Kövess minket: Telegram — XVkontakte

 

Az Anonymous hackercsoport a Ku Klux Klan (KKK) mintegy ezer szimpatizánsának eddig is publikus "adatát" hozta nyilvánosságra.

Az Anonymous hónapok óta hirdette a meglehetősen gyengére sikerült akciót, amit "a faji erőszakkal való szembenállással" indokolt.

A héten már nyilvánosságra került egy lista, azonban most úgy tűnik, az hamis volt: azon mások mellett amerikai politikusokat is hírbe hoztak a KKK-val, ám a hackercsoport a twitteren cáfolta, hogy a lista tőlük került volna ki.

A mostani listát hónapokig tartó gyűjtés során állították össze, elsősorban a KKK-tagok teljesen nyitott és publikus közösségi oldalainak figyelésével, majd megpróbálták kiszűrni a hibákat. A nevek általában a Facebook-os profilokhoz tartozó álnevek, amelyekhez se valódi nevek, se telefonszámok, címek nem tartoznak. A lista egyetlen olyan ismert embert se leplezett le, akiről eddig ne lehetett volna tudni, hogy szimpatizál a KKK-val.

Az új névsort a Vice újságírója is megkapta, és elmondása szerint annak nagy része pontos, bár továbbra is vannak benne hibák, például olyan emberek, akik nincsenek kapcsolatban a szervezettel.

A KKK nem aggódik a lista miatt. Frank Ancona, a KKK tradicionalista lovagjainak birodalmi mágusa, aki maga is szerepel az Anonymous gyűjtésében, a Vice-nak azt mondta, hogy a szervezetből senki sem kereste, és a tagság az ügy miatt inkább csak nőhet.

Az Anonymous a listához fűzött nehezen értelmezhető kommentárjában közölte, hogy a KKK fontos eleme az USA "kulturális tájképének":

A KKK tagjaival szemben a rasszizmus általában nem visel kámzsát, de a kultúra minden szintjét áthatja. Részben épp ezért vettük le a tagokról a kámzsát: nem az a fontos, hogy ki van alatta, hanem hogy szélesebb társadalmi összefüggésben magának a kámzsának mi szimbolikus jelentése.

(Index nyomán)