Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Elfogták a New York-i metró egyik szerelvényében elkövetett lövöldözés gyanúsítottját – közölte az amerikai bűnüldözési hatóságok egyik tisztségviselője.

Breon Peace, New York egyik kerületi főügyésze bejelentette, hogy a férfi ellen tömegközlekedési eszközön elkövetett terrorizmus címén indítanak eljárást.

Ha elítélik, a 62 éves James akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphat.

Hozzátette, hogy „az elkövető indítékát továbbra sem tudni (dehogynem, maga vallotta be – szerk.), de nincsenek arra utaló nyomok, hogy kapcsolatban állt volna terrorszervezettel.”

James csúcsforgalomban dobott el füstbombákat egy metrókocsiban, majd automata fegyveréből tüzet nyitott az utasokra, akik közül tízen lőtt sebet ejtett.

Az amerikai hatóságok közlése szerint vizsgálják a néger férfi közösségi médiára feltett videóit, amelyekben arra panaszkodik, hogy „az Egyesült Államok rasszista, erőszakos hely”, illetve szidalmazza Eric Adams New York-i polgármestert. A helyi rendőrség szerint James ismert volt a hatóságok előtt, korábban már kilenc alkalommal vették őrizetbe New Yorkban és három alkalommal New Jerseyben.

Adams egyébként egy interjúban beszélt arról, hogy Jamest a nyomozók gyanúsítottnak tekintik az ügyben. A rendőrség ezt megelőzően csak meghallgatta volna egy teherautó-bérléssel kapcsolatban, amelyről úgy vélték, hogy kapcsolódhat a lövöldözéshez, de azt nem gondolták, hogy a férfinak magához a támadáshoz is köze lehet. A New York-i polgármester nem tárt fel részleteket arról, hogy miért vált gyanúsítottá James, mindössze azt mondta, hogy a nyomozók új információk birtokába kerültek.

A rendőrség szerint a gyanúsított 33-szor lőtt egy 9 milliméteres félautomata kézifegyverből. A helyszínen megtalálták a lövöldözéshez használt fegyvert, továbbá lőszertárakat, füstbombákat, egy baltát, egy tartály benzint és egy bérelt kisteherautó kulcsát.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Adolf Hitler 1983-ban előkerült „naplója” olyan igénytelen hamisítvány volt, hogy még az A.H. monogramot sem sikerült helyesen leírni – mégis kollektív őrületbe kergette egy nagynevű német lap szerkesztőit.

Pénzgyűjtésbe kezdett a 2023-as antifa támadások kitervelőjének és elsőrendű vádlottjának, Ilaria Salisnak családja.

A balközép zöldpárt berlini politikusa Adolf Hitlert éltette, amikor a rendőrök éppen alkoholtesztre vitték.

Magyarországon születtem, ahonnan 1982-ben, 18 évesen szöktem el. 1984-ben New Yorkban telepedtem le azzal a szándékkal, hogy művész leszek, de közel egy évtizedes küzdelem után rájöttem, hogy sohasem lehetek az.

Regisztrált az X-re Ilaria Salis olasz EP-képviselő, aki Magyarországon az antifa támadások elsőszámú gyanúsítottjaként lett ismert. 

Az esztergomi Kaleidoszkóp Házban rendezik a Blanket Hill koncertjét. A luxemburgi antifa zenekar az eseményre készült plakátjával egyértelmű és erőszakos üzenetet fogalmazott meg, mely a tavaly februári támadásokra emlékeztet.

Kommandósok és bilincsek nélkül jelent meg legutóbbi tárgyalásán az antifa támadások elsőrendű vádlottja. Az olasz nőnek az ügyben ez volt a harmadik tárgyalása, de vallomást mindeddig még nem tett az ülések idején.

Őrizetbe vették az Alternatíva Németországért egyik tagját hétfőn, a vád szerint „tiltott totalitárius jelképeket” hordott, többen azt állítják, hallották, ahogy a „Sieg Heil!” üdvözléssel köszönt.

Tíz éve, hogy elhalkultak a „rózsaszínű tapsok”. Tíz éve, hogy barátunk és bajtársunk, a Titkolt Ellenállás egykori énekese, Cseresznye György végleg itt hagyta földi életét és a Hadak Útjára költözött – kezdődik a beszámoló a Légió Hungária lapján.

A New Hampshire-i főügyész hivatala polgárjogi pert indított egy nemzetiszocialista csoport ellen, amiért megzavartak egy transznemű deiváns által gyermekeknek előadott érzékenyítést egy helyi kávézóban.

Németországban nagyon sokan gondolják, hogy az 1923-as hiperinfláció jelentősen hozzájárult a nemzetiszocialista párt felemelkedéséhez.

Nincs olyan harckocsi a II. világháború történetében, mely a Tigrisnél jobban jelképezné a hitleri Németország páncéloserejének ütőképességét.

Közösség tagja elleni erőszak és plakátrongálás miatt fogtak el egy idős fővárosi férfit – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Police.hu-n.

Ilaria Salis, az olasz útonálló antifa terrorista a másfél perces felvételen egy fotelben ül, hangsúlyozza, hogy házi őrizetben van, és megmutatja a bokáján elhelyezett elektronikus nyomkövetőt.

Az időpont: 1946. október 7. A színhely: a kaposvári katonai szűrőtábor. Sólyom András őrnagy táborparancsnok korábban már több ezer embert vett őrizetbe a Magyarországra hazatérők közül. Számára egyegy újabb őrizetbe vétel már nem jelent különösebb eseményt.