Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A frankfurti zsidó szupremácisták Németországban elsőként indítottak el egy olyan alkalmazást, amely az antiszemiták elleni küzdelemben segít azáltal, hogy figyelmezteti a zsidókat a potenciális „biztonsági fenyegetésekre”.

Három év kutatás és fejlesztés után a frankfurti zsidók most bemutatták az alkalmazást, amely zsidógyűlölő gójok elleni védekezést szolgálja.

Az alkalmazás egyben „védett online teret is biztosít”, ahol a tagok „félelem nélkül” eszmét cserélhetnek.

Benjamin Graumann, a frankfurti zsidók digitalizációs osztályának vezetője szerint az applikáció „létfontosságú” eszköz a kapcsolattartáshoz, friss információkat kínál az eseményekről és elősegíti a tagok közötti kapcsolatokat.

„Már nem tudunk minden tagot elérni a Facebookon és a leveleken keresztül” – mondta. „Ez az első ilyen alkalmazás egy németországi zsidó közösségben. Erre eddig nem volt példa, ami kihívást jelentett. De most már nagyon boldog vagyok. Azt is tervezzük, hogy az idősek otthonában az applikációhoz értő embereket képezzük ki.”

Az alkalmazás lehetővé teszi a zsidók számára, hogy jegyeket vásároljanak színdarabokra, megnézzék a zsidó ünnepek időpontjait, vagy megtalálják a zsidó óvodákat és kóser éttermeket.

Az új tagok számára egy hirdetőtáblát is tartalmaz, ahol a bébiszitterektől kezdve a zsidó barátokig mindent megtalálhatnak.

A jövőbeli tervek között szerepel az alkalmazás többnyelvűvé tétele, valamint olyan funkciókkal való bővítése, mint a dokumentum megosztás és a csevegési funkciók.

A frankfurti zsidók közel 7000 tagot számlálnak, ezzel Németország négy legnagyobb zsidó diaszpórájának egyike.

Most azt remélik, hogy az alkalmazás mintául szolgál majd az országszerte 95 000 tagot számláló zsidó egyletek számára, amelyek a Németországi Zsidók Központi Tanácsának ernyőszervezete alatt működnek.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Százezres halálkvóták túlteljesítésében versengtek a Sztálin kegyeiért remegő parancsnokok, amikor a paranoia új szintre lépett a Szovjetunióban.

Egy idős német asszonynak, aki személyesen ismerte, hiszen munkaadója volt, a név – Adolf Hitler – mosolyt csalt az arcára, nem pedig borzongást.

Másodjára állt bíróság elé az antifa támadások elsőrendű vádlottja, Ilaria Salis a Fővárosi Törvényszéken. A Markó utcai épület tárgyalótermébe ismételten széles vigyorral a képén nézett végig a hallgatóságon. 

Bár 25 évig népszerű és sikeres polgármesterként hihetetlen lendületet adott Kapfenberg városának, a Franz Feketéről elnevezett stadiont január elsejétől már nem hozzá kapcsolódva emlegetik majd.

A Denisz Kapusztyin vezette Orosz Önkéntes Hadtest (RVC) állítása szerint több, Oroszországban végrehajtott támadást vitt véghez 2022-es megalakulása óta, ám nem ő az egyetlen, aki orosz gyökerű, s ukrán oldalon harcoló fegyveres csoportot vezet.

A sztálinista rendszer szétválaszthatatlan magától Sztálin személyétől. A bolsevik rendszer működési mechanizmusa gyakorlatilag Sztálin személye köré épült, és a diktátor 1953-as halálával szükségszerűen meg is változott.

Az 1944 őszén szovjet megszállás alá került Kecskeméten a nyugat-magyarországi harci cselekmények és a világháború vége után is még fél évvel, 1945 karácsonyán is előfordultak a szovjet katonák által elkövetett rablások és gyilkosságok a polgári lakossággal és az újonnan felálló rendőrség tagjaival szemben egyaránt.

Az Europol Referral Action Day nevű akciójának elsődleges célja az volt, hogy „azonosítsák és eltávolítsák a világhálón fellelhető antiszemita tartalmakat”.

A kanadai kormány azt tervezi, hogy nyilvánosságra hozza a második világháború után Kanadába emigrált egykori állítólagos „náci kollaboránsok” listáját – közölte Justin Trudeau miniszterelnök, írja az AFP.

Egy nacionalista lengyel törvényhozó egy tűzoltókészülékkel oltotta el a hanukai gyertyákat az ország parlamentjében egy zsidókkal tartott rendezvényen, ami nemzetközi hisztériát váltott ki.

Életének nyolcvanharmadik évében elhagyta a földi világot László András filozófus, a metafizikai tradicionalitás egyik legnagyobb magyarországi képviselője, írja a Duo Gladii.

2019-ben az eleki Resetár András házfelújítást végzett, mikor megdöbbentő felfedezést tett az ingatlanban, amely egykor a Faulhaber család otthona volt.

Egy felüljáró alatt tűnt fel egy graffiti Pesten, amely egy akasztófán lógva ábrázolta az Ilaria Salis nevezető olasz antifasiszta bandavezért, az antifa-per első számú vádlottját.

Mi, összegyűjtött fiatalok 1944. december 24-én, karácsony napján indultunk el Kéthelyről Csehszlovákián és Németországon keresztül: 1945 májusában érkeztünk meg a felső-ausztriai altheimi átmeneti táborba, amelyben már mintegy 30-35 000 fő tartózkodott.

Felülvizsgálatot kezdeményezett a franciaországi Crépol településen megkéselt, 16 éves Thomas ügyében Romans-sur-Isère polgármestere.