Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Egy argentin étterem az „Anna Frank” hamburgerük mellé sajtos és szalonnával bevont „Adolf” névre keresztelt sült krumplit kínált, amíg be nem támadták a helyi zsidók.

A Santa Fe tartomány Rafaela nevű kisvárosában található helyi étterem, a Honky Donky a mongol uralkodó Dzsingisz kánról, a kínai kommunista forradalmárról, Mao Ce-tungról és az olasz fasiszta vezérről vagyis a Ducéről, Benito Mussoliniről elnevezett ételek mellett az étlapon a következőket is kínálja:

Anna Frank-burger Adolf-krumplival.

Ariel Rosenthal, a Rafaelai Zsidó Hitközség képviselője a helyi médiának elmondta, hogy márciusban értesültek először a jópofa marketingkampányról, és hogy beszéltek a tulajdonosokkal, akik azt mondták, hogy eltávolítják a menüválasztékot, de aztán mégsem tették.

„Nem értjük a késlekedést. (...) Mélységesen sajnáljuk ezt az incidenst, és reméljük, hogy az ügyet átgondolják” – nyilatkozta Rosenthal.

Nem sokkal később a Honky Donky a helyi média által közzétett képernyőfotók szerint bocsánatot kért a menükért az Instagram-sztorijában, és bejelentette, hogy a tételeket „a béke és az emberi jogok védelmezőiről” fogják átnevezni, mint például „Mahatma Gandhi, Martin Luther King, Dalai Láma, Barak (sic) Obama, Teresa de Calcuta, Carlos Mujica, Nelson Mandela, Mijail (sic) Gorbacsov, Juan Pablo II, és mások”.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A Duce többször is farkasszemet nézett a halállal és mindig sikerült felülkerekednie. Túlélte az első világháború kegyetlen csatáit, valamint számos merényletkísérletet is.

Súlyos börtönévekkel fenyegetnek egy fiatal férfit Michigan államban, miután horogkeresztet festett egy zsinagóga falára.

Egy céges prezentációtechnika tréningre készülve érdekes dolgot fedeztem fel az OpenAI képrajzoló mesterséges intelligenciájával való interakcióban.

Hollandiában büntetőjogi következményekkel fog járni a „holokauszttagadás”, a „rasszizmus” és a „diszkrimináció” tilalmára vonatkozó törvényt kiterjesztik más események megtörténtének tagadására is – döntött a holland ügyvivő kormány.

A szovjet hadsereg katonái 1945. január 17-én hurcoltak el budapesti lakásomról, a Fővámtér 8. alatti épületből.

Az ausztrál kormány a „szélsőjobboldal erősödése” miatt a nemzetiszocialista jelképek betiltását fogja kezdeményezni, jelentette be Mark Dreyfus igazságügyi miniszter.

1944 szeptember utolsó napjaiban sajátos közjáték zajlott le az német 503. nehézpáncélos-osztály otthont adó Sennelagerben. Noha az újabb bevetés helyszínét még nem ismerték a katonák, egyes részek már el is indultak.

Az első ember alkotta eszközt, amely áttörte a világűr határát, az Adolf Hitler szupertitkos csodafegyver-programját, az A-4-es vagy közismertebb nevén a V-2-es ballisztikus rakétát megépítő fejlesztőcsoport vezetője, dr. Wernher von Braun konstruálta meg.

Az idahói rendőrség elfogta az Aryan Knights (Árja Lovagok) két tagját, Skyler Meade-t, aki a börtönkórházból szökött meg társa, Nicholas Umphenour segítségével – írja a BBC.

Az immár száz napja tartó folyamatos szőnyegbombázásokkal az izraeli hadsereg (IDF) elhomályosította az angol–amerikai haderő egyik legfényesebb második világháborús hőstettét, amely abból állt, hogy 3 nap alatt letarolta Drezda épületeinek harmadát, ártalmatlanítva 25 ezer „nácit és potenciális nácit”.

Vilhelm Junnila, Finnország gazdasági minisztere azzal viccelődött, hogy a parlamenti választásokon a 88-as lett az ő jelölti száma, amelyet a finn választási bizottság véletlenszerűen osztott ki neki.

Az ausztrál szövetségi kormány törvénymódosítást kezdeményez a nemzetiszocialista karlendítés betiltásáról is.

„A közelgő győzelem lehetőséget ad Németországnak az európai zsidókérdés megoldására, ami véleményem szerint kötelességünk is. A kívánatos megoldás: minden zsidót kitenni Európából.

Az olasz legfelsőbb bíróság, a semmítőszék foglalt állást az olasz szélsőjobboldali, hazafias csoportok találkozóin, megemlékezésein országszerte használt köszöntési formáról.

Rendőrökre támadtak szélsőbaloldali tüntetők Németországban több városban szerda este rögtönzött demonstrációkon, amelyeket egy szélsőbaloldali terroristára kirótt börtönbüntetés miatt tartottak.