Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Rendesen kihívta a sorsot maga ellen Brazíliában egy youtuber, aki az egyik népszerű műsorban jelezte: támogatná „náci párt” megalakítását az országban.

Az ügyészség egyből be is jelentette, hogy a „nácizmus feltételezett védelmezése” miatt nyomozást indított az ügyben.

„Úgy gondolom, hogy kellene olyan náci párt, amelyet elismer a törvény” – jelentette ki brazil képviselőkkel készített interjújában Bruno Aiub. Aiub készíti a Flow podcastet, amelynek 3,6 millió feliratkozója van a YouTube-on és egymillió a Twitchen. A műsorban azt is kijelentette, hogy „a radikális baloldalnak sokkal több tere van, mint a radikális jobboldalnak”, és „náci párt” létjogosultsága mellett érvelt.

„Ha valaki zsidóellenes akar lenni, szerintem joga van hozzá” – tette hozzá a műsorvezető, aki később bocsánatot kért, és azt mondta: „részeg volt”, amikor e megjegyzéseket tette. A műsorról készült felvételt eltávolították a közösségi oldalakról és az Estudio Flow nevű produkciós cég kedden közölte, hogy elbocsátotta a műsorvezetőt.

A 31 éves Bruno Aiub kijelentéseit számos zsidó szervezet és brazil politikus és közéleti személyiség hisztérikusan bírálta. „A gyűlöletbeszéd és a gyűlöletbeszéd védelme szörnyű következményekkel jár az emberiségre nézve, és erre a nácizmus a legjobb történelmi bizonyíték” – reagált a Brazíliai Izraelita Konföderáció.

„Nem, a nácizmus védelmezése nem egyenlő a szabad véleménynyilvánítással” – írta Németország brazíliai nagykövete, Heiko Thoms a Twitteren. A „nácizmus védelmezése tiszteletlenség a rezsim áldozatainak és túlélőinek emlékével szemben, és figyelmen kívül hagyja az általa okozott borzalmakat” – tette hozzá a diplomata.

A brazíliai ügyészség közleményben tájékoztatott arról, hogy a „nácizmus feltételezett védelmezése” miatt vizsgálja az ügyet. A nyomozás az egyik meghívott vendég, a magát centristaként azonosító Podemos pártot képviselő Kim Kataguiri parlamenti képviselő kijelentéseit is vizsgálja.

Kataguiri azt mondta: „Németország hibát követett el a náci párt kriminalizálásával.”

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A dokumentum azt állítja, hogy a nemzetiszocialista Németország vezetősége 1944-ben az angol-amerikai erők és a Szovjetunió közötti szakításra várt, hogy az Egyesült Államokat és Nagy-Britanniát a tengely oldalára állítsa.

Az, hogy az emigrációban minden a nemzeti irányt képviselő férfi ellen a legaljasabb hajsza folyik, lassan már természetes lesz még azok számára is, akiken a rágalom ostora csattog.

A francia rendőrség megölt egy kés és vasrúd miatt egy férfit, aki a palesztinok elleni népirtás elleni tiltakozásul fel akart gyújtani egy zsinagógát az északnyugati Rouen városában.

Meglepő hirdetés tűnt fel nemrég a legnagyobb magyar ingatlanos oldalon – egy, a csobánkai villaövezetben, a főváros szívétől alig húsz kilométerre fekvő századfordulós épület leírása ugyanis a következő mondattal nyit: eladóvá vált a hajdani Szálasi-villa.

1943 elejére az SS vezetése a múlt évben engedélyezett 30 000 fős keretet időközben 50 000 főre akarta emelni Magyarországon.

1944 szeptember utolsó napjaiban sajátos közjáték zajlott le az német 503. nehézpáncélos-osztály otthont adó Sennelagerben. Noha az újabb bevetés helyszínét még nem ismerték a katonák, egyes részek már el is indultak.

Az esztergomi Kaleidoszkóp Házban rendezik a Blanket Hill koncertjét. A luxemburgi antifa zenekar az eseményre készült plakátjával egyértelmű és erőszakos üzenetet fogalmazott meg, mely a tavaly februári támadásokra emlékeztet.

A mindenkori baloldal szerint a faj csak egy társadalmi konstrukció, ugyanúgy nem determinál semmit, mint azt újabban hangoztatják a biológiai nemekkel kapcsolatban.

Zsidó-liberális hisztéria vezette fel a Bayern München és az olasz Lazio visszavágóját, aminek a tétje negyeddöntőbe jutás a Bajnokok Ligájában.

Az tény, hogy november 4-én hajnalban a szovjet csapatok ismét rátörtek Budapestre, Nagy Imre a Jugoszláv nagykövetségre menekült. Az viszont egyáltalán nem igaz, hogy ezen a napon leverték volna a szabadságharcot. Sőt.

1948. május 14-én Ben-Gurion kikiáltotta Izrael Állam megalakulását, mire az arab államok többsége dzsihádra szólította fel a muszlim világot. Kevesen tudják, milyen aktív szerepet vállalt Sztálin Izrael létrehozásában és abban, hogy túlélte az első arab–izraeli háborút.

Adolf Hitler életének valószínűleg egyik legboldogabb pillanata az volt, amikor 1940. június 17-én reggel, a francia-belga határ közelében elhelyezett főhadiszállásán értesült a francia kormány fegyverszüneti kérelméről.

Időről időre, újra és újra találkozunk a Nagynémet Birodalommal kapcsolatban azzal a megállapítással, hogy a német intellektuális elit a nemzetiszocialista kormányzat 1933 januári hatalomra kerülését és hatalmának megszilárdulását követően elhagyta Németországot és számkivetésbe ment.

1945 február 13-án, nem sokkal este 10 óra előtt a nyugvóra készülő szász főváros, Drezda, „az Elba parti Firenze” belvárosának ablakai remegni kezdtek a város fölé berepülő brit bombázókötelék motorjainak egyre jobban erősöd, vészjósló basszusától. 

Bár a mi hazánkos Novák Előd kérésére előbb tömegsport-rendezvényként felvette az állami szervező a Kitörés emléktúrát az Olimpiai Ötpróba Programba, később azt törölte.