Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A Magyarország Barátai Alapítvány konferenciáján a "magyar" külügyminiszter a következő mondatokkal köpte szembe a Kárpát-medence őslakosságát.

"Magyarország tudomásul vette a területek elvesztését", illetve "Magyarországnak az a célja, hogy a lehető legjobb barátságot építse ki a szomszédos országokkal". Beszédében a kádári nemzetáruló politika méltó örököse hangsúlyozta: a külpolitika alapvető célja a barátok szerzése, országok, nemzetek "barátságát igyekeznek elnyerni".

A külpolitikában a lehető legjobb viszonyt kell kiépíteni mindenkivel, aki erre érdemes - vélekedett, hozzátéve: a legfontosabb, hogy a szomszédos országokkal legyenek jók a kapcsolatok.

Úgy fogalmazott: mivel a "történelem és a földrajz közbeszólt", az a sajátos helyzet állt elő, hogy a kulturális értelemben vett magyar nemzet a térség több országában van jelen. A szomszédos országok magyarjai közösségként definiálják magukat, és az országok között vitákhoz vezethet, ha közösségi jogok elismeréséről van szó - közölte. Megjegyezte: a vitákat kétoldalú keretek között kell rendezni.

Kiemelte: "Magyarország tudomásul vette a területek elvesztését", csak azt kéri, hogy a szomszédos országok is vegyék tudomásul, hogy azokkal a területekkel igen jelentős magyar közösségeket is kaptak. Ez az alapja a lehető legjobb barátság kiépítésének az országok között - tette hozzá. Mint mondta, minden szomszédos országban az ottani magyar közösség határozza meg a saját stratégiáját, és azt a mindenkori magyar kormánynak támogatnia kell.

Arról viszont nem beszélt, hogy ezek a környező országok Trianon óta számtalan alkalommal követtek el népirtást, etnikai tisztogatást a magyar kisebbségekkel szemben és a mai napig sem biztosítják az elcsatolt területeken élő magyarságnak azokat a nemzetiségi jogokat (sőt, zaklatásnak vannak kitéve származásuk miatt), amelyeket a nálunk élő etnikumok maradéktalanul élveznek.

(MTI nyomán)

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Joe Biden bemutatta az antiszemitizmus elleni küzdelemre vonatkozó stratégiát – írja örömködve a Jersualem Post.

A Pesti Srácok információja szerint a német szövetségi főügyész gyilkossági kísérlet miatt nyomoz a szélsőbaloldali Lina Engel, Johann Guntermann és Tobias Edelhoff ellen.

A gyűjtőtáborba kerülésünk után napokon belül szájról szájra járt a hír, hogy itt kapjuk meg azt az igazoló papírt, amivel biztonságosan hazaindulhatunk. 

Minden vádpontban bűnösnek találták azt a fehér patriótát, aki az Egyesült Államok történetének egyik „legsúlyosabb” zsidóellenes támadásában 11 embert lőtt le egy pittsburghi zsinagógában.

Iszonyatos dráma folyt a mai Széll Kálmán tér környékén 1945. február 11-én, amikor Budapest magyar és német védői megpróbálták áttörni a szovjet ostromgyűrűt. 

A szlovák Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) hat év börtönbüntetésre ítélte Marián Magátot, akit törvénybe ütköző gondolatok kifejtésével kapcsolatos vádpontokban bűnösnek találtak.

Az, hogy az emigrációban minden a nemzeti irányt képviselő férfi ellen a legaljasabb hajsza folyik, lassan már természetes lesz még azok számára is, akiken a rágalom ostora csattog.

A német munkásoknak kedvező első munkareformok egyike a fizetett évi szabadság létrehozása volt.

Krefeldben a Bismarckplatz 32. szám alatti, impozáns villában rendezkedett be a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt, melynek tagjai bizonyára elhűlve figyelték volna a mostani gyalázatot.

Ki árja, félvér, nem-árja – a félvérek és nem-árják jogállása – a nem-árják állampolgársága, házassága, hivatalviselése – a harctéri szolgálatból eredő kiváltságok, ésatöbbi.

A diktatúra Magyarországon 1950-re elérte az otthonokat, a hétköznapok része lett.

Megmondom őszintén, hogy e sorok írása közben visszasírtam bármit, akármelyik cikkemet az elmúlt évekből. Nem azért, mert az Oppenheimer egy rossz film, vagy mert nem szerettem volna kritikát írni róla, sőt, épp ellenkezőleg.

Kampánycsapatának egyik tagja hozta zsidó-liberális támadások kereszttüzébe az elnökjelöltségért induló kormányzót.

Hatéves börtönbüntetést szabott ki csütörtökön a stuttgarti tartományi felsőbíróság egy „szélsőjobboldali német terrorcsoport” vezetőjére.

2019-ben az eleki Resetár András házfelújítást végzett, mikor megdöbbentő felfedezést tett az ingatlanban, amely egykor a Faulhaber család otthona volt.