Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A fejlesztők számára „kínos” problémákba futott a Google képgeneráló mesterséges intelligenciája, a javításig nem is lehet tőle emberábrázolást kérni.

Nem lehet embereket tartalmazó képeket generálni a Google mesterséges intelligenciájával, a Geminivel, miután az a felhasználók szerint színes bőrűként mutatott be történelmi fehér bőrű történelmi személyeket.

A Google a visszajelzések után maga függesztette fel az emberábrázolást a Geminiben. A chatbot amerikai az alapító atyákat és Wehrmacht katonákat is színes bőrűként mutatott be az általa generált képeken.

„Már dolgozunk a Gemini képgeneráló funkcióját érintő, közelmúltban felmerült problémák orvoslásán” – közölte a Google egy X-bejegyzésben, amire a The New York Times figyelt fel. A cég a posztban megjegyezte, hamarosan kiadnak egy javított verziót a képgeneráló modellből, addig pedig felfüggesztik annak lehetőségét, hogy embereket ábrázoló képeket lehessen generáltatni a Geminivel.

Az egyik felhasználói beszámoló be is mutatja a problémát: a „Generálj egy képet egy 1943-as német katonáról” parancsra a chatbot fekete bőrű és ázsiai embereket is német egyenruhában ábrázol. (Annyi trükk azért volt a parancsban, hogy az angol „soldier”, azaz katona szót direkt elírta a felhasználó „solidier”-re: ezzel megkerülhető az MI azon védelme, mely egyébként tiltaná a „náci” képek generálását – jegyzi meg az Engadget.)

Egyes felhasználók ráadásul arra is felhívták a figyelmet, hogy bizonyos etnikumokhoz tartozó személyeket minden további nélkül ábrázolt a Google MI-je, de ha kimondottan „fehér” embert kért tőle valaki, akkor visszautasította a kérést – „káros sztereotípiákra” hivatkozva.

Egyelőre tehát a Google dolgozik a megoldáson, addig pedig semmilyen, embereket ábrázoló fotót nem lehet készíttetni a chatbottal.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Négynapos utazás után 1945. február 6-án érkeztünk Bajáról Temesvárra. Verőfényes délelőttön vagoníroztunk ki. Az éhségtől és a szomjúságtól elgyötör emberek nagy része megrohamozta az olvadó havat, és marokszámra tömte a szájába.

Ilaria Salis, az olasz útonálló antifa terrorista a másfél perces felvételen egy fotelben ül, hangsúlyozza, hogy házi őrizetben van, és megmutatja a bokáján elhelyezett elektronikus nyomkövetőt.

Megkezdődött kedden Frankfurtban a XIII. Heinrich Reuss herceg türingiai ingatlanvállalkozó és arisztokrata által vezetett államellenes csoport kilenc feltételezett tagja ellen terrorizmus és hazaárulás miatt indított per tárgyalása.

Filip Turek nem tartja magát nemzetiszocialistának, de a rendőrség már nyomoz ellene ezügyben. Karlendítős fotó is elérhető róla, ami autójában készült, amibe elmondása szerint mindig pontosan 88 liter benzint tankol.

A szvasztika, azaz a 90 fokban hajlított ágakkal bíró kereszt fontos szimbólum több egykori és ma is élő hitrendszerben egyaránt. Az idők során jelképezte többek között a jó szerencsét, a teremtés végtelenségét és a legyőzhetetlen, forgó Napot.

Ha már múlt héten szóba került a Fanta, arra gondoltam, nézzük meg közelebbről ennek az italnak az eredettörténetét, illetve tegyük rendbe az üdítőt övező féligazságokat, tévedéseket.

Hatéves börtönbüntetést szabott ki csütörtökön a stuttgarti tartományi felsőbíróság egy „szélsőjobboldali német terrorcsoport” vezetőjére.

1941. június 22-én kezdődött meg a Barbarossa hadművelet, a Német Birodalom harca a Szovjetunió ellen. A német Wehrmacht három hadseregcsoportja indított támadást, kötelékükben a németekkel szövetséges országok katonai egységeivel és önkéntes alakulatokkal.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2024. május 9-én előkészítő ülést tartott egy büntetőügyben, amelyben öt hazafias szkinhedet „csoportosan, társtettesként elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntettével” vádol az ügyészség.

Neobolsevik Amerikában a fehéreket – konkrétan a heteroszexuális fehér férfiakat – hibáztatni az elképzelhető összes társadalmi gondért, bajért, bánatért valósággal nemzeti sportnak számít, amely a feketék és az etnomazochista fehérek körében hovatovább népszerűbb még a kosárlabdánál is.

1941. június 26-án három felségjel nélküli repülőgép bombázta a Magyarországhoz az első bécsi döntés után visszakerült Kassát. A máig tisztázatlan hátterű incidens után Magyarország belépett a második világháborúba.

Az amerikai típusú káosz legutóbbi franciaországi epizódjának állítólagos katalizátora egy 17 éves arab Lewis Hamilton-imitátor halála volt, akit a rendőrség lelőtt, mert egy belvárosi rodeót követő igazoltatása közben megpróbált elmenekülni az autójával.

A katonai kíséretek a kora középkor hadviselésének meghatározó szerveződései voltak, harcos fiatal férfiak egy karizmatikus vezető köré gyűlve vettek részt a személyes dicsőséget és vagyonszerzést ígérő hadjáratokban.

1908. június 12-én született Otto Skorzeny, a Waffen-SS egyik leghíresebb katonája, aki többek között merész ejtőernyős és kommandós akcióival szerzett magának hírnevet.

Bár a mi hazánkos Novák Előd kérésére előbb tömegsport-rendezvényként felvette az állami szervező a Kitörés emléktúrát az Olimpiai Ötpróba Programba, később azt törölte.