Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Tudom, hogy a történelem igazságos oldalán állok, és nem akarom, hogy politikai nézeteimért ítéljenek el – nyilatkozta a Magyarországon fogva tartott antifasiszta terroristanő, Ilaria Salis a La Stampa olasz napilapban megjelent interjúban.

Salis az „igazságtalanság áldozatának” nevezte magát. Hangoztatta: azt kéri, hogy a vele szemben zajló bírósági eljárás „tartsa tiszteletben az alapvető emberi jogokat”. „Tudom, hogy a történelem igazságos oldalán állok (..) a történelem igazol engem” – fejtette ki. Úgy vélte, politikai meggyőződése miatt akarják elítélni. A terrorista bandája által randomszerűen összevert, ártatlan embereknek járó igazságszoltatásról nem kérdezték és magától sem nyilatkozott.

A La Stampa címoldalán megjelent interjú a budapesti Gyorskocsi utcai börtönben készült. Az újságíró kérdéseit és a válaszokat Ilaria Salis apja továbbította a lányával tartott beszélőkön. A napilap megjegyezte, hogy több kérdésre Ilaria Salis nem tudott vagy nem akart választ adni.

Az apa, Roberto Salis szerint lánya óvatos, mivel minden egyes szava „ellene fordulhat”, „testi épségét félti, és a bírósági tárgyalás kimenetelét sem akarja kockáztatni”.

A La Stampa megjegyezte, hogy a 39 éves nő a börtönben „alig” fogadhat látogatókat, nem olvashat újságot, és nincsen internethozzáférési lehetősége. Arról nem írtak, hogy ez nem személyre szabott, hanem más rabokhoz sem lehet berohangálni bárkinek, illetve Magyarországon a wifi-hozzáférés sem alapjog a börtönben.

Ilaria Salist tavaly február 11-én vették őrizetbe Budapesten. A vád szerint az antifasiszta bűntársaival útonálló jelleggel több embert megtámadott az utcán, és súlyosan bántalmazott. Ügyvédei számítása szerint a jövő héten hagyhatja el a börtönt, az első fokú ítéletig Budapesten házi őrizetbe kerül tizenhat millió forint óvadék fejében. Apja szavai szerint akár 24 év börtönre ítélhetik.

Ilaria Salis jelöltként indul a júniusi európai parlamenti (EP) választásokon a Zöldek és a Baloldal Szövetsége (AVS) olasz pártkoalíció színeiben. Ha beválasztják az EP-be, képviselőként immunitásban részesülhet.

A nő az interjúban hangsúlyozta, hogy ha európai képviselő lesz, a rabokkal akar foglalkozni. „Fontos láttatni és szót adni a börtönök világának” – mondta.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Diszkréten szállították le a nyomozók Ulain Ferencet a Bécs felé tartó gyorsvonatról. Bár a nemzetgyűlési képviselő és ügyvéd meghallgatása és társainak elfogása minden paláver nélkül történt meg, az ügy mégis nagyot robbant.

Filip Turek nem tartja magát nemzetiszocialistának, de a rendőrség már nyomoz ellene ezügyben. Karlendítős fotó is elérhető róla, ami autójában készült, amibe elmondása szerint mindig pontosan 88 liter benzint tankol.

Eva Vlaardingerbroek, a nemzetközi keresztény-konzervatív szcéna éppen aktuá­lis üdvöskéje nemrég Magyarországon kijelentette, hogy az európai nagy népességcsere nemcsak egy elmélet, hanem maga a valóság. Jé, tényleg?

Az emberiség egyik óriási bravúrja a nemzetiszocializmussal kapcsolódik össze: ötven éve a holdra szállás magába olvasztotta a III. Birodalom történetének egy részét.

Az amerikai típusú káosz legutóbbi franciaországi epizódjának állítólagos katalizátora egy 17 éves arab Lewis Hamilton-imitátor halála volt, akit a rendőrség lelőtt, mert egy belvárosi rodeót követő igazoltatása közben megpróbált elmenekülni az autójával.

Adolf Hitler életének valószínűleg egyik legboldogabb pillanata az volt, amikor 1940. június 17-én reggel, a francia-belga határ közelében elhelyezett főhadiszállásán értesült a francia kormány fegyverszüneti kérelméről.

Másodjára állt bíróság elé az antifa támadások elsőrendű vádlottja, Ilaria Salis a Fővárosi Törvényszéken. A Markó utcai épület tárgyalótermébe ismételten széles vigyorral a képén nézett végig a hallgatóságon. 

Joachim (Jochen) Peiper 1915. január 30-án született Berlinben. Apja is katonaként élte le az életét, igy a fiatal Jochen a katonás életet hamar megtanulta.

A korabeli német sajtóban csodafegyverként (Wunderwaffe) emlegetett rakéta a mai robotrepülőgépek elődjének tekinthető.

Megdöbbentőnek nevezte a magyar külügyminiszter azt, ahogy a média kezeli Ilaria Salis ügyét. Szíjjártó Pétert egy Londonban tartott előadáson kérdezték antifa terroristanőről, és hangsúlyozta: azt az embert védik, aki azzal a céllal érkezett Budapestre, hogy agyonverjen embereket az utcán.

Miért maradnak le a férfiak – konkrétan a fehér férfiak Nyugaton – manapság jobban, mint valaha? Vagy lemaradnak a nőkhöz képest, vagy egyszerűn teljesen kiesnek a társadalomból, olyannyira, hogy egyesek kezdik a gyengébb nemnek nevezni őket.

Kommandósok és bilincsek nélkül jelent meg legutóbbi tárgyalásán az antifa támadások elsőrendű vádlottja. Az olasz nőnek az ügyben ez volt a harmadik tárgyalása, de vallomást mindeddig még nem tett az ülések idején.

Egy fehér fajvédő aktivista három négert lőtt agyon a floridai Jacksonville-ben lévő boltban, egy korábbi rasszista akció évfordulóján.

Az ottawai orosz nagykövet szerint a kanadai hatóságok „hajlamosak késleltetni a volt nácik elleni pereket”.

A második világháború óta nem látott szintet ért el a Dániában feljegyzett antiszemita megnyilvánulások száma – közölte Henri Goldstein, a skandináv ország zsidajinak vezére.