Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Öt és fél év szabadságvesztésre ítéltek egy 16 éves fiút, mert „neonáci” csoporthoz tartozott, megpróbálta beszervezni egy iskolatársát is, valamint különböző eszközökkel terjesztette a csoport ideológiáját – jelentette örömködve a zsidó-liberális média.

A fiatal fiút több „törvényellenes” cselekedettel is vádolták, köztük azzal, hogy „terrorcselekmény elkövetésének szándékával” csatlakozott a Feuerkrieg Division (FKD) nevű nemzetiszocialista csoporthoz, ebben a vádpontban azonban felmentették.

A bírósági beszámolók szerint a fiú éppen 15 éves múlt, amikor 2021-ben megpróbálta beszervezni egy iskolatársát az FKD-ba. A csoport sok nemzetiszocialista tartalmat terjesztett Telegram-csatornáján, köztük állítólag „pokolgépkészítésről szóló leírásokat”. A nála tartott házkutatás során a rendőrség egy horogkeresztes zászlót, karszalagot és Adolf Hitler Mein Kampfjának egy példányát foglalta le, amelyeknek egyike sem tiltott dolog Dániában.


Az ügyészség öt év börtönt kért, a bíróság súlyosabb büntetést szabott ki

A tinédzser egyik vádpontban sem vallotta magát bűnösnek. Az ügyészség öt évi börtönt kért, a bíróság ennél súlyosabb büntetést szabott ki, és a DR tévécsatorna tudósítása szerint a védelem fellebbezést nyújtott be az ítélet ellen.

A szóban forgó ügy a dán terrorelemzési központ (CTA) márciusi jelentésében is szerepelt, amelyben a fiatalok körében online terjedő „szélsőjobboldali radikalizációról” számolt be. A 16 éves fiú ügyével is ezt a jelenséget igyekeznek alátámasztani, mindazonáltal Európában már 13 éves gyerekeket is őrizetbe vettek az FKD-ban való állítólagos tagság miatt.

Egyebek mellett az online térben való anonimitás is megkönnyíti, hogy tizenévesek szélsőjobboldali csoportokhoz csatlakozzanak – ütötte a tamtam dobot Michael Hamann, a CTA vezetője a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Négy német állampolgáron ütött rajta az osztrák rendőrség, amint Adolf Hitler születésének évfordulóján fehér rózsát helyeztek el a Führer szülőházánál Nyugat-Ausztriában, írja a Guardian.

Miért maradnak le a férfiak – konkrétan a fehér férfiak Nyugaton – manapság jobban, mint valaha? Vagy lemaradnak a nőkhöz képest, vagy egyszerűn teljesen kiesnek a társadalomból, olyannyira, hogy egyesek kezdik a gyengébb nemnek nevezni őket.

A korabeli német sajtóban csodafegyverként (Wunderwaffe) emlegetett rakéta a mai robotrepülőgépek elődjének tekinthető.

Az Adidas megtiltotta a vásárlóknak, hogy az újonnan kiadott német mez 44-es számmal ellátott változatát megvásárolják, ugyanis a szám a média képviselői szerint nagyon hasonlít a német Schutzstaffel (SS) által használt szimbólumra.

1941. június 26-án három felségjel nélküli repülőgép bombázta a Magyarországhoz az első bécsi döntés után visszakerült Kassát. A máig tisztázatlan hátterű incidens után Magyarország belépett a második világháborúba.

Azokat az ausztrálokat, akik nyilvánosan nemzetiszocialista tisztelgést mutatnak be Victoria államban, tetemes pénzbírsággal vagy akár egy év börtönnel is sújthatják az új törvényjavaslat értelmében.

Egy nappal a chemnitzi csonkolás előtt is hallattak magukról az antifa terroristák: hétfő éjjel bombatámadás történt a Königsblut Tattoo & Piercing Stúdió ellen Zeulenrodában (Greiz kerület, Türingia).

Eva Vlaardingerbroek, a nemzetközi keresztény-konzervatív szcéna éppen aktuá­lis üdvöskéje nemrég Magyarországon kijelentette, hogy az európai nagy népességcsere nemcsak egy elmélet, hanem maga a valóság. Jé, tényleg?

Összevont 15 év börtönbüntetésre ítéltek két brit fehér fajvédő, nemzetiszocialista podcastert, akik Harry herceg és félvér negrid fia, Archie kivégzésére szólítottak fel.

Kommandósok és bilincsek nélkül jelent meg legutóbbi tárgyalásán az antifa támadások elsőrendű vádlottja. Az olasz nőnek az ügyben ez volt a harmadik tárgyalása, de vallomást mindeddig még nem tett az ülések idején.

A fejlesztők számára „kínos” problémákba futott a Google képgeneráló mesterséges intelligenciája, a javításig nem is lehet tőle emberábrázolást kérni.

Ausztria 2019 óta a nemzetiszocializmus 26 ezer „áldozatának”, illetve leszármazottjaiknak adott állampolgárságot – közölte Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter.

Másfél héttel ezelőtt a 2023-as antifa támadások elsőrendű vádlottját EP-képviselőnek választották az olasz állampolgárok. 

A „náci fasizmus” elleni partizánharcot éltette Ilaria Salis, a Magyarországon fogva tartott és az olasz szélsőbaloldal által az európai parlamenti választásokon jelöltként indított terrorista a második világháború végére emlékező olaszországi ünnep alkalmából.

Október elején a szakemberek megkezdték a második világháború során a Balaton vizébe zuhant magyar Messerschmitt típusú vadászrepülőgép kiemelését Balatonakarattya térségében.