Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A második világháború óta nem látott szintet ért el a Dániában feljegyzett antiszemita megnyilvánulások száma – közölte Henri Goldstein, a skandináv ország zsidajinak vezére.

Goldstein azt mondta az AP hírügynökségnek, hogy Dániában 1943 óta nem tapasztalták az antiszemita nézetek ilyen mértékű terjedését. Abban az évben, az ország német uralom idején, mintegy 7200 dániai zsidót szöktettek meg a semleges Svédországba, hogy megakadályozzák deportálásukat a német munkatáborokba, így szinte alig maradt zsidó Dániában.

A hivatalosan 1800 főt számláló dániai zsidók biztonsági szervezete által összeállított adatok szerint – más európai országok jelentéseivel összhangban – a Hamász október 7-i, Izrael elleni támadása után ugrásszerűen emelkedett az antiszemita indíttatású incidensek száma, amit „nem utolsósorban a gyűlölet ellenőrizetlen terjedése táplált a közösségi médiában” – mondta.

Goldstein elmondta, hogy szerinte a 2023-ban észlelt 121 antiszemita incidens mindegyikének a zsidógyűlölet volt az igazi alapja, nem csupán Izrael politikájának bírálata. Az esetek többsége „gyűlölködő üzenet” volt, több mint felét online küldték. A 121-ből húsz incidens halálos fenyegetés volt, amire az 1980-as évek óta nem volt példa, ilyen üzenetet kapott például a zsidó közösség két vezető alakja, egy főszerkesztő és a főrabbi.

A gázai háború kitörése óta számos európai országban magasba szökött a bejelentett antiszemita cselekmények és megjegyzések száma. Dániában becslések szerint jelenleg mintegy hétezer zsidó él. Goldstein azt is közölte, hogy Dániában jelenleg nem ajánlják a zsidóknak, hogy nyíltan zsidó szimbólumokat viseljenek.

Dánia egyike azon kevés európai országnak, ahol a zsidó lakosság nagyrészt elmenekült és életben maradt. A dániai zsidók 95 százalékát sikerült megszöktetni Svédországba 1943 szeptember-októberében a két ország közti szoroson át egy tengeri akcióban.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Adolf Hitler életének valószínűleg egyik legboldogabb pillanata az volt, amikor 1940. június 17-én reggel, a francia-belga határ közelében elhelyezett főhadiszállásán értesült a francia kormány fegyverszüneti kérelméről.

Mint tüzér – aki megjárta a Don-kanyar poklát – 1944. november 4-én estem szovjet fogságba Dunaföldvárnál.

Az angolszász szövetségesek 1943 nyarán elkezdett és a második világháború végéig megállás nélkül folytatott hadászati bombázóoffenzívája füstölgő romhalmazzá változtatta Németországot, ami bosszúért kiáltott az égre.

„A magyar vérbíróságok előtt lefolyt pörök során arról az Európáról volt szó, ahol szellemi síkon nincsenek nagy és kis nemzetek, hanem ahol minden nemzet egyaránt teljesíti kötelességét a nagy európai gondolat jegyében. A perek kulisszája mögött nem volt szó a nagy Angliáról és a kis Lengyelországról és az Európa keleti részén fekvő még kisebb Magyarországról. Ott Európáról, a szellem Európájáról, a lassan ködbevesző Pax Romana anyagon, téren és időn felül álló európai szellemiségről volt szó.”

Horogkeresztes zászlókat lengetve és a Führert éltetve vonultak fel fehér fajvédő, nemzetiszocialista csoportok a floridai Orlandó városában a hétvégén.

Súlyos börtönévekkel fenyegetnek egy fiatal férfit Michigan államban, miután horogkeresztet festett egy zsinagóga falára.

Bestiális kivégzését követően Olaszország fasiszta vezetőjének holtteste számos hányattatáson ment keresztül, mire állandó nyughelyére került.

A felvidéki Szencen található Anton Bernolák Gimnázium történelem tanárát Slavomír Maľát diákjai jelentették az iskolának, miután nézeteivel és véleményeivel a „törvénysértés határán mozgott”.

Az amerikai típusú káosz legutóbbi franciaországi epizódjának állítólagos katalizátora egy 17 éves arab Lewis Hamilton-imitátor halála volt, akit a rendőrség lelőtt, mert egy belvárosi rodeót követő igazoltatása közben megpróbált elmenekülni az autójával.

Dr. Martens. Azt hiszem, sokaknak nem kell bemutatni ezt a cipőmárkát. Aki csak egy kicsit is ismerős a rocker, punk, skinhead színtéren, az valószínűleg ismeri a semmivel sem összetéveszthető acélbetétes bakancsot, gondoljunk csak a sárga-fekete címkére és a szintén sárga gojzer varrásra.

Az első ember alkotta eszközt, amely áttörte a világűr határát, az Adolf Hitler szupertitkos csodafegyver-programját, az A-4-es vagy közismertebb nevén a V-2-es ballisztikus rakétát megépítő fejlesztőcsoport vezetője, dr. Wernher von Braun konstruálta meg.

Kun Béla, születési és 1916-ig használt nevén Kohn Béla, a 133 napos magyarországi tanácsköztársaság zsidó vezére 1886. február 20-án született.

Másodjára állt bíróság elé az antifa támadások elsőrendű vádlottja, Ilaria Salis a Fővárosi Törvényszéken. A Markó utcai épület tárgyalótermébe ismételten széles vigyorral a képén nézett végig a hallgatóságon. 

Halála óta számos összeesküvés-elmélet terjed, miszerint legszűkebb környezete megölte, hogy Berija megfojtotta, vagy újabban: patkányméreggel végeztek vele, miközben pár nappal később pedig a hasonmásával rendezték meg a „hivatalos” halálát.

A patrióta fiatalra házmester jellemű járókelők hívták ki a rendőröket, miután a zászlót mutatta fel nekik.

A magyar származású önkéntesekből felállítandó Waffen-SS hadosztályok ügyében a tárgyalások még a Lakatos-kormány idején megkezdődtek. Az írásbeli, előzetes megállapodást végül is Beregfy Károly, a Szálasi-kormány honvédelmi minisztere és Otto Winkelmann, a magyarországi német SS- és rendőri erők parancsnoka 1944. október 23-án írta alá Budapesten.