Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Rendőrökre támadtak szélsőbaloldali tüntetők Németországban több városban szerda este rögtönzött demonstrációkon, amelyeket egy szélsőbaloldali terroristára kirótt börtönbüntetés miatt tartottak.

Az elítélt Lina E. – akinek teljes nevét a személyiségi jogok védelméről rendelkező jogszabályok miatt nem használják a német közszolgálati médiában – mellett számos nagyvárosban tartottak „szolidaritási” rendbontásokat és gyújtogatásokat. Több is zavargásba torkollt. Brémában palackokkal és kövekkel dobálták meg a rendőröket, Lipcsében pirotechnikai eszközökkel is, és barikádokat is emeltek. Három rendőr megsebesült. Kölnben két rendőr sebesült meg az összecsapásokban. A német szélsőbaloldali szubkultúra jelképes alakjai között számon tartott nő mellett a többi között Berlinben és Hamburgban is tüntettek.

A laza szerveződésű terrorista mozgalom szombatra „nagyszabású demonstrációt” szervez Lipcsében. Külföldről is várnak tüntetőket. Az „X. nap” (Tag X) nevű megmozdulással „az antifasizmus kriminalizációja” ellen kívánnak tiltakozni. A szélsőbalos terrorvezér egyébként patrióta magánszemélyek elleni konspiratív fizikai támadások miatt le elítélve, ehhez a körhöz tartoznak azok az antifák is, akik Budapesten is emberekre támadtak a Becsület napja környékén.

A Szászország tartományi nagyváros rendőrsége az utóbbi évek legnagyobb szabású műveletére készül, péntektől vasárnapig más tartományokból és a szövetségi rendőrségtől érkező egységek támogatásával igyekeznek megakadályozni a zavargásra szólító felhívások alapján valószínűsített erőszakos akciókat.

Lina E.-t a szászországi tartományi felsőbíróság öt év három hónap szabadságvesztésre ítélte a 2018-2020-as időszakban az általa és három vádlott-társa által „neonácinak” tekintett emberek ellen egyebek között paprikaspray és botok használatával végrehajtott támadások miatt. A Szászországban és a szomszédos Türingia tartományban elkövetett bűncselekményekben 13 ember sebesült meg. A drezdai bíróság ítélete nem jogerős.

Lina E. 2020 óta előzetes letartóztatásban volt, büntetése nagy részét így már letöltötte. A hátralévő időszak letöltését jogerős ítélet kihirdetéséig felfüggesztették, és a 28 éves nőt egy sor korlátozó szabály mellett szabadlábra helyezték. Így például hetente kétszer jelentkeznie kell a rendőrségen, csak hatósági engedéllyel változtathat lakóhelyet, útlevelét és személyi igazolványát pedig letétbe kell helyeznie a rendőrségénél. Társait két év öt hónap és három év három hónap közötti szabadságvesztésre ítélték.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A Haus am Bogenseet az a Film Heritage Inc. vásárolta meg, amely a Panama-iratokban az ukrán first lady résztulajdona volt.

Hét évtizeddel a második világháború vége után még éltek emberek, akiknél hitelesebben senki sem tudta elmondani, mit tapasztalhatott egy civil a budai oldalon 1944-45 telén.

Egy hétköznapi történet rendkívüli véget ért az egyik elszakított országrészben. A nyugat-felvidéki Vágegyháza-Alsózáros vagy Zárosegyháza nevű községben egy gazda ekéje szántás közben valami keménynek ütközött, amiről azt hitte, egy szikla.

Megszólaltak a német közmédiának azoknak a feltételezett elkövetőknek a szülei, akiket a tavaly februári budapesti támadások elkövetése miatt köröznek.

A szlovák Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) hat év börtönbüntetésre ítélte Marián Magátot, akit törvénybe ütköző gondolatok kifejtésével kapcsolatos vádpontokban bűnösnek találtak.

A bolsevik Vörös Hadsereg 1944 nyarán az egész keleti frontvonalon támadásba lendült. Északon Lengyelországban átkelt a Visztulán, de a Keleti-Kárpátokban az Árpád-vonalat nem tudta áttörni a magyar és német védők szívós ellenállása miatt.

Eva Braun és Adolf Hitler kapcsolatának története közismertnek mondható: a népvezér politikusért, majd teljhatalmú államférfiért rajongó nő a Führer legbelsőbb köreibe is bejárással bírt, ám a politikába beleszólása nem volt, végül pedig a halálba is követte őt.

Körözést adott ki Yaroslav Hunka 98 éves kanadai állampolgár, a Waffen-SS Galícia ukrán hadosztályának veteránja ellen az orosz belügyminisztérium.

Hollandiában büntetőjogi következményekkel fog járni a „holokauszttagadás”, a „rasszizmus” és a „diszkrimináció” tilalmára vonatkozó törvényt kiterjesztik más események megtörténtének tagadására is – döntött a holland ügyvivő kormány.

Lezajlott tehát a szűk körű izraeli–palesztin fogolycsere, amelynek keretében Izrael „biztonsági okokból” bebörtönzött palesztin nőket és fiatalkorúakat bocsátott szabadon.

Anti-antifa, white pride és „gyűlölünk mindenkit” a IX. kerületi diákok falán Fradi-tabló keretében.

A fejlesztők számára „kínos” problémákba futott a Google képgeneráló mesterséges intelligenciája, a javításig nem is lehet tőle emberábrázolást kérni.

A német hazafit a rendőrség szerint „a migránsok elleni gyűlölet vezérelte”, külföldről származó, invazív hátterű szomszédait akarta felrobbantani.

Ausztria 2019 óta a nemzetiszocializmus 26 ezer „áldozatának”, illetve leszármazottjaiknak adott állampolgárságot – közölte Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter.

Kilencvenesszeres életfogytiglant kapott egy amerikai fehér fajvédő aktivista, aki négy évvel ezelőtt színes bőrűekre kezdett lövöldözni egy mexikói határmenti bevásárlóközpontban.

Sok amerikai nagyváros annyira tele van bűnözéssel, droggal és hajléktalanokkal, hogy nemcsak élhetetlenek, hanem egyenesen no-go zónák.