Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Az egykori munkatábort ma működtető alapítvány „visszataszító támadásként” utalt a történtekre, amely szerintük a zsidók méltóságát is sérti.

A német hatóságok vizsgálatot indítottak, miután a valakik horogkereszteket és más nemzetiszocialista szimbólumokat festettek az egykori buchenwaldi koncentrációs tábor helyén működő intézmény tábláira.

Az incidens éjjel történt, a dekorálásban pedig két közlekedési tábla és a hely térképét tartalmazó tábla érintett, amelyeket ismeretlen illetők festettek le. A rendőrség nem sokkal az incidens után eltávolította a helyszínről a táblákat.

A helyet működtető alapítvány „megdöbbentőnek” nevezte az esetet a Twitteren, s egy „visszataszító támadásként” utalt a történtekre, amely az „áldozatok méltóságát” és az ő munkájukat is „mélyen sérti” – számolt be a Deutsche Welle.

A buchenwaldi koncentrációs tábort és a hozzá tartozó szatellit-táborokat 1937-ben hozták létre, ahol 280 ezer fogvatartott élt és dolgozott, köztük zsidók, hadifoglyok és kommunisták is, akiket munkásként dolgoztattak a közeli hadiüzemekben.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE