Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Egy nacionalista lengyel törvényhozó egy tűzoltókészülékkel oltotta el a hanukai gyertyákat az ország parlamentjében egy zsidókkal tartott rendezvényen, ami nemzetközi hisztériát váltott ki.

A közösségi médiában is keringő felvételeken látható, amint Grzegorz Braun, a Konföderáció párt képviselője fogta a tűzoltó készüléket, majd átsétált a parlament előcsarnokán a gyertyák helyére, és lefújta le a gyertyákat. Végül a biztonsági őröknek ki kellett terelni az embereket a területről – írja a CNN.

A zsidók Szymon Holownia házelnök meghívására érkeztek a parlamentbe az éves hanukai ünnepségre.

A felvételeken látható, hogy a közelben tartózkodó embereket beborította a tűzoltó készülékből származó por. Ezt követően Braun az ülésteremben a pódiumra lépett, ahol a hanukát sátáninak nevezte, és azt mondta, hogy helyreállítja a normalitást.

A közvetlenül az eset után feltett kérdésre, hogy szégyelli-e magát, Braun azt válaszolta: „Szégyelljék magukat azok, akik részt vesznek sátánista cselekedetekben.”

Holownia végül kizárta Braunt a parlament üléséről az újonnan kinevezett, EU-párti Donald Tusk miniszterelnökkel szembeni bizalmi szavazás előtt, és közölte, hogy tájékoztatja az ügyészséget a cselekedeteiről.

Később közölte, hogy Braun három hónapra elveszíti fizetésének felét, hat hónapra pedig minden parlamenti költségtérítését.

„Nem lesz tolerancia a rasszizmussal, az idegengyűlölettel, az antiszemitizmussal szemben, amíg én vagyok a parlament elnöke” – fenyegetőzött Holownia az újságírók előtt.

A The Guardian időközben megtudta, a szélsőjobboldali lengyel párt felfüggeszti a képviselőt.

Braun pártja, a Konföderáció az október 15-i választások után 18 mandátumot szerzett. Michael Schudrich lengyel főrabbi a Reutersnek telefonon azt mondta, hogy Braun fellépése nem volt reprezentatív az országra nézve, és hogy „zavarba hozta” őt.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Ingyen kínálja fel doktor Joseph Goebbels vidéki villáját, az úgynevezett Haus am Bogenseet a berlini önkormányzat. 

Amszterdam önkormányzata 100 ezer eurót fizet kártérítésként amiatt, hogy a város a második világháború alatt a villamosjegyekből származó pénzből 48 ezer zsidót szállított a német munkatáborok felé – írja az MTI.

A katonai kíséretek a kora középkor hadviselésének meghatározó szerveződései voltak, harcos fiatal férfiak egy karizmatikus vezető köré gyűlve vettek részt a személyes dicsőséget és vagyonszerzést ígérő hadjáratokban.

A Haus am Bogenseet az a Film Heritage Inc. vásárolta meg, amely a Panama-iratokban az ukrán first lady résztulajdona volt.

Az amerikai feketék sok olyan dologban hisznek, ami nem létezik, olyannyira, hogy azt lehet mondani, egy másik dimenzióban élnek, miközben a miénkben beszélnek.

Dr. Martens. Azt hiszem, sokaknak nem kell bemutatni ezt a cipőmárkát. Aki csak egy kicsit is ismerős a rocker, punk, skinhead színtéren, az valószínűleg ismeri a semmivel sem összetéveszthető acélbetétes bakancsot, gondoljunk csak a sárga-fekete címkére és a szintén sárga gojzer varrásra.

A korabeli német sajtóban csodafegyverként (Wunderwaffe) emlegetett rakéta a mai robotrepülőgépek elődjének tekinthető.

Közösség tagja elleni erőszak és plakátrongálás miatt fogtak el egy idős fővárosi férfit – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Police.hu-n.

Azonnali hatállyal hazaküldtek hét ukrán katonát, akik a Bundeswehrnél vettek részt kiképzésen, mivel Németországban törvény tiltja szinte minden jobboldali vagy hazafias szimbólum használatát.

Egy viking nő lépett először partra az Újvilágban, méghozzá Kolumbusz előtt félezer évvel. De nemcsak Amerika felfedezésében volt az első, hanem abban is, hogy ott adott életet fiának, aki az első fehér gyermekként született a kontinensen, több mint 500 évvel Virgina Dare előtt.

Oroszok és civil román rendőrök vették körül 1945. január 2-án Érdmindszentet. Senki sem távozhatott.

Az első ember alkotta eszközt, amely áttörte a világűr határát, az Adolf Hitler szupertitkos csodafegyver-programját, az A-4-es vagy közismertebb nevén a V-2-es ballisztikus rakétát megépítő fejlesztőcsoport vezetője, dr. Wernher von Braun konstruálta meg.

A világot reálisan figyelők körében több mint egy évszázadra nyúlik vissza a Judapest kifejezés, amely a nevéből adódóan Budapest elzsidósodásának gyors és jelentős mértékét hivatott kifejezni – ez az elzsidósodás már a 19. században is nagy méreteket öltött.

Felvétetett Budapesten, a Budapesti Államrendôrség Politikai Rendészeti Osztályán, 1945. október 5. napján, délelôtt 10 órakor.

A berlini rendőrség és az Állami Bűnügyi Rendőrség vizsgálatot indított az Alternatíva Németország (AFD) ellen, amiért a párt székházának teraszára egy integető hóemberfigurát helyeztek ki.