Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A fejlesztők számára „kínos” problémákba futott a Google képgeneráló mesterséges intelligenciája, a javításig nem is lehet tőle emberábrázolást kérni.

Nem lehet embereket tartalmazó képeket generálni a Google mesterséges intelligenciájával, a Geminivel, miután az a felhasználók szerint színes bőrűként mutatott be történelmi fehér bőrű történelmi személyeket.

A Google a visszajelzések után maga függesztette fel az emberábrázolást a Geminiben. A chatbot amerikai az alapító atyákat és Wehrmacht katonákat is színes bőrűként mutatott be az általa generált képeken.

„Már dolgozunk a Gemini képgeneráló funkcióját érintő, közelmúltban felmerült problémák orvoslásán” – közölte a Google egy X-bejegyzésben, amire a The New York Times figyelt fel. A cég a posztban megjegyezte, hamarosan kiadnak egy javított verziót a képgeneráló modellből, addig pedig felfüggesztik annak lehetőségét, hogy embereket ábrázoló képeket lehessen generáltatni a Geminivel.

Az egyik felhasználói beszámoló be is mutatja a problémát: a „Generálj egy képet egy 1943-as német katonáról” parancsra a chatbot fekete bőrű és ázsiai embereket is német egyenruhában ábrázol. (Annyi trükk azért volt a parancsban, hogy az angol „soldier”, azaz katona szót direkt elírta a felhasználó „solidier”-re: ezzel megkerülhető az MI azon védelme, mely egyébként tiltaná a „náci” képek generálását – jegyzi meg az Engadget.)

Egyes felhasználók ráadásul arra is felhívták a figyelmet, hogy bizonyos etnikumokhoz tartozó személyeket minden további nélkül ábrázolt a Google MI-je, de ha kimondottan „fehér” embert kért tőle valaki, akkor visszautasította a kérést – „káros sztereotípiákra” hivatkozva.

Egyelőre tehát a Google dolgozik a megoldáson, addig pedig semmilyen, embereket ábrázoló fotót nem lehet készíttetni a chatbottal.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Időről időre, újra és újra találkozunk a Nagynémet Birodalommal kapcsolatban azzal a megállapítással, hogy a német intellektuális elit a nemzetiszocialista kormányzat 1933 januári hatalomra kerülését és hatalmának megszilárdulását követően elhagyta Németországot és számkivetésbe ment.

Vilhelm Junnila, Finnország gazdasági minisztere azzal viccelődött, hogy a parlamenti választásokon a 88-as lett az ő jelölti száma, amelyet a finn választási bizottság véletlenszerűen osztott ki neki.

Akármennyi bűnnel is vádolják, a Führer is csak ember volt, aki ráérős óráikban sokszor egészen hétköznapi hobbiknak hódolt.

Életének nyolcvanharmadik évében elhagyta a földi világot László András filozófus, a metafizikai tradicionalitás egyik legnagyobb magyarországi képviselője, írja a Duo Gladii.

A sikertelen hatalommegragadási kísérlet utáni per hozott országos ismertséget Adolf Hitlernek, amelyben egész Németország megismerhette nézeteit.

Az osztrák kormány bejelentése szerint 2025-re elkészülhet az épület felújítása, és 2026-ban kezdődhet meg benne a munka.

Kannibálszigetnek vagy a halál szigetének nevezik a Szibériában, az Ob folyó mentén található Nazino-szigetet, amely a sztálini terror egyik legsötétebb fejezetének helyszínéül szolgált.

A felvidéki Szencen található Anton Bernolák Gimnázium történelem tanárát Slavomír Maľát diákjai jelentették az iskolának, miután nézeteivel és véleményeivel a „törvénysértés határán mozgott”.

A világ félrevezetett népei, főként az amerikai demokrácia szemében ma is úgy él a hajdanvaló „Csehszlovákia”, mint a „humanizmus és a becsület, a jólét ás szocialista igazságosság” hazája – ezzel szemben persze a régi Magyarországot szeretik úgy feltüntetni a csehek, mint a feudalizmus, a reakció, túlzó sovinizmus földjét.

A híres zeneszerző dédunokája a Die Welt című német újságban „megdöbbenésének” adott hangot az orosz zsoldosok kapcsán – írja a Jewish Chronicle.

Közismert az oroszok alábbi szövege: azért kell ide vagy oda terelni az embereket, hogy megkapják az igazolást, amivel aztán nyugodtan hazamehetnek.

Meglepő, de nem szerzői jogi okok miatt kellett hozzányúlni a vérmocskos Mickey egeres játékhoz: az Infestation 88-cal ennél is nagyobb baj volt.

Körözést adott ki Yaroslav Hunka 98 éves kanadai állampolgár, a Waffen-SS Galícia ukrán hadosztályának veteránja ellen az orosz belügyminisztérium.

A 98 éves ukrán Jaroslav Hunka, a Galícia SS-hadosztály veteránjának a kanadai parlamentben való kitüntetése „meghozta gyümölcsét”, de nyilván nem pozitív értelemben.

Neobolsevik Amerikában a fehéreket – konkrétan a heteroszexuális fehér férfiakat – hibáztatni az elképzelhető összes társadalmi gondért, bajért, bánatért valósággal nemzeti sportnak számít, amely a feketék és az etnomazochista fehérek körében hovatovább népszerűbb még a kosárlabdánál is.

1879. december 21-én született Joszif Visszarionovics Sztálin, aki három évtizeden át volt a Szovjetunió legfőbb vezetője.