Akár fejenként 22 ezer dollár, azaz nagyjából 7,9 millió forint adófizetői pénzt is kaphatnak a „neonáci” szülők Ohio államban, hogy otthon oktassák gyermekeiket Hitlerről és egyéb témákról, írja a zsidó-liberális extrémista Vice magazin.

Egy új törvény több milliárd adófizetői dollárt juttatna a magániskoláknak és az otthon tanítóknak.

A lap szerint a republikánusok által benyújtott állami törvény szerint évi 1,1 milliárd dollárt szánnának évente arra, hogy az alternatív oktatásban tanulókat támogassák, mindenféle kritériumrendszer nélkül, vagyis woke-radikálisok azt nehezményezik, hogy nincs egy sztálinista jellegű keretrendszer, hogy mit szabad gondolni és mit nem.

Ez azt jelenti, hogy olyanoknak is járna a pénz, akinek az oktatása egyáltalán nem igazodik az fősodratú ideológiákhoz. A lap egy helyi otthon tanító hálózatot is említ, az úgynevezett „Disszidens Otthoni Iskolai Hálózatot”, ahol a szülők „náci tanokra oktatják gyerekeiket”.

A hírhedt néger bajkeverőről, Martin Luther Kingről például kertelés nélkül megírják, hogy ő egy „álnok, hazug, zavargáskeltő nigger” volt.

Ha elfogadják a törvényt, az 2025-ben lép életbe. A rendelkezés semmiféle hatósági cenzúrát nem biztosít az alternatív iskolák számára az államban. Az eddigi törvények is elég lazák voltak, ugyanis az Oktatási Hivatal már korábban is arra jutott, hogy nem illegális többféle szemlélet szerint oktatni a gyerekeket.

Az Egyesült Államokban több évtizedes hagyománya van a gyerekek otthoni tanításának. Jellemzően konzervatív, keresztény szülők választották a lehetőséget, hogy gyermekeiket nem a közoktatási rendszerben taníttatják, hanem otthonukban, arra, amire ők akarják és nem arra, amit a médiát uraló zsidók és liberálisok elvárnak. Elzárva őket olyan, káros ismeretektől, mint például az emberi rasszok egyenlősítése, a mesterséges fehér bűntudat vagy az extrémista szexuális devianciák.

Ezt emelte új szintre egy ohiói házaspár, akik a megengedő amerikai rendszert kihasználva fajvédő ideológiára kezdték el nevelni otthon iskolázott gyerekeiket, és egy internetes oldalon népszerűsítették tanítási módszereiket meglehetősen nagy sikerrel. A Saxon-házaspár nicknevet használó szülők tananyagát teljesen átszőtte a nemzetiszocialista ideológia – még a matematikai példákban is rasszista elemek szerepeltek, míg a szépírásos feladatokban a Mein Kampfból származó idézetek másolása volt a feladat.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Karácsony Gergely főpolgármester felkérte a Budapesti Közművek (BKM) vezérigazgatóját Szálasi Ferencné sírjának átlakítására – derül ki Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes tájékoztatásából, amit egy kommunista sajtóterméknek adott.

1944. július 20-án reggel hat órakor két tiszt lépett ki a berlini Wannsee villanegyed egyik házából. Laus Schenk von Stauffenberg gróf vezérkari ezredes és jogász bátyja, Bertold tengerésztiszt.

1936. augusztus 24-én kezdődött meg a Szovjetunióban a sztálini tisztogatások nagy nyilvános pereinek sorozata.

Csupán néhány évvel ezelőtt, kilencvenhat évesen hunyt el Rochus Misch, Adolf Hitler testőre, a Führerbunker végóráinak utolsó szemtanúja.

Egy ötvenéves transznemű futó sorra nyeri a szenior versenyeket. Versenyzőtársai szerint igazságtalan, hogy rajthoz állhat, hiszen fizikailag férfiról van szó, szerinte viszont „nácik” a női riválisai.

Mindössze pár héttel azután, hogy Szálasi Ferenc özvegyének sírja körül hisztériát csaptak a zsidók és liberálisok, most a kommunisták mutatták meg magukat a fővárosban, ám ez nem veri ki a biztosítékot a szélsőbaloldali városvezetésnél.

Egy fehér fajvédő aktivista három négert lőtt agyon a floridai Jacksonville-ben lévő boltban, egy korábbi rasszista akció évfordulóján.

A 84 éves Bosnyák Imrét, a Nyilaskeresztes Párt egykori propagandistáját, 1997. augusztus 24-én temették a Rákoskeresztúri köztemető 298-as parcellájába.

1942. október 3-án volt minden hordozórakéta ősatyja, a V–2 első sikeres startja. A Vergeltungswaffe–2 egyfokozatú, folyékony hajtóanyagú ballisztikus rakéta volt, amit a Nagynémet Birodalom szakemberei fejlesztettek ki a Balti-tenger egy kis szigete, Usedom egy településén, Peenemündében.

Akkor is így köszöntött a tavasz és a március. A budai hegyek felől hideg, még a télre emlékeztető szél söpört végig a pesti utcákon.

Bazin határába értünk 1945. április 1-jén reggel, ami már egészen a front közelében volt.

Dr. Wojciech Filipowiak lengyel részég úgy gondolja, sikerült beazonosítania Jomsborg lelőhelyét – írja a Heritage Daily.

A XX. század első felének jobboldali politikusai közül talán a legfordulatosabb életű, legindulatosabb és egyik legtehetségesebb személye Rajniss Ferenc volt, az 1935-1945 közötti időszak legismertebb újságírója, akit először a szocializmus, majd a nacionalizmus eszméje bűvölt el.

Egy fagylaltárus remek üzleti lehetőséget láthatott abban, hogy furgonjával az auschwitzi emlékmúzeum bejárata előtt parkoljon le, hogy az odalátogató turistáknak árulja a fagyit.

Igazi européer úriemberek bombázgattak egy Drezda nevű német ékszeres dobozt 1945. február 13. és 15. között, ennélfogva nem is nagyon szoktak róla megemlékezni.

Biden amerikai elnök az egyik beszédében azt mondta, hogy „Trump és republikánus hívei egy szélsőséget képviselnek, amely köztársaságunk alapelveit fenyegeti”. Ezzel a megosztó és kirekesztő kijelentésével a Reuter/Ipsos felmérése szerint a megkérdezettek 58 százaléka egyetértett.

Egyre aktívabb a kanadai határon túl az amerikai Goyim Defense League (Gój Védelmi Liga) nevű csoport, amely antiszemita felvilágosító anyagok terjesztését végzi a lakónegyedekben.

A Pesti Srácok információja szerint a német szövetségi főügyész gyilkossági kísérlet miatt nyomoz a szélsőbaloldali Lina Engel, Johann Guntermann és Tobias Edelhoff ellen.

Joszif Dzsugasvili, ismertebb nevén Sztálin híresen rossz kapcsolatot ápolt elsőszülött gyerekével, Jakovval.

A közelmúltban derült ki, hogy a Pest vármegyei Szigetszentmártonban 1944 novemberében négy huszárt temettek el, akik a Csepel-sziget védelmében haltak hősi halált.

Úgynevezett „tiltott önkényuralmi jelkép” használatának vádjával bíróság elé állítják Björn Höckét, az Alternatíva Németországnak (AfD) német ellenzéki párt Türingia tartományi vezetőjét – közölte a hallei tartományi bíróság.

Az ausztrál szövetségi kormány törvénymódosítást kezdeményez a nemzetiszocialista karlendítés betiltásáról is.

1941. április 11-én kapcsolódott be Magyarország a Jugoszlávia elleni német támadásba, a honvédség négy nap alatt megszállta a trianoni békeszerződés nyomán elvesztett Bácskát, a baranyai háromszöget, a Muraközt és a Muravidéket.

A brazil szövetségi rendőrség szerint 2019 óta megugrott a „neonácizmusra való felbujtás” miatt indított nyomozások száma, amely idén is „jelentős növekedést” mutat.