Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Egy nacionalista lengyel törvényhozó egy tűzoltókészülékkel oltotta el a hanukai gyertyákat az ország parlamentjében egy zsidókkal tartott rendezvényen, ami nemzetközi hisztériát váltott ki.

A közösségi médiában is keringő felvételeken látható, amint Grzegorz Braun, a Konföderáció párt képviselője fogta a tűzoltó készüléket, majd átsétált a parlament előcsarnokán a gyertyák helyére, és lefújta le a gyertyákat. Végül a biztonsági őröknek ki kellett terelni az embereket a területről – írja a CNN.

A zsidók Szymon Holownia házelnök meghívására érkeztek a parlamentbe az éves hanukai ünnepségre.

A felvételeken látható, hogy a közelben tartózkodó embereket beborította a tűzoltó készülékből származó por. Ezt követően Braun az ülésteremben a pódiumra lépett, ahol a hanukát sátáninak nevezte, és azt mondta, hogy helyreállítja a normalitást.

A közvetlenül az eset után feltett kérdésre, hogy szégyelli-e magát, Braun azt válaszolta: „Szégyelljék magukat azok, akik részt vesznek sátánista cselekedetekben.”

Holownia végül kizárta Braunt a parlament üléséről az újonnan kinevezett, EU-párti Donald Tusk miniszterelnökkel szembeni bizalmi szavazás előtt, és közölte, hogy tájékoztatja az ügyészséget a cselekedeteiről.

Később közölte, hogy Braun három hónapra elveszíti fizetésének felét, hat hónapra pedig minden parlamenti költségtérítését.

„Nem lesz tolerancia a rasszizmussal, az idegengyűlölettel, az antiszemitizmussal szemben, amíg én vagyok a parlament elnöke” – fenyegetőzött Holownia az újságírók előtt.

A The Guardian időközben megtudta, a szélsőjobboldali lengyel párt felfüggeszti a képviselőt.

Braun pártja, a Konföderáció az október 15-i választások után 18 mandátumot szerzett. Michael Schudrich lengyel főrabbi a Reutersnek telefonon azt mondta, hogy Braun fellépése nem volt reprezentatív az országra nézve, és hogy „zavarba hozta” őt.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Adolf Hitler életének valószínűleg egyik legboldogabb pillanata az volt, amikor 1940. június 17-én reggel, a francia-belga határ közelében elhelyezett főhadiszállásán értesült a francia kormány fegyverszüneti kérelméről.

Egyes források szerint a Waffen-SS állományának 83 százaléka sem az NSDAP-nak, sem pedig az általános SS-nek nem volt tagja.

November 8-án reggel 6 órakor rendőrök százai kutattak át több baloldali szélsőségesek által lakott ingatlant Szászországban és Türingiában.

Négy német tartományban házkutatást tartottak a „szélsőjobboldali” Compact kiadványt megjelentető cég telephelyein és más ingatlanokban azt követően, hogy a belügyminisztérium betiltotta a havilapot, mondván, hogy az alkotmányos rend ellen dolgozik.

Amatőr régészek öt emberi csontvázat találtak Hermann Göring, a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt vezető tagja, a német légierő parancsnoka, a Nagynémet Birodalom második embere egykori otthona alatt, a mai Lengyelország területén.

Körülbelül három és fél év börtönbüntetésre ítélték pénteken egy amerikai fehér fajvédő csoport vezetőjét, aki elismerte, hogy online halálos fenyegetést tett közzé egy brooklyni újságíró ellen azért, hogy az leálljon a csoport rágalmazásával.

Szabadon engedték az antifasiszta Ilaria Salist, akit egy erőszakos bűncselekmény miatt tartottak eddig fogva a magyar hatóságok – írta a La Repubblica.

Meglepő, de nem szerzői jogi okok miatt kellett hozzányúlni a vérmocskos Mickey egeres játékhoz: az Infestation 88-cal ennél is nagyobb baj volt.

„Kaptam már olyan levelet is, hogy ezeket el kellene égetni” – mutat Bácsmegi Gábor, a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum igazgatója azokra a második világháborús tárgyakra, melyek 2019-ben egy családi ház felújításakor kerültek elő.

Ingyen kínálja fel doktor Joseph Goebbels vidéki villáját, az úgynevezett Haus am Bogenseet a berlini önkormányzat. 

Négynapos utazás után 1945. február 6-án érkeztünk Bajáról Temesvárra. Verőfényes délelőttön vagoníroztunk ki. Az éhségtől és a szomjúságtól elgyötör emberek nagy része megrohamozta az olvadó havat, és marokszámra tömte a szájába.

A diktatúra Magyarországon 1950-re elérte az otthonokat, a hétköznapok része lett.

Közvetlenül a II. világháború után Lengyelországban 277 börtönben és 1255 kommunista koncentrációs táborban több mint 200 ezer német származású polgári személyt gyűjtöttek össze, mialatt a vasfüggöny szovjet oldalán 16 millió német származású polgári lakost telepítettek ki.

Diszkréten szállították le a nyomozók Ulain Ferencet a Bécs felé tartó gyorsvonatról. Bár a nemzetgyűlési képviselő és ügyvéd meghallgatása és társainak elfogása minden paláver nélkül történt meg, az ügy mégis nagyot robbant.

A ceglédi táborban 1945 elején mint elhurcoltakat bevagoníroztak bennünket, azzal a mesével, hogy Debrecenbe visznek, és ott az új magyar hadsereg tagjai leszünk.