Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A Times of Israel részletes írásban foglalkozik a magyarországi parlamenti választás eredményével, különös tekintettel arra, hogy a Mi Hazánk Mozgalom 7 parlamenti helyhez jutott, írja a Neokohn.

Azt írják: a vasárnapi országgyűlési választási szavazatok mintegy 99 százalékának megszámlálásával a Mi Hazánk Mozgalom a második világháború óta a legszélsőjobboldalibb párt, amely parlamenti képviseletet szerzett Magyarországon. Váratlan felemelkedése a szavazófülkékben egyöntetű aggodalomra készteti Magyarország sokszínű – és nem mindenben egyetértő – zsidó közösségét.

A párt történetét így tálalják: A Mi Hazánk nem sokkal a legutóbbi, 2018-as parlamenti választások után alakult, amikor a párt alapítója, Toroczkai László sikertelen puccsot indított a szélsőjobboldali Jobbik vezetése ellen, amelyhez akkoriban tartozott. Toroczkai, Ásotthalom meggyőződésesen bevándorlás-ellenes polgármestere azzal érvelt, hogy a Jobbik eltávolodott ultranacionalista gyökereitől, hogy megpróbáljon több fősodrú szavazókat elérni. Végül kizárták a Jobbikból, és új pártot alapított, magával hozva a Jobbik legszélsőségesebb elemeit. Toroczkai húzása sikeresnek bizonyult. Annak ellenére, hogy 2020-ban a párt 80 ezer fős Facebook-oldalát a közösségi normák megsértése miatt eltávolították, és a magyarországi média súlyos hátrányt okozott a párt ellen, a Mi Hazánk ezen a választáson olyan területekről csípte el a szavazatokat, amelyek 2018-ban a Jobbikra szavaztak, és hét helyet szerzett az Országgyűlésben. A párt programja az összes Covid-korlátozás feltétel nélküli feloldásának követeléséből, valamint roma-, bevándorló- és LGTBQ-ellenes vitriolból állt.

Köves Slomó rabbi, az EMIH vezetője szerint „a Mi Hazánk és a Jobbik pontosan ugyanaz a fajta”. A múltban, mondja Köves, mindkét pártnál „nyíltan napirenden volt a rasszizmus és az antiszemitizmus”.

„Jelenleg egyik sem tesz nyíltan antiszemita kijelentéseket, de nagyon veszélyesek. Az igazi problémát én abban látom, hogy mivel a baloldal csatlakozott a Jobbikhoz (a Fidesz ellenében), ha a jövőben a kormányban bárki más is együtt akarna működni a Mi Hazánkkal – nem mintha ez bármilyen okból szükségesnek tűnne –, nagyon nehéz lenne érvelni, hogy miért ne tegyék” – fogalmazott Köves rabbi.

„Az ellenzéképítési folyamat során végig megtörtént ezeknek a szélsőjobboldali neonáci csoportoknak a legitimálása” – állítja az amúgy a fideszesként számontartott Köves.

A Mazsihisz rendkívüli ülést hívott össze, mert a választások után megint eszükbe jutott a „történelem sötét időszaka”.

Heisler András, a Mazsihisz, a zsidóság progresszív neológ felekezetét képviselő szervezet elnöke szerint a Mi Hazánk parlamentbe való bejutása miatt a választások másnapján rendkívüli ülést hívott össze a szervezet 14 elnökségi tagja.

„A Mi Hazánk felemelkedése ijesztő az egész elnökség számára, és keressük a módját, hogy kifejezzük aggodalmainkat. Nem maradhatunk tétlenek – a Mi Hazánk által hirdetett nézetek kísértetiesen emlékeztetnek a történelem egy korábbi sötét időszakára, amely után mindannyian tudjuk, mi történt.” – tette fel a jól ismert lemezt Heisler.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Megvonta az állami támogatást a következő hat évre a német alkotmánybíróság a zsidó-liberális sajtóban „neonáciként” számon tartott Die Heimat nevű párttól.

A dunántúli hadműveletekben vettünk részt 1944 őszén és telén. Székesfehérvár eleste után – december 26-án – a balról Pusztavám, jobbról Csákvár–Környe irányába előre törő szovjet csapatok bekerítettek bennünket.

Chris Minns, az ausztrál Új-Dél-Wales szövetségi állam miniszterelnöke megfogadta, hogy határozottan fellép a jobboldali „szélsőségesekkel” szemben, mindössze azért, mert egy csoport nemzetiszocialista balaklavát viselve felszállt egy sydney-i vonatra az Ausztrália napon.

Gyorsított bírósági eljárással két év börtönbüntetésre ítéltek egy patrióta francia férfit, aki akciót tervezett az olimpiai fáklyát vivő staféta ellen.

A gyűlést az egyik római lakótelepen rendezték az Olasz Szociális Mozgalom (Movimento Sociale Italiano) nevű fasiszta ifjúsági szervezet két tagja 1978-as meggyilkolásának emlékére.

A lengyelországi Gierloz közelében, az erdőben elrejtett Adolf Hitler második világháborús bunkere. Hilter háborús főhadiszállásának romjai egy 200 épületből álló, erdőben elrejtett város volt.

Az elmúlt évtizedek legsúlyosabb etnikai zavargásai rázták meg az Egyesült Királyságot. Az angol társadalom megcsömörlött az illegális bevándorlás és a multikulturalizmus negatív következményeitől. A polgárháború azonban még várat magára.

Antonio Tajani olasz külügyminiszter és Carlo Nordio igazságügy-miniszter közös közleményt adott ki arról, hogy tiszteletben tartják Magyarország szuverenitását, és nem avatkoznak bele a letartóztatásban lévő olasz antifa-terrorista ellen zajló eljárásba.

A Hetek című filoszemita lap egyik olvasója küldte be az újság számára azt a fotót, amelyen Budapesten, az Egyetem tér környékén kiragasztott, az említett orgánum szerint „uszító antiszemita” szövegű plakát látható.

Bár 25 évig népszerű és sikeres polgármesterként hihetetlen lendületet adott Kapfenberg városának, a Franz Feketéről elnevezett stadiont január elsejétől már nem hozzá kapcsolódva emlegetik majd.

Megszünteti a budapesti antifa támadások elsőrendű vádlottjának, Ilaria Salisnak letartóztatását 16 millió forint óvadék ellenében a Fővárosi Ítélőtábla és elrendeli bűnügyi felügyeletét, tudatta a bíróság honlapján közleményben.

Menetünk 1945 nagypénteként indult el Ausztria felé. Május 2-án Gmunden városka közelébe értünk. Az oroszok a hátunk mögött, előttünk a linzi műút, azon túl a szövetséges csapatok tanyáztak.

Az tény, hogy november 4-én hajnalban a szovjet csapatok ismét rátörtek Budapestre, Nagy Imre a Jugoszláv nagykövetségre menekült. Az viszont egyáltalán nem igaz, hogy ezen a napon leverték volna a szabadságharcot. Sőt.

Kun Béla, születési és 1916-ig használt nevén Kohn Béla, a 133 napos magyarországi tanácsköztársaság zsidó vezére 1886. február 20-án született.

Aki nem volt a fronton, nem tudja elképzelni, milyen érzés napról-napra embereket ölni. Ellenfeleid jönnek feléd, lőnek, még nem találtak el, de menekülni nincs idő.