Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A brazil szövetségi rendőrség szerint 2019 óta megugrott a „neonácizmusra való felbujtás” miatt indított nyomozások száma, amely idén is „jelentős növekedést” mutat.

Brazília 1989-es „rasszizmustörvénye” bünteti a nemzetiszocializmushoz köthető szimbólumok használatát, valamint az „Adolf Hitler rezsimjét éltető” beszédet nem védi a véleménynyilvánítás szabadságáról szóló törvény Brazíliában.

A rendőrség tájékoztatása szerint idén eddig 21 vizsgálatot indítottak horogkeresztek „nácizmus propagálása céljából” történő gyártásával, értékesítésével, forgalmazásával vagy felmutatásával kapcsolatban, míg 2018-ban, Bolsonaro megválasztásának évében csak egy volt.

A brazil Nemzeti Zsidó Egyesület, a CONIB közölte, hogy „a szélsőséges csoportok számának példátlan növekedését tapasztalta, amelyek többsége nyíltan neonáci”.

A Sao Paulo állam Unicamp egyetemének „neonácikra” szakosodott kutatói 2015 óta több mint tízszeresére becsülték a „neonáci sejtek” számának növekedését Brazíliában. Az Unicamp kutatói az eredményeiket bemutató YouTube-videóban azt mondták, hogy Jair Bolsonaro korábbi elnök ösztönözte az ilyen sejtek növekedését a csoportokat „lázító” beszédeivel.

Bár mások megkérdőjelezik ezeknek az eredményeknek a mértékét, senki sem vonja kétségbe, hogy a számok emelkednek.

Guilherme Franco de Andrade, a közép-nyugat-brazíliai Mato Grosso do Sul Szövetségi Egyetem önjelölt „szélsőjobboldali szakértője” szerint a „neonácizmus” egyértelműen növekvő „probléma”, de óvakodott attól, hogy mindezt a volt elnökre fogja. Ehelyett azt mondta, hogy a növekedés inkább az évekig tartó baloldali kormányzás utáni növekvő konzervativizmushoz köthető, mint Bolsonaróhoz.

A nemzetiszocialista csoportok jelenléte főleg Santa Catarina államban jelentős, ahol a lakosság többsége német és olasz származású, ellentében az ország más részeivel, ahol a négerek és indiánok, valamint ezeknek a keveréke domináns. A déli államban élnek a legnagyobb arányban fehér lakosok Brazíliában, a legutóbbi népszámlálás során 84 százalékuk fehérnek vallotta magát.

Arthur Lopes, egy rendőrségi nyomozó, aki a „neonáci” csoportok elleni nyomozásokat vezeti, azt mondta a Reutersnek, hogy „az etnikai összetétel egyesek arra késztetett az államban, hogy higgyenek a fehérek felsőbbrendűségében”, ám nem világos, hogy a nyomozó pontosan mire gondolt.

Lopes, akinek Santa Catarina állam fővárosában, Florianopolisban található irodája tele van lefoglalt nemzetiszocialista mozgalmi kellékekkel teli dobozokkal, elmondta, hogy napjai nagy részét a dark weben tölti, ahol a „fasiszták összegyűlnek, hogy elkerüljék a rendfenntartók kíváncsi tekintetét”.

Novemberben Lopes csapata végrehajtotta valaha volt legnagyobb rajtaütését, letartóztatva nyolc nemzetiszocialistát egy vidéki ingatlanban, akik a Crew 38-nak, azaz a Hammerskins nemzetközi hálózat helyi csoportjának nevezték magukat. A rendőrnyomozó azzal szemléltette, hogy milyen jó fogást csináltak, hogy a letartóztatottak többségén „náci szimbólumok és angol kifejezések, például White Power tetoválásokat voltak”.

A razzia során Lopes csapata vörös, fehér és fekete zászlókat, a Hammerskins logójával ellátott pólókat, egy amerikai nemzetiszocialista szervezetre utaló szimbolikát, valamint a Lopes által „fehér felsőbbrendűségi bandáknak” nevezett CD-ket talált. A nyomozó úgy okoskodott, hogy „a tárgyakat az Egyesült Államokban és Európában lévő Hammerskins sejteknek adták el”.

Lopes szerint a vádemelés nehéz ügy lesz a brazil törvények értelmében, amely szerinte „gyenge” és „elavult”, mivel a horogkereszten és a „holokausztot tagadó vagy védő” beszédeken kívül más szimbólumok használata is általánosan elterjedt, valamint nem büntethető.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Kizárta a május 21-i általános választásokból a görög legfelsőbb bíróság a nemzetszocialista gyökerű Arany Hajnal párt párt egykori szóvivője alapította Görögök (Ellinisz) nevű politikai formációt.

1944. július 20-án reggel hat órakor két tiszt lépett ki a berlini Wannsee villanegyed egyik házából. Laus Schenk von Stauffenberg gróf vezérkari ezredes és jogász bátyja, Bertold tengerésztiszt.

Egy fiatal dán lány figyelemre méltó felfedezést tett nemrégiben, ugyanis közel háromszáz viking érmét talált, amelyekről úgy vélik, hogy több mint 1000 évesek lehetnek.

A 84 éves Bosnyák Imrét, a Nyilaskeresztes Párt egykori propagandistáját, 1997. augusztus 24-én temették a Rákoskeresztúri köztemető 298-as parcellájába.

Eva Braun és Adolf Hitler kapcsolatának története közismertnek mondható: a népvezér politikusért, majd teljhatalmú államférfiért rajongó nő a Führer legbelsőbb köreibe is bejárással bírt, ám a politikába beleszólása nem volt, végül pedig a halálba is követte őt.

Bár a mi hazánkos Novák Előd kérésére előbb tömegsport-rendezvényként felvette az állami szervező a Kitörés emléktúrát az Olimpiai Ötpróba Programba, később azt törölte.

Az, hogy az emigrációban minden a nemzeti irányt képviselő férfi ellen a legaljasabb hajsza folyik, lassan már természetes lesz még azok számára is, akiken a rágalom ostora csattog.

Most, hogy az amerikai kormány félhivatalos szócsövének számító The Washington Post megszellőztette a hírt, szinte már biztosra vehető, hogy az USA egy újabb megnyerhetetlen háborús kalandra készül a Közel-Keleten, ezúttal a jemeni húszik ellen, akiket a napokban ismét terrorszervezetnek nyilvánított, miután három éve éppen a Biden-kormány levette őket erről a listáról.

Újabban a gázai tragédia elhomályosította azt a még tragikusabb tényt, hogy az ukrajnai testvérháborúban immár két éve gyilkolja egymást a világ legveszélyeztetettebb demográfiai kisebbsége, a világnépesség alig 2 százalékát (!) képviselő javakorabeli (20–40 éves) fehér férfi, eddig több százezres veszteséget okozva önmagának.

Franciaország az utóbbi éjszakákon ugyanazt élte át, amit néhány évtizede már többször is, és amit a jövőben törvényszerűen egyre gyakrabban fog átélni: a söpredék („la racaille”) féktelen tombolását gyújtogatással, fosztogatással, lövöldözéssel fűszerezve.

Egy idős német asszonynak, aki személyesen ismerte, hiszen munkaadója volt, a név – Adolf Hitler – mosolyt csalt az arcára, nem pedig borzongást.

„Ezzel az aláírással a német nép és a német haderő, tetszik vagy sem, a győztesek kezébe adta magát” – mondta Alfred Jodl vezérezredes Dwight D.Eisenhower tábornoknak, a szövetséges haderők európai főparancsnokának reimsi főhadiszállásán, 1945. május 7-én.

A szovjet hadsereg katonái 1945. január 17-én hurcoltak el budapesti lakásomról, a Fővámtér 8. alatti épületből.

Első fokon pénzbüntetéssel sújtotta a Szentesi Járásbíróság azt a férfit, aki tavaly decemberben egy horogkeresztes zászlót rakott ki lakásának ablakába – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az MTI-t.

Akármennyi bűnnel is vádolják, a Führer is csak ember volt, aki ráérős óráikban sokszor egészen hétköznapi hobbiknak hódolt.

Körözést adott ki Yaroslav Hunka 98 éves kanadai állampolgár, a Waffen-SS Galícia ukrán hadosztályának veteránja ellen az orosz belügyminisztérium.

Egy hétköznapi történet rendkívüli véget ért az egyik elszakított országrészben. A nyugat-felvidéki Vágegyháza-Alsózáros vagy Zárosegyháza nevű községben egy gazda ekéje szántás közben valami keménynek ütközött, amiről azt hitte, egy szikla.

Anti-antifa, white pride és „gyűlölünk mindenkit” a IX. kerületi diákok falán Fradi-tabló keretében.

A Nyilaskeresztes Párt Szálasi Ferenc nemzetvezető részvételével tartotta meg december havi Nagytanácsát, jelentette 1944 decemberében a Magyar Távirati Iroda.

1944. augusztus 23-án Románia hivatalosan kapitulált, és hátba támadta addigi szövetségeseit, a német és magyar csapatokat.

A balközép zöldpárt berlini politikusa Adolf Hitlert éltette, amikor a rendőrök éppen alkoholtesztre vitték.

Soha nem is kapták el, hiába szerepelt négy évtizeden át az FBI körözési toplistáján. 1985-ben végül magát adta fel.

Dr. Csia Sándor 1894. február 4-én született Hegybányán, Háromszék vármegyében. Apja Csia Ignác, anyja Bajai Henriette.

Antonio Tajani olasz külügyminiszter és Carlo Nordio igazságügy-miniszter közös közleményt adott ki arról, hogy tiszteletben tartják Magyarország szuverenitását, és nem avatkoznak bele a letartóztatásban lévő olasz antifa-terrorista ellen zajló eljárásba.