Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Fajvédő szimbólumokat ábrázoló transzparensekkel nemzetiszocialista  férfiak gyűltek össze egy németországi zsinagóga előtt.

Június 5-én a München melletti Ulmban mintegy 10 férfi gyűlt össze, akik egy transzparenst mutattak fel: „Fehér életek számítanak, állítsuk meg a fehér népirtást”.

Egy másik transzparens a fehér aktivisták körében népszerű fekete nap szimbólumot ábrázolta.

A T-Deutschland beszámolója alapján a helyi liberálisok és öngyűlölő fehérek szembeszálltak a tüntetőkkel, és habzó szájjal kényszerítették őket a helyszínről.

A rendezvény időpontja – valószínűleg véletlenül – a zsinagógánál elkövetett gyújtogatási kísérlet egyéves évfordulója volt, amelyet a hatóságok szerint egy 45 éves török-német kettős állampolgár követett el, benzint öntve a homlokzatra és felgyújtotta azt. A szomszédok és a tűzoltók gyors beavatkozása megakadályozta, hogy a lángok átterjedjenek az épületre.

A gyanúsított elmenekült Németországból, és Törökországban bujkál, amely nem hajlandó kiadni őt.

A T-Deutschland nem teljesen komolyan vehető beszámolója szerint az e heti tüntetés célja a „gyújtogatási kísérlet megünneplése volt”.

A helyi gyülekezet rabbija, Shnuer Trebnik még annak a lehetőségét sem zárta ki, hogy a „neonáci összejövetel a török szökevény tetteit ünnepelte”.

„Annyi abszurditást tapasztalunk, hogy ez lehetséges” – mondta a T-Deutschlandnak.

A szélsőjobboldali hazafiak azonban általában ellenségesek mind a zsidókkal, mind a muszlim többségű országokból érkező bevándorlókkal szemben.

A rendőrség már vizsgálja is a zsinagóga előtti incidenst.

A német hatóságok egyébként 2021-ben 3027 antiszemita incidenst regisztráltak, ami 29 százalékos növekedést jelent a 2020-ban regisztrált 2351 incidenshez képest – derült ki a szövetségi alkotmányvédelmi hivatal jelentéséből.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE