétszer ennyi hazafi fejezte ki nemtetszését – írja a Magyar Jelen.

Az 1936-os berlini nyári olimpia örökre beleírta magát a történelemkönyvekbe. Az eseményre a Harmadik Birodalom nagy erőkkel készült, és Hitler is engedményeket tett a nemzetközi közvélemény kedvéért.

Csupán néhány évvel ezelőtt, kilencvenhat évesen hunyt el Rochus Misch, Adolf Hitler testőre, a Führerbunker végóráinak utolsó szemtanúja.

A dokumentum azt állítja, hogy a nemzetiszocialista Németország vezetősége 1944-ben az angol-amerikai erők és a Szovjetunió közötti szakításra várt, hogy az Egyesült Államokat és Nagy-Britanniát a tengely oldalára állítsa.

Bocsánatkérő közleményt adott ki a Michigani Állami Egyetem, miután a szombat esti meccs előtt Adolf Hitler képe jelent meg az eredményjelzőn – írja a CNN nyomán a 24.

A Pesti Srácok információja szerint a német szövetségi főügyész gyilkossági kísérlet miatt nyomoz a szélsőbaloldali Lina Engel, Johann Guntermann és Tobias Edelhoff ellen.

Déri Tibor, Újpest DK-s polgármestere számára a sajótóból derült ki, hogy egy patrióta szellemiségű, kétestés koncertet terveznek november második hétvégéjére a kerületben.

A trianoni szerződés az etnikai állapotokat, az 1910-es népszámlálási adatokat sem vette figyelembe, így mintegy 3,2 millió magyar, a magyarság harmada került az új határokon túlra, fele összefüggő tömbben a határok mentén. 

Amikor a kommunisták átvették a hatalmat egy ország fölött, az első dolguk, amit tettek, az volt, hogy elkobozták a magánkézben lévő összes fegyvert, hogy megtagadják a néptől annak fizikai lehetőségét, hogy ellenálljon a zsarnokságnak.

Július 15-én hét hónap börtönre ítélték Hans Jørgen Lysglimt Johansent, a Szövetség – Alternatíva Norvégiának (Alliansen – Alternativ for Norge) párt elnökét.

Adolf Hitler életének valószínűleg egyik legboldogabb pillanata az volt, amikor 1940. június 17-én reggel, a francia-belga határ közelében elhelyezett főhadiszállásán értesült a francia kormány fegyverszüneti kérelméről.

Bár 25 évig népszerű és sikeres polgármesterként hihetetlen lendületet adott Kapfenberg városának, a Franz Feketéről elnevezett stadiont január elsejétől már nem hozzá kapcsolódva emlegetik majd.

A varégok a mai Svédország területén a középkorban letelepedett vikingek. De honnan jöttek ezek a vikingek, akikről a ma emberének a varkocsos, szakállas, baltát lóbáló északi óriások jutnak elsőre az eszébe?