Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Egy céges prezentációtechnika tréningre készülve érdekes dolgot fedeztem fel az OpenAI képrajzoló mesterséges intelligenciájával való interakcióban.

Egy nyitó slide-ot szerettem volna csinálni az AI-val, amin egy animált karakter arról prezentál, hogy mennyire szeret prezentálni.

Szuper minőségű képeket kaptam vissza, azonban furán éreztem volna magam, ha egy fekete fiúként ábrázolom önmagam a többiek előtt a tréningen, ezért kedvesen megkértem az AI-t, hogy lehetne-e olyan képet kérnem, ahol az ábrázolt személyek mind fehérek.

Erre az AI azt felelte, hogy mivel ő nagyon a szívén viseli a diverzitást és az én kérésem nem reflektálja azt a multikulturális környezetet, ami a mai világunkra jellemző, ezért nem teljesítheti a kérésemet. Ezen a válaszon eléggé meglepődtem, hiszen szép dolog az elfogadás, meg minden, de a tréningen akkor is csak fehér emberek fognak ülni.

Erre persze beindult a kísérletezős kedvem, és ha már csupa fehér emberekből álló képet nem volt hajlandó csinálni a diverzitás hiánya miatt, gondoltam megnézem, mi történik, ha csupa fekete bőrű embert szeretnék vele rajzoltatni. Vajon akkor is megtagadja-e az AI a kérésemet?

Érdekes módon ezt a kérésemet fennakadás nélkül teljesítette, semmi problémája nem volt a csupa fekete bőrű embert ábrázoló képpel.

Tudom, lerágott csont azon felháborodni, hogy az amerikai cégek túlzásba viszik a diversity & inclusion témát, de hogy egy mesterséges intelligencia ne legyen hajlandó végrehajtani a kérésemet e miatt, azon azért eléggé meglepődtem.

Persze elképzelhető, hogy velem van a baj, és nekem kellene változtatnom azon, hogy ne csak fehér emberek vegyenek részt a prezentáción…. Talán tényleg fel kéne rángatnom egy random fekete bőrű embert az utcáról, hogy meghallgassa ezt a rendkívül érdekfeszítő prezentációt, és akkor már nem csak csupa fehér emberrel lenne tele a tárgyaló. Azzal aztán igazán megmutatnám ennek az elnyomó fehér kultúrának, hogy mit tanított nekem a mesterséges intelligencia!

Agyrém…

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A gondolatbűnöző politikus azért állt bíróság elé, mert egy 2021-es gyűlésen a „Mindent Németországért!” szavakat használta. Ez ugyanis Németországban bűncselekménynek számít.

2007. november 20-án a brit királyi pár 60. házassági évfordulóját, azaz gyémántlakodalmát ünnepelte. Az esemény mögött kimondatlanul is ott áll az a rendkívüli történet, hogy a házasságuk csaknem meghiúsult amiatt, hogy Fülöp rokoni kapcsolatban volt Hitler egyik legközelebbi követőjével.

Csupán néhány évvel ezelőtt, kilencvenhat évesen hunyt el Rochus Misch, Adolf Hitler testőre, a Führerbunker végóráinak utolsó szemtanúja.

Noha gyászoljuk az eltávozását még 25 év után is, de tudjuk, hogy ő nem halt meg idő előtt, mint ahogy a „senki ember” meghal.

Valaha, réges-régen, még a II. világháborúban volt egy erődítményekből álló védvonal, melyet a később legyőzhetetlennel minősített szovjet haderő sem tudott áttörni. Árpád-vonalnak hívták.

A tavaszt idéző napsütésben jó félszázan gyülekeztek a megadott időpontban a Keleti pályaudvar előtti téren, hogy részt vegyenek a sétáló történelemórán, számol be a Festung Budapest 2024-es rendezvénysorozata nyitányáról a honlapján a Légió Hungária.

Meglepő hirdetés tűnt fel nemrég a legnagyobb magyar ingatlanos oldalon – egy, a csobánkai villaövezetben, a főváros szívétől alig húsz kilométerre fekvő századfordulós épület leírása ugyanis a következő mondattal nyit: eladóvá vált a hajdani Szálasi-villa.

1941. június 22-én kezdődött meg a Barbarossa hadművelet, a Német Birodalom harca a Szovjetunió ellen. A német Wehrmacht három hadseregcsoportja indított támadást, kötelékükben a németekkel szövetséges országok katonai egységeivel és önkéntes alakulatokkal.

Elítéltek egy angol antiszemita aktivistát, aki a rendőrség szerint „neonáci hitet vallott”, mert meg akart támadni egy sussexi zsinagógát.

Soha nem is kapták el, hiába szerepelt négy évtizeden át az FBI körözési toplistáján. 1985-ben végül magát adta fel.

A faji háborúra való előkészletek, illetve „terrorösszeesküvés” miatt ítéltek el finn nemzetiszocialista fiatalokat.

Hatéves börtönbüntetést szabott ki csütörtökön a stuttgarti tartományi felsőbíróság egy „szélsőjobboldali német terrorcsoport” vezetőjére.

A Pesti Srácok információja szerint a német szövetségi főügyész gyilkossági kísérlet miatt nyomoz a szélsőbaloldali Lina Engel, Johann Guntermann és Tobias Edelhoff ellen.

A részvevők a legújabb adásban a rasszokról,  a rasszkérdést megközelítő különféle szemléletekről, és egy világnézetileg helyes, egészséges rassztudatról beszélgettek.

Antonio Tajani olasz külügyminiszter és Carlo Nordio igazságügy-miniszter közös közleményt adott ki arról, hogy tiszteletben tartják Magyarország szuverenitását, és nem avatkoznak bele a letartóztatásban lévő olasz antifa-terrorista ellen zajló eljárásba.