Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Egy nacionalista lengyel törvényhozó egy tűzoltókészülékkel oltotta el a hanukai gyertyákat az ország parlamentjében egy zsidókkal tartott rendezvényen, ami nemzetközi hisztériát váltott ki.

A közösségi médiában is keringő felvételeken látható, amint Grzegorz Braun, a Konföderáció párt képviselője fogta a tűzoltó készüléket, majd átsétált a parlament előcsarnokán a gyertyák helyére, és lefújta le a gyertyákat. Végül a biztonsági őröknek ki kellett terelni az embereket a területről – írja a CNN.

A zsidók Szymon Holownia házelnök meghívására érkeztek a parlamentbe az éves hanukai ünnepségre.

A felvételeken látható, hogy a közelben tartózkodó embereket beborította a tűzoltó készülékből származó por. Ezt követően Braun az ülésteremben a pódiumra lépett, ahol a hanukát sátáninak nevezte, és azt mondta, hogy helyreállítja a normalitást.

A közvetlenül az eset után feltett kérdésre, hogy szégyelli-e magát, Braun azt válaszolta: „Szégyelljék magukat azok, akik részt vesznek sátánista cselekedetekben.”

Holownia végül kizárta Braunt a parlament üléséről az újonnan kinevezett, EU-párti Donald Tusk miniszterelnökkel szembeni bizalmi szavazás előtt, és közölte, hogy tájékoztatja az ügyészséget a cselekedeteiről.

Később közölte, hogy Braun három hónapra elveszíti fizetésének felét, hat hónapra pedig minden parlamenti költségtérítését.

„Nem lesz tolerancia a rasszizmussal, az idegengyűlölettel, az antiszemitizmussal szemben, amíg én vagyok a parlament elnöke” – fenyegetőzött Holownia az újságírók előtt.

A The Guardian időközben megtudta, a szélsőjobboldali lengyel párt felfüggeszti a képviselőt.

Braun pártja, a Konföderáció az október 15-i választások után 18 mandátumot szerzett. Michael Schudrich lengyel főrabbi a Reutersnek telefonon azt mondta, hogy Braun fellépése nem volt reprezentatív az országra nézve, és hogy „zavarba hozta” őt.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Amszterdam önkormányzata 100 ezer eurót fizet kártérítésként amiatt, hogy a város a második világháború alatt a villamosjegyekből származó pénzből 48 ezer zsidót szállított a német munkatáborok felé – írja az MTI.

Híradó szakaszparancsnokként szolgáltam Ungváron 1944 októberében. Közben Nyékládházára kerültem, ahonnan november 4-én a szovjet katonák vittel el többedmagammal „kicsi robotra”, amiből négyévi kényszermunka lett.

Az ausztrál kormány a „szélsőjobboldal erősödése” miatt a nemzetiszocialista jelképek betiltását fogja kezdeményezni, jelentette be Mark Dreyfus igazságügyi miniszter.

1945. január 24-én munka után hazafelé menet Budapesten, a Bethlen Gábor utcában mellém toppant két tatárképű szovjet katona, és fegyverrel egy közeledő, civilekből álló csoportba kényszerített.

Akármennyi bűnnel is vádolják, a Führer is csak ember volt, aki ráérős óráikban sokszor egészen hétköznapi hobbiknak hódolt.

Megszüntette a rendőrség a „tiltott önkényuralmi jelkép használata” miatti nyomozást Szálasi Ferencné sírjának ügyében – derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatásából.

A német hazafit a rendőrség szerint „a migránsok elleni gyűlölet vezérelte”, külföldről származó, invazív hátterű szomszédait akarta felrobbantani.

Egy 28 éves mississippi férfi ellen szövetségi vádat emelnek, mert zsidóknak telefonált Adolf Hitlerrel és a holokauszttal kapcsolatban.

A sikertelen hatalommegragadási kísérlet utáni per hozott országos ismertséget Adolf Hitlernek, amelyben egész Németország megismerhette nézeteit.

Felvétetett Budapesten, a Budapesti Államrendőrség Politikai Rendészeti Osztályán, 1945. október 15-én 15 óra 30 perckor.

Április negyedike, vagy ahogyan az 1945 után kiépülő kommunista diktatúra kánonjában szerepelt, a felszabadulás, nem csak a pártállam piros betűs ünnepének, hanem négy évtizeden át a rendszer legfontosabb legitimációs pontjának számított, és nem véletlenül.

A világ félrevezetett népei, főként az amerikai demokrácia szemében ma is úgy él a hajdanvaló „Csehszlovákia”, mint a „humanizmus és a becsület, a jólét ás szocialista igazságosság” hazája – ezzel szemben persze a régi Magyarországot szeretik úgy feltüntetni a csehek, mint a feudalizmus, a reakció, túlzó sovinizmus földjét.

1945. május 9-én kényszerítették térdre a Szövetségesek a Nagynémet Birodalmat, azonban arról nem szokás beszélni, mi mindennel járt ez a győzelem.

A Patriot Front fehér nacionalista csoport öt tagját börtönbüntetésre ítélték, mert „összeesküvést szőttek” egy idahói LGBTQ+ Pride-vonaglás ellen.

A gyűjtőtáborba kerülésünk után napokon belül szájról szájra járt a hír, hogy itt kapjuk meg azt az igazoló papírt, amivel biztonságosan hazaindulhatunk.