Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az osztrák parlament szigorította a nemzetiszocialista jelképek betiltásáról szóló törvényt, kiszélesítette annak hatályát és megerősítette a tiltott jelképek megjelenítésére és terjesztésére kiszabott büntetéseket arra hivatkozva, hogy erősödik az „antiszemitizmus”.

Ausztriában eddig is a világ legszigorúbb törvényei voltak életben a „holokauszt tagadása” és a „nácibarát tevékenységek” ellen.

2022-ben az osztrák kormány úgy döntött, hogy módosítja az 1947-es úgynevezett tilalmi törvényét, hogy alkalmazkodjon az olyan közelmúltbeli fejleményekhez, mint az antiszemitizmus és a radikalizálódás fokozódása, bár azt nem verték nagy dobra, hogy ez jórészt az országban élő iszlámhitű araboknak és törököknek köszönhető.

A jogszabály szerint a nemzetiszocialista jelvények vagy a Hamász palesztin csoporthoz vagy a szélsőjobboldali mozgalmakhoz kapcsolódó jelképek viselése 20.000 euróig terjedő pénzbírsággal sújtható.

A törvénymódosítás értelmében a holokauszt bárminemű bagatellizálása vagy tagadása – még ha csak részben is – büntetendő, kiterjesztve azt a kört, amely korábban csak a „durva” bagatellizálást kriminalizálta, jelentsen ez bármit.

A jogszabály – amelyhez a parlament kétharmados többsége volt szükséges – a nemzetiszocialista emléktárgyak elkobzását is lehetővé teszi büntetőjogi elítéléstől függetlenül.

Ezenkívül a jogszabály módosította a törvényt annak érdekében, hogy a joghatóságot kiterjessze olyan esetekre is, amikor osztrák állampolgárok Ausztria területén kívül követnek el gondolatbűncselekményeket az interneten.

A törvény értelmében bűnösnek talált köztisztviselőket eltiltják az állami foglalkoztatástól.

A hónap elején Alma Zadic igazságügyi miniszter „történelminek” nevezte a módosítást, hangsúlyozva, hogy a tilalmi törvény legutóbbi jelentős reformjára több mint 30 éve került sor. „Az átalakításra azért volt szükség, hogy a jövőben hatékonyabb és következetesebb fellépést lehessen tenni az antiszemitizmus, a jobboldali szélsőségesség és a dezinformáció ellen” – tette hozzá Zadic.

„Az a tény, hogy a holokauszt tagadása csak akkor legyen büntethető... ha legalább 10 ember előtt történik, rossz jelzést küld” – mondta Willi Mernyi, az Osztrák Mauthausen Bizottság elnöke múlt havi nyilatkozatában.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Összevont 15 év börtönbüntetésre ítéltek két brit fehér fajvédő, nemzetiszocialista podcastert, akik Harry herceg és félvér negrid fia, Archie kivégzésére szólítottak fel.

Diszkréten szállították le a nyomozók Ulain Ferencet a Bécs felé tartó gyorsvonatról. Bár a nemzetgyűlési képviselő és ügyvéd meghallgatása és társainak elfogása minden paláver nélkül történt meg, az ügy mégis nagyot robbant.

1945. május 9-én kényszerítették térdre a Szövetségesek a Nagynémet Birodalmat, azonban arról nem szokás beszélni, mi mindennel járt ez a győzelem.

Nagyjából tizenkét kommunista jelent meg a IV. kerületi Tanácsköztársaság-szobornál, hogy méltassa a Kun (Konh) Béla-féle vörös terrort. Velük szemben kétszer ennyi hazafi fejezte ki nemtetszését – írja a Magyar Jelen.

A katonai kíséretek a kora középkor hadviselésének meghatározó szerveződései voltak, harcos fiatal férfiak egy karizmatikus vezető köré gyűlve vettek részt a személyes dicsőséget és vagyonszerzést ígérő hadjáratokban.

Zsidó-liberális hisztéria vezette fel a Bayern München és az olasz Lazio visszavágóját, aminek a tétje negyeddöntőbe jutás a Bajnokok Ligájában.

Megbüntették Kubában az állami zenei szervezetek hét tisztviselőjét, miután az általuk szervezett halloweeni partin egy Hitler-jelmez nyerte az első díjat – írja az AFP.

Hatalmas felháborodást váltott ki Rébecca Chaillon bevándorló hátterű francia „művész” legújabb színi előadása, melyben fehér játékbabákat húznak karóba a „rasszizmus ellen tiltakozva”.

A lakókat kiráncigálták lakásukból, majd őrizetbe vették: ismét botrány Gregor Lange és a dortmundi rendőrség körül!

Habár Benito Mussolinit, a Ducét 1945-ben, 61 évesen kommunista partizánok bestiálisan meggyilkolták, a dinasztia a mai napig meghatározó az olasz politikai és közéletben, leginkább Alessandra Mussolini miatt.

Adolf Hitler életének valószínűleg egyik legboldogabb pillanata az volt, amikor 1940. június 17-én reggel, a francia-belga határ közelében elhelyezett főhadiszállásán értesült a francia kormány fegyverszüneti kérelméről.

Az első ember alkotta eszközt, amely áttörte a világűr határát, az Adolf Hitler szupertitkos csodafegyver-programját, az A-4-es vagy közismertebb nevén a V-2-es ballisztikus rakétát megépítő fejlesztőcsoport vezetője, dr. Wernher von Braun konstruálta meg.

November 8-án reggel 6 órakor rendőrök százai kutattak át több baloldali szélsőségesek által lakott ingatlant Szászországban és Türingiában.

Noha gyászoljuk az eltávozását még 25 év után is, de tudjuk, hogy ő nem halt meg idő előtt, mint ahogy a „senki ember” meghal.

„Amerika megbukott, mert egy társadalomban, ahol a hasznossági princípium mindenekfelett való, a morális felelősségérzete elsorvad” – ezt írja Márai Sándor 1957. november 5-én naplójába, s hozzáteszi, a Nyugat magyar forradalommal szembeni árulását nem lehet megbocsátani, és senki nem hisz többé a Nyugatnak.

1944-ben és 1956-ban a történelem megismételte önmagát. Az 1944/1945-ös vérhullással újabb magok kerültek az áldott magyar földbe.