Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az ausztrál szövetségi kormány törvénymódosítást kezdeményez a nemzetiszocialista karlendítés betiltásáról is.

Miután júniusban már betiltották a nemzetiszocialista jelképek és kellékek közszemlére tételét és árusítását, most a testmozdulatot is törvénytelenné nyilvánítják – jelentette be kedden Mark Dreyfus szövetségi főügyész. A szövetségi parlament elé a terrorizmusellenes törvényhez szerdán beterjesztendő módosítási javaslat alapján a „náci” karlendítés bűncselekménynek fog minősülni az országban, írja az MTI.

A főügyész saját honlapján közzétett nyilatkozatában azt mondta: ez az intézkedés egyértelművé teszi, hogy „Ausztráliában nincs helye azoknak, akik dicsőítik a gyűlöletet”. „Ausztráliában egyáltalán nincs helye a gyűlöletnek, az erőszaknak és az antiszemitizmusnak” – vagdalkozott Dreyfus. „A törvénymódosítási javaslat egyértelműen jelzi, hogy Ausztráliában nincs helye olyan cselekedeteknek és szimbólumoknak, amelyek a terrorizmus és a holokauszt szörnyűségeit dicsőítik” – olvasható a közleményeben. 

Az ausztrál szövetségi kormány júniusban betiltotta a nemzetiszocialista jelképek és kellékek közszemlére tételét és árusítását. 

A nemzetiszocialista tisztelgés tilalma nem szerepelt abban a törvénymódosításban, mert ezt akkor az államok és területek belátására bízták. Októberben Sydneyben letartóztattak három férfit, és eljárást indítottak ellenük, mert Hitler-köszöntéssel tisztelegtek egymásnak a Zsidó Múzeum előtt.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Harminc éve már, hogy elhunyt a 28. Wallonien önkéntes SS gránátoshadosztály parancsnoka, a második világháború legendás „krónikása”, Léon Degrelle.

Másodjára állt bíróság elé az antifa támadások elsőrendű vádlottja, Ilaria Salis a Fővárosi Törvényszéken. A Markó utcai épület tárgyalótermébe ismételten széles vigyorral a képén nézett végig a hallgatóságon. 

A „náci fasizmus” elleni partizánharcot éltette Ilaria Salis, a Magyarországon fogva tartott és az olasz szélsőbaloldal által az európai parlamenti választásokon jelöltként indított terrorista a második világháború végére emlékező olaszországi ünnep alkalmából.

A budapesti börtönben fogva tartott antifasiszta bandavezér, Ilaria Salis csalódott a magyar külgazdasági és külügyminiszterben, amiért az azt reméli, megkapja méltó büntetését tettéért.

A katonai kíséretek a kora középkor hadviselésének meghatározó szerveződései voltak, harcos fiatal férfiak egy karizmatikus vezető köré gyűlve vettek részt a személyes dicsőséget és vagyonszerzést ígérő hadjáratokban.

Tizenhárom, „szélsőjobboldali mozgalmakhoz tartozó” embert letartóztattak vasárnapra virradóra Párizsban, miközben horogkereszteket festettek a földre a 17. kerületben – közölték a helyi francia hatóságok.

Mint ismert, az elmúlt napokban szörnyű esemény rázta meg Írországot: egy algériai migráns Dublinban megkéselt három kisgyereket.

Kiadta a német hatóság a 2023. februárban Budapesten elkövetett támadássorozat egyik feltételezett elkövetőjét.

Soha nem is kapták el, hiába szerepelt négy évtizeden át az FBI körözési toplistáján. 1985-ben végül magát adta fel.

A lengyelországi Gierloz közelében, az erdőben elrejtett Adolf Hitler második világháborús bunkere. Hilter háborús főhadiszállásának romjai egy 200 épületből álló, erdőben elrejtett város volt.

A „magyar forradalomért való lelkesedés” miatt, vagy 1956-ot csupán ürügyként felhasználva 257 személy ellen alkalmaztak megtorlást a Szovjetunióban. 

A felvidéki Szencen található Anton Bernolák Gimnázium történelem tanárát Slavomír Maľát diákjai jelentették az iskolának, miután nézeteivel és véleményeivel a „törvénysértés határán mozgott”.

Az alábbi írás a szerző utolsó írása, amelyet 1999. augusztusában vetett papírra és a Magyar Összetartás 1999. novemberi számában látott napvilágot.

Diszkréten szállították le a nyomozók Ulain Ferencet a Bécs felé tartó gyorsvonatról. Bár a nemzetgyűlési képviselő és ügyvéd meghallgatása és társainak elfogása minden paláver nélkül történt meg, az ügy mégis nagyot robbant.

Ilias Kasidiaris 2021 óta ül egy görög börtönben a betiltott Arany Hajnal párttal való kapcsolata miatt. Ez azonban nem akadályozta meg Kasidiarist, akinek horogkeresztes tetoválása is van, hogy induljon Athén polgármesteri székéért.