Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Állítólagos „nemzetközi tanulmányok” azt mutatták ki, hogy Oroszország „fehér felsőbbrendűséget hirdető szélsőjobboldali csoportokat támogat világszerte, hogy megossza a társadalmakat”.

„Nemzetközi tanulmányok mutatták ki, hogy Oroszország fehér felsőbbrendűséget hirdető szélsőjobboldali csoportokat támogat világszerte, hogy megossza a társadalmakat” – jelentette ki Vera Jourová, az Európai Bizottság demokráciáért és átláthatóságért felelős biztosa Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén.

Jourová a „Vlagyimir Putyin orosz elnök vezette rezsim és az európai szélsőjobboldali és szeparatista mozgalmak közötti együttműködéseket” tárgyaló vitában azt állította: „Oroszország szélsőjobboldali csoportokat képez ki és finanszíroz, akik egymással hálózatot szerveznek”.

Példaként említette az Egyesült Államok által „terrorista csoportosulásnak” minősített Orosz Birodalmi Mozgalmat, amely jó kapcsolatokat ápol a Finnországban betiltott, de Skandinávia egyéb részein legálisan működő nemzetiszocialista Északi Ellenállási Mozgalommal.

A biztos szerint Oroszország, mielőtt megtámadta Ukrajnát, már évek óta próbálta az országot destabilizálni, és „feltartóztatni demokratikus fejlődését”. „Ez egy intő jel az EU számára is, hogy a demokráciainkat meg kell erősíteni” – javallotta. „A bizottság a jobboldali szélsőségesség ellen több eszközökkel is fellép, mások mellett az Europol révén” – tette hozzá.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Százezres halálkvóták túlteljesítésében versengtek a Sztálin kegyeiért remegő parancsnokok, amikor a paranoia új szintre lépett a Szovjetunióban.

Robbanóanyagokkal megrakott, a nemzetiszocialista Nagynémet Birodalom hadiflottájához tartozó második világháborús hadihajók roncsai emelkedtek ki a nagy szárazság miatt a Dunából Mohácsnál, illetve a szerbiai Prahovónál.

Egykor négy légvédelmi ágyú állt annak a toronynak a tetején, amely ma szállodaként működik Hamburg belvárosában. 

Négynapos utazás után 1945. február 6-án érkeztünk Bajáról Temesvárra. Verőfényes délelőttön vagoníroztunk ki. Az éhségtől és a szomjúságtól elgyötör emberek nagy része megrohamozta az olvadó havat, és marokszámra tömte a szájába.

Soha nem is kapták el, hiába szerepelt négy évtizeden át az FBI körözési toplistáján. 1985-ben végül magát adta fel.

A világot reálisan figyelők körében több mint egy évszázadra nyúlik vissza a Judapest kifejezés, amely a nevéből adódóan Budapest elzsidósodásának gyors és jelentős mértékét hivatott kifejezni – ez az elzsidósodás már a 19. században is nagy méreteket öltött.

A „magyar forradalomért való lelkesedés” miatt, vagy 1956-ot csupán ürügyként felhasználva 257 személy ellen alkalmaztak megtorlást a Szovjetunióban. 

Gérald Darmanin francia belügyminiszter ígéretet tett rá, hogy még a választások előtt betiltja a GUD nevű szélsőjobboldali diákszervezetet.

A diktatúra Magyarországon 1950-re elérte az otthonokat, a hétköznapok része lett.

Az épület sosem készült el, egy részlete azonban modellként mégis megvalósult.

Csupán néhány évvel ezelőtt, kilencvenhat évesen hunyt el Rochus Misch, Adolf Hitler testőre, a Führerbunker végóráinak utolsó szemtanúja.

1945 tavaszán Magyarország "felszabadítása" lényegében az ország szovjet megszállását, illetve leigázásának kezdetét jelenti.

Házunkba 1944. december 31-én lépett be az első szovjet katona, és németeket keresett. Miután jól megetettük őt, társai is meglátogattak egyre sűrűbben. Közben néha elvittek tolmácskodni, mert lengyelül beszéltem.

Az emberiség egyik óriási bravúrja a nemzetiszocializmussal kapcsolódik össze: ötven éve a holdra szállás magába olvasztotta a III. Birodalom történetének egy részét.

A 64 éves Ian Pitkin egy lakhatási vita miatt döntött a gyújtogatás mellett 2024 márciusában, amit antiszemita érzelmek is motiváltak.