Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Tudom, hogy a történelem igazságos oldalán állok, és nem akarom, hogy politikai nézeteimért ítéljenek el – nyilatkozta a Magyarországon fogva tartott antifasiszta terroristanő, Ilaria Salis a La Stampa olasz napilapban megjelent interjúban.

Salis az „igazságtalanság áldozatának” nevezte magát. Hangoztatta: azt kéri, hogy a vele szemben zajló bírósági eljárás „tartsa tiszteletben az alapvető emberi jogokat”. „Tudom, hogy a történelem igazságos oldalán állok (..) a történelem igazol engem” – fejtette ki. Úgy vélte, politikai meggyőződése miatt akarják elítélni. A terrorista bandája által randomszerűen összevert, ártatlan embereknek járó igazságszoltatásról nem kérdezték és magától sem nyilatkozott.

A La Stampa címoldalán megjelent interjú a budapesti Gyorskocsi utcai börtönben készült. Az újságíró kérdéseit és a válaszokat Ilaria Salis apja továbbította a lányával tartott beszélőkön. A napilap megjegyezte, hogy több kérdésre Ilaria Salis nem tudott vagy nem akart választ adni.

Az apa, Roberto Salis szerint lánya óvatos, mivel minden egyes szava „ellene fordulhat”, „testi épségét félti, és a bírósági tárgyalás kimenetelét sem akarja kockáztatni”.

A La Stampa megjegyezte, hogy a 39 éves nő a börtönben „alig” fogadhat látogatókat, nem olvashat újságot, és nincsen internethozzáférési lehetősége. Arról nem írtak, hogy ez nem személyre szabott, hanem más rabokhoz sem lehet berohangálni bárkinek, illetve Magyarországon a wifi-hozzáférés sem alapjog a börtönben.

Ilaria Salist tavaly február 11-én vették őrizetbe Budapesten. A vád szerint az antifasiszta bűntársaival útonálló jelleggel több embert megtámadott az utcán, és súlyosan bántalmazott. Ügyvédei számítása szerint a jövő héten hagyhatja el a börtönt, az első fokú ítéletig Budapesten házi őrizetbe kerül tizenhat millió forint óvadék fejében. Apja szavai szerint akár 24 év börtönre ítélhetik.

Ilaria Salis jelöltként indul a júniusi európai parlamenti (EP) választásokon a Zöldek és a Baloldal Szövetsége (AVS) olasz pártkoalíció színeiben. Ha beválasztják az EP-be, képviselőként immunitásban részesülhet.

A nő az interjúban hangsúlyozta, hogy ha európai képviselő lesz, a rabokkal akar foglalkozni. „Fontos láttatni és szót adni a börtönök világának” – mondta.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A patrióta fiatalra házmester jellemű járókelők hívták ki a rendőröket, miután a zászlót mutatta fel nekik.

Miért maradnak le a férfiak – konkrétan a fehér férfiak Nyugaton – manapság jobban, mint valaha? Vagy lemaradnak a nőkhöz képest, vagy egyszerűn teljesen kiesnek a társadalomból, olyannyira, hogy egyesek kezdik a gyengébb nemnek nevezni őket.

Dr. Bárdossy László Szombathelyen született 1890. december 10-én, római katolikus vallású kisnemesi, hivatalnoki családból.

Egy ausztrál nemzetiszocialista, aki a börtönbüntetése végéhez közeledik, megtámadta a szabadulása utáni állami felügyelet elrendelésére irányuló kérelmet, mert a hosszú börtönben töltött időszaka után szerinte már nem kellene szoros megfigyelés alatt maradnia, ám a törvényhozók éppen az elnyomás fokozásán dolgoznak.

A Denisz Kapusztyin vezette Orosz Önkéntes Hadtest (RVC) állítása szerint több, Oroszországban végrehajtott támadást vitt véghez 2022-es megalakulása óta, ám nem ő az egyetlen, aki orosz gyökerű, s ukrán oldalon harcoló fegyveres csoportot vezet.

Antiszemita indíttatásból követhetett el nemi erőszakot három, a sajtóban a szokásos módon mindössze „tinédzserként” emlegetett invazív kisebbségi egy 12 éves zsidó lányon Párizsban.

A Ku Klux Klan egykori vezetőjét, David Duke-ot a fehér fajvédő Nick Fuentes online személyiség támogatóival együtt demonstrált Detroitban.

A finn rendőrség szerint egy nemzetiszocialista csoport 3D-nyomtatott fegyverekkel készült faji háborúra. A nyomozók szerint a gyanúsítottak „terrorcselekmény elkövetésének szándékával” képezték ki magukat.

Az Ostromkalauz után folytatódott a Festung Budapest 2024 rendezvénysorozata. A szervezést megnehezítő körülményekről évről évre egyre többet kell beszélnünk és írnunk a különböző csatornákon és felületeken – írja e sorokat honlapján a Légió Hungária.

„Amerika megbukott, mert egy társadalomban, ahol a hasznossági princípium mindenekfelett való, a morális felelősségérzete elsorvad” – ezt írja Márai Sándor 1957. november 5-én naplójába, s hozzáteszi, a Nyugat magyar forradalommal szembeni árulását nem lehet megbocsátani, és senki nem hisz többé a Nyugatnak.

1941. június 26-án három felségjel nélküli repülőgép bombázta a Magyarországhoz az első bécsi döntés után visszakerült Kassát. A máig tisztázatlan hátterű incidens után Magyarország belépett a második világháborúba.

Tasmania a zsidó-liberális média tálalása szerint „történelmet írt azzal, hogy Ausztrália első államaként betiltotta a náci tisztelgést”.

Hivatalosan is visszalépett az önkormányzati választástól Soltysiak Edina táti független képviselőjelölt – írta meg a Telex.

Tíz napja volt hivatalban Vilhelm Junnila finn gazdasági miniszter. A politikus azt mondta, hogy „a kormány fennmaradása és Finnország jóhírének megvédése érdekében” távozik posztjáról.

Felvétetett Budapesten, a Budapesti Államrendőrség Politikai Rendészeti Osztályán, 1945. december 3-án 15 óra 17 perckor. Jelen vannak: Dr. Szabó Ferenc népügyész, Harangozó Piroska jegyzőkönyvvezető, Szálasi Ferenc terhelt.