Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az első világháború romjain Németország új megmentőre várt. Egy 50 éves bajor költő és drámaíró, Dietrich Eckart úgy érezte megtalálta a megoldást.

De hogyan és mikor találkozott egymással a költő és a világtörténelem egyik legmeghatározóbb alakja, Adolf Hitler?

Eckart, közismert színdarabjaival már a háború előtt hírnevet szerzett magának, emellett vagyont és jó összeköttetéseket is. Kulturált személyiség volt, jól ismert költő, aki képes világosan kifejteni hazafias nézeteit. 1919 elején a Thule Társaság tagjaként többedmagával új politikai szervezet alakításába fogott, létrehozták a Német Munkáspártot, a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt elődjét. De ugyanezen év augusztusában jött létre a weimari köztársaság is, melyet viszont Eckart gyengének tartott a zsidó és liberális politikai irányítás miatt, ezért elhatározta, hogy pártja elűzi őket. Ehhez egy lelkesítő vezérre volt szüksége, aki beszél az egyszerű nép nyelvén.

Eckart már egy 1918-ban írt versében megalkotta a megmentőt, akit „Névtelennek” vagy „Nagynak” nevezett, és sokáig nem is kellett rá várnia… 1919 őszén a Német Munkáspárt gyűlésén egy kém is megbújt a tömegben, akit a német hadsereg küldött az esemény kifürkészésére. Csakhogy a fiatalember ráeszmélt arra a gyűlést hallgatva, hogy neki is tetszenek a zsidó- és kommunista-ellenes vélemények, és hogy azok, akik ellen kémkednie kellene, tulajdonképpen a szívéből beszélnek. Olyannyira elkapta a hév, hogy jegyzetelés helyett inkább kiállt a tömeg elé, ahol hatásos beszédének köszönhetőn pillanatok alatt elnémult a csarnok. Szónokolni kezdett, és csípőssége és szenvedélyessége mindenkit lenyűgözött, köztük Eckartot is, aki azonnal tudta, megtalálta, akit keresett. A fiatalembert Adolf Hitlernek hívták.

Eckart felismerte, hogy Hitler képes átadni az ő mondandóját a népnek, és a városi eliten kívül az egész országban is elterjesztheti az árja eszméket, új utakra vezetheti őket. Első találkozásuk után a vonzalom kölcsönössé vált. A jellemük sok szempontból erősen eltért, mégis kötődtek egymáshoz. Eckart afféle világfi volt, aki dohányzott és ivott, Hitlert viszont egyik szenvedély sem érdekelte. Eckartnak tetszett, hogy Hitler egyszerű közkatona létére is képes világosan megfogalmazni azokat az eszméket, amelyeket ő nem tud hatékonyan átadni másoknak.

A költő sokat alakított Hitler viselkedésén, és a két férfi – a 20 év korkülönbség dacára – összebarátkozott. Tanár tanítvány, vagy ha úgy tetszik apa és fiú érzés bontakozott ki közöttük. Hitler rövid időn belül a párt propagandafőnökévé vált, és a két férfi a mozgalom elveinek, tanainak finomításán kezdett dolgozni. Munkájuknak köszönhetően a párt új jelképet – a horogkeresztet – és új nevet is – Nemzetiszocialista Német Munkáspárt – választott magának, mellyel megszületett a 20. századi történelem egyik legbefolyásosabb pártja, az NSDAP.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

1945. május 9-én kényszerítették térdre a Szövetségesek a Nagynémet Birodalmat, azonban arról nem szokás beszélni, mi mindennel járt ez a győzelem.

Már a megemlékezést megelőző hetekben nyomon követtük az időjárás alakulását és bíztunk benne, hogy valami csoda folytán kegyes lesz hozzánk.

1941. június 22-én kezdődött meg a Barbarossa hadművelet, a Német Birodalom harca a Szovjetunió ellen. A német Wehrmacht három hadseregcsoportja indított támadást, kötelékükben a németekkel szövetséges országok katonai egységeivel és önkéntes alakulatokkal.

Hernádnémetiben sokan éltünk német vagy németes nevűek (Schmidt, Fuchs stb.). 1945. január 23-án kora délelőtt két karszalagos nemzetőr azzal keresett meg, hogy várnak a községházán az anyakönyvi adatok pótlására.

A nyugati szövetségesek és Németország között többször is volt hadifogolycsere a második világháború alatt, ám ezeket nem volt könnyű megszervezni.

A nemzetiszocialista tisztelgés a második világháború vége óta illegális a cionisták által Németországban és Ausztriában, és a kóser törvények szerint börtönbüntetéssel büntethető.

Göbbels ezt a beszédét 1928. január 9-én mondta el. Ez a legterjedelmesebb fejtegetése a propaganda természetéről. Annál érdekesebb, mert korai időpontban hangzott el.

A szvasztika, azaz a 90 fokban hajlított ágakkal bíró kereszt fontos szimbólum több egykori és ma is élő hitrendszerben egyaránt. Az idők során jelképezte többek között a jó szerencsét, a teremtés végtelenségét és a legyőzhetetlen, forgó Napot.

Az 1938. november 2-i első bécsi döntés visszaadta Magyarországnak a Felvidék magyar többségű részét. E döntés előzményei az 1938. szeptember 30-i müncheni egyezményre mennek vissza.

A szovjet Vörös Hadsereg hordái előtti „méltóságteljes tiszteletadás” biztosítása érdekében tilos orosz vagy ukrán zászlóval megjelenni a berlini szovjet emlékműveknél a Nagynémet Birodalom leverésének 78. évfordulóján tartandó rendezvényeken.

Diszkréten szállították le a nyomozók Ulain Ferencet a Bécs felé tartó gyorsvonatról. Bár a nemzetgyűlési képviselő és ügyvéd meghallgatása és társainak elfogása minden paláver nélkül történt meg, az ügy mégis nagyot robbant.

Dr. Martens. Azt hiszem, sokaknak nem kell bemutatni ezt a cipőmárkát. Aki csak egy kicsit is ismerős a rocker, punk, skinhead színtéren, az valószínűleg ismeri a semmivel sem összetéveszthető acélbetétes bakancsot, gondoljunk csak a sárga-fekete címkére és a szintén sárga gojzer varrásra.

Krefeldben a Bismarckplatz 32. szám alatti, impozáns villában rendezkedett be a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt, melynek tagjai bizonyára elhűlve figyelték volna a mostani gyalázatot.

Zala megyében, a dombos Göcsejben fekszik Nova, "Göcsej szíve". A község eseményekben dús történetében akadt néhány olyan, amelyet érdemes feljegyezni. Ilyen volt Szálasi Ferenc látogatása 1945 februárjában.

Ausztria 2019 óta a nemzetiszocializmus 26 ezer „áldozatának”, illetve leszármazottjaiknak adott állampolgárságot – közölte Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter.

Az 1930-as években a hollywoodi stúdiófőnökök is Adolf Hitler előtt hajlongtak a Metro-Goldwyn-Mayer médiatársaság egyik vezetője pedig még zsidó feleségétől is elvált a német nemzetiszocialisták javaslatára.

„A közelgő győzelem lehetőséget ad Németországnak az európai zsidókérdés megoldására, ami véleményem szerint kötelességünk is. A kívánatos megoldás: minden zsidót kitenni Európából.

A jugoszláv légierő 1941. április 7-i szegedi és pécsi légitámadását, az 1941. június 26-i ismeretlen eredetű kassai bombázást, illetve a Budapestet ért 1942. szeptember 4–5-i és 9–10-i éjszakai szovjet légitámadást követően, az ország területének, ipari és közlekedési csomópontjainak rendszeres és folyamatos bombázása 1944. április 3-án vette kezdetét.

Október elején a szakemberek megkezdték a második világháború során a Balaton vizébe zuhant magyar Messerschmitt típusú vadászrepülőgép kiemelését Balatonakarattya térségében.

Szigorúbb fellépést kér számos zsidó szupremácista prominens a TikTok vezetőitől „a platformon elharapózó antiszemita tartalmak ellen”.

Hatalmas felháborodást váltott ki Rébecca Chaillon bevándorló hátterű francia „művész” legújabb színi előadása, melyben fehér játékbabákat húznak karóba a „rasszizmus ellen tiltakozva”.

Manapság a multinacionális nagyvállalatok számítanak a woke-izmus legbefolyásosabb terjesztőinek, ami paradoxonnak tűnik, tekintettel a baloldal fennen hangoztatott kapitalizmusellenességére.

1948. május 14-én Ben-Gurion kikiáltotta Izrael Állam megalakulását, mire az arab államok többsége dzsihádra szólította fel a muszlim világot. Kevesen tudják, milyen aktív szerepet vállalt Sztálin Izrael létrehozásában és abban, hogy túlélte az első arab–izraeli háborút.

Itáliában tilos lesz a labdarúgócsapatoknak kiosztani játékosaiknak a 88-as számot, ugyanis ezzel a Führert éltetnék a játékosok.