Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az osztrák kormány bejelentése szerint 2025-re elkészülhet az épület felújítása, és 2026-ban kezdődhet meg benne a munka.

A döntésnek azonban nem mindenki örül. Egy filmkészítő azt állítja, a terv hasonló ahhoz, amit maga Adolf Hitler is akart az épülettel tenni.

Az osztrák kormány sokadszori bejelentése szerint rendőrőrs létesül Adolf Hitler egykori otthonából, ahol születése után élt. A létesítményhez egy „emberjogi képzési központot” is terveznek csatolni a hatóságok.

A bejelentésre azonban egy feltűnési viszketegségben szenvedő dokumentumfilm-készítő is reagált, aki azt állítja, hogy a tervezet hasonlít Adolf Hitler 1939-es elképzeléseihez arról, hogy ő maga mit szeretett volna kezdeni az épülettel.

Günter Schwaiger szerint egy 1939 májusában megjelent helyi újságcikkben a nagynémet vezetőnek az volt a kívánsága, hogy szülőházát a helyi hatóságok irodáivá alakítsák át. Schwaiger a házat bemutató dokumentumfilmjében tér ki erre, amely alkotást a tervek szerint még ebben a hónapban mutatják be – számolt be róla a Sky News.

A filmkészítő felszólítja a hatóságokat, hogy gondolják át alaposan terveiket, nehogy „gyanúba keveredjenek”, amiért „a diktátor kívánságának megfelelően járnak el”.

A német határon fekvő Braunau am Inn városában található, közel 800 négyzetméter alapterületű sarokház felújítása a becslések szerint 17 millió fontba kerül majd. A munkálatok a tervek szerint októberben kezdődnek és 2025-re fejeződnek be, a rendőrőrs pedig a következő évben már működhet.

Hitler csak rövid időt töltött az ingatlanban, de az épület azóta is vonzza a szimpatizánsokat a világ minden tájáról. Az ország kormánya 2016-ban kommunizálta el a házat, miután hosszas jogi csatározást folytatott a korábbi tulajdonossal.

Ausztriát a zsidók gyakorta kárhoztatják, amiért a Német Szövetségi Köztársasággal szemben „lassabban ismeri el a holokausztban való közös felelősségét”, és egyéb, a második világháború előtti és alatti cselekményekért sem vezekel oly mértékben, mint amit a zsidók elvárnak.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Úgynevezett „tiltott önkényuralmi jelkép” használatának vádjával bíróság elé állítják Björn Höckét, az Alternatíva Németországnak (AfD) német ellenzéki párt Türingia tartományi vezetőjét – közölte a hallei tartományi bíróság.

A második világháború lezárást követő vérgőzös évek feltárása, megismertetése a nyilvánossággal, valahogy elfelejtődött az 1990-es "rendszerváltozás" óta.

Amint azt tudjuk, a Fidesz „nemzeti és keresztény” rendszerében nincs helye annak, hogy a hazafiak közterületen megemlékezzenek az 1945-ös budavári kitörés hőseiről, ellenben a szélsőbaloldali antifasiszta csoportok a tavalyi események dacára is demonstrálhatnak a mai napon.

Bajtársunk és barátunk Cseresznye György, a Titkolt Ellenállás egykori énekese már lassan egy évtizede, idén 9 éve, hogy a Hadak Útjára távozott.

Sok amerikai nagyváros annyira tele van bűnözéssel, droggal és hajléktalanokkal, hogy nemcsak élhetetlenek, hanem egyenesen no-go zónák.

Az évek során megszámlálhatatlan adaptáció készült már Time Rice és Andrew Lloyd Webber Jézus Krisztus szupersztár című rockoperájához, és az sem lenne igaz, ha azt mondanám, hogy az Ivo van Hove belga rendező által dirigált verzió lenne az első, amely fekete Jézussal hamisít, ám legjobb tudomásom szerint, ha a világon nem is, Európában ez az első ilyen feldolgozás.

Négynapos utazás után 1945. február 6-án érkeztünk Bajáról Temesvárra. Verőfényes délelőttön vagoníroztunk ki. Az éhségtől és a szomjúságtól elgyötör emberek nagy része megrohamozta az olvadó havat, és marokszámra tömte a szájába.

A 84 éves Bosnyák Imrét, a Nyilaskeresztes Párt egykori propagandistáját, 1997. augusztus 24-én temették a Rákoskeresztúri köztemető 298-as parcellájába.

A „magyar forradalomért való lelkesedés” miatt, vagy 1956-ot csupán ürügyként felhasználva 257 személy ellen alkalmaztak megtorlást a Szovjetunióban. 

A faji háborúra való előkészletek, illetve „terrorösszeesküvés” miatt ítéltek el finn nemzetiszocialista fiatalokat.

A magyar származású önkéntesekből felállítandó Waffen-SS hadosztályok ügyében a tárgyalások még a Lakatos-kormány idején megkezdődtek. Az írásbeli, előzetes megállapodást végül is Beregfy Károly, a Szálasi-kormány honvédelmi minisztere és Otto Winkelmann, a magyarországi német SS- és rendőri erők parancsnoka 1944. október 23-án írta alá Budapesten.

Menetünk 1945 nagypénteként indult el Ausztria felé. Május 2-án Gmunden városka közelébe értünk. Az oroszok a hátunk mögött, előttünk a linzi műút, azon túl a szövetséges csapatok tanyáztak.

A nemzetiszocialista tisztelgés a második világháború vége óta illegális a cionisták által Németországban és Ausztriában, és a kóser törvények szerint börtönbüntetéssel büntethető.

Mihelyt a második világháború 1945-ben véget ért, Kanada és az USA elkezdett hajón élelmet szállítani az emberek százmillióinak, akik a háború következtében éhhalálnak voltak kitéve.

1946. január 19-én indult el Budaörsről az első, kitelepítésre ítélt magyarországi németeket szállító vonat, amely a második világháborút követő szélesebb kelet-európai etnikai tisztogatás hazai szakaszának kezdetét jelentette.