Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az osztrák parlament szigorította a nemzetiszocialista jelképek betiltásáról szóló törvényt, kiszélesítette annak hatályát és megerősítette a tiltott jelképek megjelenítésére és terjesztésére kiszabott büntetéseket arra hivatkozva, hogy erősödik az „antiszemitizmus”.

Ausztriában eddig is a világ legszigorúbb törvényei voltak életben a „holokauszt tagadása” és a „nácibarát tevékenységek” ellen.

2022-ben az osztrák kormány úgy döntött, hogy módosítja az 1947-es úgynevezett tilalmi törvényét, hogy alkalmazkodjon az olyan közelmúltbeli fejleményekhez, mint az antiszemitizmus és a radikalizálódás fokozódása, bár azt nem verték nagy dobra, hogy ez jórészt az országban élő iszlámhitű araboknak és törököknek köszönhető.

A jogszabály szerint a nemzetiszocialista jelvények vagy a Hamász palesztin csoporthoz vagy a szélsőjobboldali mozgalmakhoz kapcsolódó jelképek viselése 20.000 euróig terjedő pénzbírsággal sújtható.

A törvénymódosítás értelmében a holokauszt bárminemű bagatellizálása vagy tagadása – még ha csak részben is – büntetendő, kiterjesztve azt a kört, amely korábban csak a „durva” bagatellizálást kriminalizálta, jelentsen ez bármit.

A jogszabály – amelyhez a parlament kétharmados többsége volt szükséges – a nemzetiszocialista emléktárgyak elkobzását is lehetővé teszi büntetőjogi elítéléstől függetlenül.

Ezenkívül a jogszabály módosította a törvényt annak érdekében, hogy a joghatóságot kiterjessze olyan esetekre is, amikor osztrák állampolgárok Ausztria területén kívül követnek el gondolatbűncselekményeket az interneten.

A törvény értelmében bűnösnek talált köztisztviselőket eltiltják az állami foglalkoztatástól.

A hónap elején Alma Zadic igazságügyi miniszter „történelminek” nevezte a módosítást, hangsúlyozva, hogy a tilalmi törvény legutóbbi jelentős reformjára több mint 30 éve került sor. „Az átalakításra azért volt szükség, hogy a jövőben hatékonyabb és következetesebb fellépést lehessen tenni az antiszemitizmus, a jobboldali szélsőségesség és a dezinformáció ellen” – tette hozzá Zadic.

„Az a tény, hogy a holokauszt tagadása csak akkor legyen büntethető... ha legalább 10 ember előtt történik, rossz jelzést küld” – mondta Willi Mernyi, az Osztrák Mauthausen Bizottság elnöke múlt havi nyilatkozatában.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A budapesti börtönben fogva tartott antifasiszta bandavezér, Ilaria Salis csalódott a magyar külgazdasági és külügyminiszterben, amiért az azt reméli, megkapja méltó büntetését tettéért.

Elmélyülő külső és belső konfliktusok, olyan súlyos társadalmi törésvonalak, melyet még Magyarország is megirigyelne, etnikai krízis, romló közbiztonság. Igen, ezek az Amerikai Egyesült Államok mindennapjai, de Joe Biden kormányának (már amennyiben elfogadjuk, hogy beszámítható és ő irányít) vannak fontosabb dolgai is, például a Nordic Resistance Movement (NRM) kriminalizálása.

Megbüntették Kubában az állami zenei szervezetek hét tisztviselőjét, miután az általuk szervezett halloweeni partin egy Hitler-jelmez nyerte az első díjat – írja az AFP.

Korábban röviden – a „tudományos” értékéhez mérten – már szó esett egy bizonyos Robin DiAngelóról annak kapcsán, hogy az ő agyszüleménye a woke-izmus bibliájának számító White Fragility (Fehér törékenység) című könyv.

A nemzetiszocialista tisztelgés a második világháború vége óta illegális a cionisták által Németországban és Ausztriában, és a kóser törvények szerint börtönbüntetéssel büntethető.

A Haus am Bogenseet az a Film Heritage Inc. vásárolta meg, amely a Panama-iratokban az ukrán first lady résztulajdona volt.

Az 1944 őszén szovjet megszállás alá került Kecskeméten a nyugat-magyarországi harci cselekmények és a világháború vége után is még fél évvel, 1945 karácsonyán is előfordultak a szovjet katonák által elkövetett rablások és gyilkosságok a polgári lakossággal és az újonnan felálló rendőrség tagjaival szemben egyaránt.

Hivatalosan is visszalépett az önkormányzati választástól Soltysiak Edina táti független képviselőjelölt – írta meg a Telex.

A Szövetségi Alkotmánybíróság meg akarta akadályozni Maja T. Magyarországra történő átszállítását. Azonban a hatóságok nem várták meg a hivatalos állásfoglalást és kiadták őt – írja szomorúan a német MDR.de.

Akkor is így köszöntött a tavasz és a március. A budai hegyek felől hideg, még a télre emlékeztető szél söpört végig a pesti utcákon.

Diszkréten szállították le a nyomozók Ulain Ferencet a Bécs felé tartó gyorsvonatról. Bár a nemzetgyűlési képviselő és ügyvéd meghallgatása és társainak elfogása minden paláver nélkül történt meg, az ügy mégis nagyot robbant.

Egy fehér fajvédő aktivista három négert lőtt agyon a floridai Jacksonville-ben lévő boltban, egy korábbi rasszista akció évfordulóján.

Habár Benito Mussolinit, a Ducét 1945-ben, 61 évesen kommunista partizánok bestiálisan meggyilkolták, a dinasztia a mai napig meghatározó az olasz politikai és közéletben, leginkább Alessandra Mussolini miatt.

A szlovák Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) a „náci” ideológia és az SS iránti szimpátia kinyilvánítása miatt ítélt el öt Slovan-szurkolót.

A közelmúltban derült ki, hogy a Pest vármegyei Szigetszentmártonban 1944 novemberében négy huszárt temettek el, akik a Csepel-sziget védelmében haltak hősi halált.