Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Egy céges prezentációtechnika tréningre készülve érdekes dolgot fedeztem fel az OpenAI képrajzoló mesterséges intelligenciájával való interakcióban.

Egy nyitó slide-ot szerettem volna csinálni az AI-val, amin egy animált karakter arról prezentál, hogy mennyire szeret prezentálni.

Szuper minőségű képeket kaptam vissza, azonban furán éreztem volna magam, ha egy fekete fiúként ábrázolom önmagam a többiek előtt a tréningen, ezért kedvesen megkértem az AI-t, hogy lehetne-e olyan képet kérnem, ahol az ábrázolt személyek mind fehérek.

Erre az AI azt felelte, hogy mivel ő nagyon a szívén viseli a diverzitást és az én kérésem nem reflektálja azt a multikulturális környezetet, ami a mai világunkra jellemző, ezért nem teljesítheti a kérésemet. Ezen a válaszon eléggé meglepődtem, hiszen szép dolog az elfogadás, meg minden, de a tréningen akkor is csak fehér emberek fognak ülni.

Erre persze beindult a kísérletezős kedvem, és ha már csupa fehér emberekből álló képet nem volt hajlandó csinálni a diverzitás hiánya miatt, gondoltam megnézem, mi történik, ha csupa fekete bőrű embert szeretnék vele rajzoltatni. Vajon akkor is megtagadja-e az AI a kérésemet?

Érdekes módon ezt a kérésemet fennakadás nélkül teljesítette, semmi problémája nem volt a csupa fekete bőrű embert ábrázoló képpel.

Tudom, lerágott csont azon felháborodni, hogy az amerikai cégek túlzásba viszik a diversity & inclusion témát, de hogy egy mesterséges intelligencia ne legyen hajlandó végrehajtani a kérésemet e miatt, azon azért eléggé meglepődtem.

Persze elképzelhető, hogy velem van a baj, és nekem kellene változtatnom azon, hogy ne csak fehér emberek vegyenek részt a prezentáción…. Talán tényleg fel kéne rángatnom egy random fekete bőrű embert az utcáról, hogy meghallgassa ezt a rendkívül érdekfeszítő prezentációt, és akkor már nem csak csupa fehér emberrel lenne tele a tárgyaló. Azzal aztán igazán megmutatnám ennek az elnyomó fehér kultúrának, hogy mit tanított nekem a mesterséges intelligencia!

Agyrém…

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

1945. május 9-én kényszerítették térdre a Szövetségesek a Nagynémet Birodalmat, azonban arról nem szokás beszélni, mi mindennel járt ez a győzelem.

Kiadta a német hatóság a 2023. februárban Budapesten elkövetett támadássorozat egyik feltételezett elkövetőjét.

Az olasz legfelsőbb bíróság, a semmítőszék foglalt állást az olasz szélsőjobboldali, hazafias csoportok találkozóin, megemlékezésein országszerte használt köszöntési formáról.

90 ezer eurónyi tartozást hajtana be Lombardia tartományának vezetősége az antifa támadások vádlottján, Ilaria Salison.

Szálasi Ferenc 1946. évi Börtönnaplójának február 28-i bejegyzésében ezt olvassuk: "Ma reggel kivégezték Imrédy Bélát. Nyugodjék békében. A Nemzet vértanúja volt."

Vád alá helyezték a németországi hazafias szélsőjobb egyik vezető politikusát, Björn Höckét, mert „náci” jelszó használatával vádolják, írja a BBC.

Hivatalosan is visszalépett az önkormányzati választástól Soltysiak Edina táti független képviselőjelölt – írta meg a Telex.

A gyűjtőtáborba kerülésünk után napokon belül szájról szájra járt a hír, hogy itt kapjuk meg azt az igazoló papírt, amivel biztonságosan hazaindulhatunk. 

Csupán néhány évvel ezelőtt, kilencvenhat évesen hunyt el Rochus Misch, Adolf Hitler testőre, a Führerbunker végóráinak utolsó szemtanúja.

Korábban röviden – a „tudományos” értékéhez mérten – már szó esett egy bizonyos Robin DiAngelóról annak kapcsán, hogy az ő agyszüleménye a woke-izmus bibliájának számító White Fragility (Fehér törékenység) című könyv.

Egy „náciszimpatizánsok” által tartott rendezvényről készült videoklip jelent meg a német közösségi médiában, ami hatalmas zsidó-liberális hisztériát keltett Németországban.

Körülbelül három és fél év börtönbüntetésre ítélték pénteken egy amerikai fehér fajvédő csoport vezetőjét, aki elismerte, hogy online halálos fenyegetést tett közzé egy brooklyni újságíró ellen azért, hogy az leálljon a csoport rágalmazásával.

A Neokohn című zsidó szupremácista online hírlap egyik olvasója fotózta le a nem hétköznapi matricát.

Azonnali hatállyal hazaküldtek hét ukrán katonát, akik a Bundeswehrnél vettek részt kiképzésen, mivel Németországban törvény tiltja szinte minden jobboldali vagy hazafias szimbólum használatát.

Akik még nem ismernék a történetét annak a mondásnak, hogy Románia a "történelem prostituáltja", annak segítünk hat történelmi momentummal, amely eléggé tiszta képet fest arról, milyen szövetségese volt ez az ország néhai partnereinek.