Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Sokáig tartotta magát az az elmélet, miszerint az 1941-ben bebörtönzött Rudolf Hess nem is börtönben halt meg. 

Eszerint egy hasonmás raboskodott helyette, miközben az igazi Hess valahol Dél-Amerikában élte a tisztességben megőszült nyugdíjasok gondtalan életét. Egy DNS-vizsgálat végérvényesen tisztázta a kérdést.

1941-ben Hitler helyettese, Rudolf Hess repülőgépével Skóciába repült, hogy a britekkel tárgyaljon a békéről. A britek azonban minden áron akarták a háborút, így nem tárgyaltak vele, hanem azonnal bebörtönözték, majd a háború után a nürnbergi perekben elítélték. Más börtönbüntetésre ítélt nemzetiszocialista vezetőkkel együtt a Nyugat-Berlinben lévő, ugyanakkor a négy, Németországot megszálló szövetséges hatalom által közösen, havi váltásban működtetett spandaui börtönben tartották fogva, egészen 1987-ben bekövetkezett haláláig, bizarr módon a "béke ellen való szervezkedésért, összeesküvésért". 

Ekkor hess, a 7-es számú spandau-rab volt a börtön utolsó lakója.

Vannak, akik ebben nem hisznek. A konteó, mely szerint a börtönben csak egy hasonmás raboskodott, főként a korábban Spandauban dolgozó brit orvos, W. Hugh Thomas terjesztette. A brit kormány egy időben olyan komolyan vette az állításait, hogy négy, cáfoló eredménnyel zárult vizsgálatot is indítottak az ügyben. Hess felesége sem hitt az imposztorról szóló elméleteknek, bár szórakoztatónak találta az egészet. Amikor időnként meglátogatta a férjét, és találkozott a spandaui börtön brit parancsnokával, időnként viccesen megkérdezte.

"Hogy van ma a Doppelgängerünk?"

A teória azonban mindmáig makacsul tartotta magát. Egészen mostanáig kellett várni, hogy a rab, illetve a Hess egy rokonától származó DNS-minták összehasonlításával végre lezárhassuk a kérdést. Egy nemrég megjelent tanulmány megállapításai szerint valóban Hess raboskodott élete végéig Spandauban.

A német kormány egyes lépéseit valóban értelmezhette a prekoncepciókkal felvértezett megfigyelő, hogy valamit el akarnak titkolni. Miután Hess, az utolsó rab is meghalt, a spandaui börtönt lerombolták, arra hivatkozva, hogy ne legyen a hely "náci zarándokhely". Ugyanezen megfontolásból exhumálták Hess maradványait a Wunsiedelben lévő sírjából, és hamvasztották el 2011-ben, majd a tengerbe szórták a maradványokat.

Mintha a spandaui rab minden nyomát el akarták volna törölni a föld színéről.

Csakhogy mégsem pusztult el minden DNS, ami a béke mártírjától származott. 1982-ben ugyanis egy amerikai katona orvos, Phillip Pittman vért vett tőle, egy kollégája pedig „Spandau #7” címkével mikroszkóplemezre kente, és oktatási céllal hermetikusan lezárta. A vérminta másfél évtizede pihent az amerikai hadsereg egyik egészségügyi központjának raktárában, amikor a kilencvenes évek közepén az egyik molekuláris patológusnak jutott először eszébe, hogy a segítségével fényt lehetne deríteni a Hess körüli igazságra.

A bűnügyi helyszínelés során alkalmazott standard protokollt használva izolálták a szárított vérmintában lévő DNS-t. A következő lépésben Hess egy élő férfi hozzátartozójára kellett lelniük, aki hajlandó lenne DNS-mintát adni. Itt jön egy megkérdőjelezhető csavar a sztoriban: a Hess-rokon felkutatása céljából ugyanis David Irvingtől, a híres holokausztrevizionista, ezért a zsidók és liberálisok által gyűlölt brit történésztől kértek segítséget. Irvingnek véletlenül pont megvolt Hess fiának, Wolf Rüdiger Hessnek a száma. A telefon azonban ki volt kapcsolva, a férfi ugyanis nem sokkal korábban meghalt.

Ezért további hozzátartozók után kellett kutatni, de ez nagyon vontatottan haladt. A család rendkívül zárkózott, a név pedig rendkívül gyakori Németországban - mondta el a New Scientistnek Sherman McCall, az ügyet évtizedek óta vivő törvényszéki orvos. Végül mégis sikerrel jártak, és mintát tudtak venni egy meg nem nevezett férfi Hess-rokontól. A DNS-elemzés az Y-kromoszómára koncentrált, ami csak férfiágon öröklődik, így a rokonsági kapcsolatok meghatározására különösen alkalmas (bár ha férfiről van szó). A rokon beleegyezett abba, hogy DNS-analízisének eredményeit publikálják, de abba már nem ment bele, hogy a kutatásban a továbbiakban bármilyen módon is részt vegyen.

Az eredmények ennek ellenére meggyőzők.

99,99 százalék az esélye annak, hogy a 7-es számú spandaui rabtól származó dns a hess-rokon nagyon közeli hozzátartozójától származik.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Összevont 15 év börtönbüntetésre ítéltek két brit fehér fajvédő, nemzetiszocialista podcastert, akik Harry herceg és félvér negrid fia, Archie kivégzésére szólítottak fel.

Ilaria Salis, az olasz útonálló antifa terrorista a másfél perces felvételen egy fotelben ül, hangsúlyozza, hogy házi őrizetben van, és megmutatja a bokáján elhelyezett elektronikus nyomkövetőt.

Déri Tibor, Újpest DK-s polgármestere számára a sajótóból derült ki, hogy egy patrióta szellemiségű, kétestés koncertet terveznek november második hétvégéjére a kerületben.

A liberális brit bíróság „elkötelezett fajgyűlölőknek” nevezte őket, akik a bíró szerint „terrorizmusra buzdítottak”.

Azonnali hatállyal hazaküldtek hét ukrán katonát, akik a Bundeswehrnél vettek részt kiképzésen, mivel Németországban törvény tiltja szinte minden jobboldali vagy hazafias szimbólum használatát.

Az ausztrál szövetségi kormány törvénymódosítást kezdeményez a nemzetiszocialista karlendítés betiltásáról is.

1945 február 13-án, nem sokkal este 10 óra előtt a nyugvóra készülő szász főváros, Drezda, „az Elba parti Firenze” belvárosának ablakai remegni kezdtek a város fölé berepülő brit bombázókötelék motorjainak egyre jobban erősöd, vészjósló basszusától. 

Kétségtelen, hogy 2023. október 7-ét az izraeli hadsereg (IDF) fennállásának eddigi leggyászosabb napjaként fogja nyilvántartani a hadtörténet.

Közösség tagja elleni erőszak és plakátrongálás miatt fogtak el egy idős fővárosi férfit – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Police.hu-n.

Egy hétköznapi történet rendkívüli véget ért az egyik elszakított országrészben. A nyugat-felvidéki Vágegyháza-Alsózáros vagy Zárosegyháza nevű községben egy gazda ekéje szántás közben valami keménynek ütközött, amiről azt hitte, egy szikla.

A 84 éves Bosnyák Imrét, a Nyilaskeresztes Párt egykori propagandistáját, 1997. augusztus 24-én temették a Rákoskeresztúri köztemető 298-as parcellájába.

Több tízezer zsidó és zsidószimpatizáns vonult fel Izrael mellett Washingtonban, ám ez nem mindenkinek volt kedvére.

Ilaria Salist az európai parlamenti választáson jelöltként indítja a Vörös-Zöld Szövetség nevű olasz politikai formáció, amely megerősítette, hogy a Magyarországon fogva tartott nő felkerült a listájukra.

A Kun (Kohn) Béla nevével fémjelzett proletárdiktatúra és vörösterror, a hírhedt 133 nap fenekestül forgatta fel az akkori magyar társadalmi és politikai életet.

Ausztráliában elsőként Tasmaniában tiltották be az összes „náci jelképet”, amibe beleértenek mindent, ami a „nácizmussal” kapcsolatos, tehát konkrétan nem neveztek meg semmit, így gyakorlatilag bármire ráfoghatják.