Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A frankfurti zsidó szupremácisták Németországban elsőként indítottak el egy olyan alkalmazást, amely az antiszemiták elleni küzdelemben segít azáltal, hogy figyelmezteti a zsidókat a potenciális „biztonsági fenyegetésekre”.

Három év kutatás és fejlesztés után a frankfurti zsidók most bemutatták az alkalmazást, amely zsidógyűlölő gójok elleni védekezést szolgálja.

Az alkalmazás egyben „védett online teret is biztosít”, ahol a tagok „félelem nélkül” eszmét cserélhetnek.

Benjamin Graumann, a frankfurti zsidók digitalizációs osztályának vezetője szerint az applikáció „létfontosságú” eszköz a kapcsolattartáshoz, friss információkat kínál az eseményekről és elősegíti a tagok közötti kapcsolatokat.

„Már nem tudunk minden tagot elérni a Facebookon és a leveleken keresztül” – mondta. „Ez az első ilyen alkalmazás egy németországi zsidó közösségben. Erre eddig nem volt példa, ami kihívást jelentett. De most már nagyon boldog vagyok. Azt is tervezzük, hogy az idősek otthonában az applikációhoz értő embereket képezzük ki.”

Az alkalmazás lehetővé teszi a zsidók számára, hogy jegyeket vásároljanak színdarabokra, megnézzék a zsidó ünnepek időpontjait, vagy megtalálják a zsidó óvodákat és kóser éttermeket.

Az új tagok számára egy hirdetőtáblát is tartalmaz, ahol a bébiszitterektől kezdve a zsidó barátokig mindent megtalálhatnak.

A jövőbeli tervek között szerepel az alkalmazás többnyelvűvé tétele, valamint olyan funkciókkal való bővítése, mint a dokumentum megosztás és a csevegési funkciók.

A frankfurti zsidók közel 7000 tagot számlálnak, ezzel Németország négy legnagyobb zsidó diaszpórájának egyike.

Most azt remélik, hogy az alkalmazás mintául szolgál majd az országszerte 95 000 tagot számláló zsidó egyletek számára, amelyek a Németországi Zsidók Központi Tanácsának ernyőszervezete alatt működnek.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A sztálinista rendszer szétválaszthatatlan magától Sztálin személyétől. A bolsevik rendszer működési mechanizmusa gyakorlatilag Sztálin személye köré épült, és a diktátor 1953-as halálával szükségszerűen meg is változott.

Egy viking nő lépett először partra az Újvilágban, méghozzá Kolumbusz előtt félezer évvel. De nemcsak Amerika felfedezésében volt az első, hanem abban is, hogy ott adott életet fiának, aki az első fehér gyermekként született a kontinensen, több mint 500 évvel Virgina Dare előtt.

A mennoniták anabaptista felekezetét a 16. században hozta létre egy frízföldi reformátor, Menno Simons. A javarészt Poroszországban letelepedett mennoniták a 18. században a militarista alapokra épülő államból II. Katalin cárnő Oroszországába menekültek.

A közelmúltban az amerikai Massachusetts állambeli West Brookfield városában a zsidókat célzó „sértő üzeneteket” tartalmazó visszazárható zacskókat osztottak szét, ami médiahisztériát váltott ki.

A patrióta fiatalra házmester jellemű járókelők hívták ki a rendőröket, miután a zászlót mutatta fel nekik.

Másodjára állt bíróság elé az antifa támadások elsőrendű vádlottja, Ilaria Salis a Fővárosi Törvényszéken. A Markó utcai épület tárgyalótermébe ismételten széles vigyorral a képén nézett végig a hallgatóságon. 

Az NZóna Podcast tematikus Homo Viator sorozata ezúttal az 1945-ös budavári kitörést és a Becsület Napját vizsgálja világnézeti szempontból.

A balközép zöldpárt berlini politikusa Adolf Hitlert éltette, amikor a rendőrök éppen alkoholtesztre vitték.

Százezres halálkvóták túlteljesítésében versengtek a Sztálin kegyeiért remegő parancsnokok, amikor a paranoia új szintre lépett a Szovjetunióban.

Robert Rundo, az amerikai fehér nacionalista Rise Above Movement társalapítóját a Los Angeles-i Megyei Kerületi Bíróságon fogják meghurcolni, mert a hatóságok szerint „erőszakos lázadásokat” szervezett.

Az évek során megszámlálhatatlan adaptáció készült már Time Rice és Andrew Lloyd Webber Jézus Krisztus szupersztár című rockoperájához, és az sem lenne igaz, ha azt mondanám, hogy az Ivo van Hove belga rendező által dirigált verzió lenne az első, amely fekete Jézussal hamisít, ám legjobb tudomásom szerint, ha a világon nem is, Európában ez az első ilyen feldolgozás.

Akik még nem ismernék a történetét annak a mondásnak, hogy Románia a "történelem prostituáltja", annak segítünk hat történelmi momentummal, amely eléggé tiszta képet fest arról, milyen szövetségese volt ez az ország néhai partnereinek.

Nem csak Olaszországban, de idehaza is egyre többet hangoztatja a szélsőbaloldal, hogy a tavaly februárban Budapesten összevert emberek csupán „könnyebb sérüléseket” szenvedtek. 

A mai Németországban és Ausztriában rendkívül veszélyes vállalkozásra adja a fejét az, aki úgy gondolja, megpróbál kiállni hazája és népe mellett, és ilyen irányú aktivizmust folytat. 

Mihelyt a második világháború 1945-ben véget ért, Kanada és az USA elkezdett hajón élelmet szállítani az emberek százmillióinak, akik a háború következtében éhhalálnak voltak kitéve.