Kövess minket: Telegram — XVkontakte

 

Bár keveset hallani róla, Angliában is elég népes tábora volt az olasz fasizmus és a német nemzetiszocializmus híveinek.

A leghíresebb közülük talán Oswald Mosely volt, a Brit Fasiszták Uniójának vezetője, illetve felesége Diana, aki a Mitford család hét gyermeke közül a negyedik, és egyben a legszebb volt. A lassan cseperedő gyerekek politikai hovatartozása nem volt teljesen egységes, de a legidősebb lány, Unity például halálosan szerelmes volt Adolf Hitlerbe. Amikor kitört a háború, és Anglia is kihirdette a hadiállapotot, bánatában főbe lőtte magát. A család legidősebb fiúgyermeke is erősen vonzódott a nemzetiszocialista ideológiájához.

Tom a háború kitörésekor mindenképpen a Tengely oldalán kívánt harcolni, ám sehogy sem kapott engedélyt erre. Végül Burmában szolgált, ahol néhány nappal a japán kapituláció előtt elhunyt.

Diana első férje a mesésen gazdag Bryan Guinness volt. Igen pezsgő társadalmi életet éltek, egymást érték a fogadások. Házibarátnak volt mondható Evelyn Waugh, Randolph Churchill, de Cecil Beaton is. Csakhogy hiába a sok pénz, ha Diana szíve másért dobogott – történetesen Oswald Mosley-ért, a Brit Fasiszták Uniójának első emberéért.

Diana 22 éves volt, amikor – nem kis botrányt kavarva a felsőbb körökben – elhagyta férjét, és nyíltan vállalva a nála 14 évvel idősebb Oswald Mosley szeretője lett. Mosley ekkor még hivatalosan nős volt, Lord Curzon egyik lánya volt a felesége, és nem volt ínyére a válás. Ennek ellenére nem csináltak titkot kapcsolatukból. 1936-ban azonban Mosley megözvegyült.

Ekkor már Diana és Oswald rendszeresen látogatták Hitlert, heteket töltöttek el társaságában, beszélgettek, vagy éppen filmhíradókat néztek. Hitler, Mussolini és Oswald egyébként azon törték a fejüket, miként lehetne egy olyan rádióadást létesíteni a szigetországban, ami éjjel-nappal nemzetiszocialista propagandát sugározna. Az esküvőre is egy ilyen pillanatban kerítettek sort - Goebbels irodájában. A berlini nászon ott volt Hitler, aki egy róla készült, ezüst keretbe helyezett, dedikált fotót adott ajándékba. Nem hiányzott természetesen a teljes Goebbels család sem. Magda, aki Diana egyik legjobb barátnője volt, egy teljes Goethe kiadással lepte meg az ifjú párt. Utoljára 1939 augusztusában jártak Németországban.

Diana-t – akit a britek csak úgy hívtak: „Hitler angyala” – 1940-ben tartóztatták le. Amikor házkutatást tartottak nála, első dolga volt, hogy a Hitler-fotót elrejtse. De megtalálták - gyermeke alatt a bölcsőben. A következő esztendőket a Holloway börtöntáborban töltötte. Soha semmit sem bánt meg abból, amit tett és mondott a 30-as években. Egyvalami miatt marcangolta önmagát: nem lehetett gyermeke mellett, míg az kicsi volt. A háború végén Írországba költöztek, majd rögvest utána Franciaországba. Ott nagyon hamar közeli barátságba kerültek a windsori herceggel, aki szintén szimpatizált Adolf Hitlerrel és Benito Mussolinivel.

Lady Mosley önéletírása 1977-ben jelent meg, de az közel sem volt olyan teljes, és minden részletre kiterjedő, mint az, ami most, október 14-én lát napvilágot. Az idős Diana nem fukarkodott a részletekkel, és több száz órán át csak ontotta magából a történeteket. Egy évvel ezelőtt kezdte az interjúkat rögzíteni Anne de Courcy, és éppen végeztek, amikor Diana elhunyt.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Összevont 15 év börtönbüntetésre ítéltek két brit fehér fajvédő, nemzetiszocialista podcastert, akik Harry herceg és félvér negrid fia, Archie kivégzésére szólítottak fel.

A gondolatbűnöző politikus azért állt bíróság elé, mert egy 2021-es gyűlésen a „Mindent Németországért!” szavakat használta. Ez ugyanis Németországban bűncselekménynek számít.

Mecklenburg-Elő-Pomerániában egy 16 éves lányt három rendőr hirtelen kivezetett az osztályból az osztálytársai szeme láttára. A „bűne”, hogy azt írta TikTokon, Németország a hazája, és nem csak egy hely a térképen. A diákot a saját igazgatója jelentette fel, a rendőrség agymosást is végez rajta, írja a Kuruc.info a Junge Freiheit nyomán.

Gabriele Marchesi szabadonengedéséről a milánói fellebbviteli bíróság döntött, amely elutasította Magyarország kiadatásra vonatkozó kérését, írja a Magyar Jelen a Milano.corriere.it nyomán.

Alexander Netlingnek jellegzetes megjelenést kölcsönöz a horogkereszt és számos más fajvédő szimbólum, amelyet különösen jól látható helyre tetováltak.

Most, hogy az amerikai kormány félhivatalos szócsövének számító The Washington Post megszellőztette a hírt, szinte már biztosra vehető, hogy az USA egy újabb megnyerhetetlen háborús kalandra készül a Közel-Keleten, ezúttal a jemeni húszik ellen, akiket a napokban ismét terrorszervezetnek nyilvánított, miután három éve éppen a Biden-kormány levette őket erről a listáról.

Februárban sorozatos szélsőbaloldali támadások történtek Budapest különböző pontjain, az első hírek szerint az áldozatokat a ruhájuk alapján választották ki az antifasiszta támadók.

Az NZóna Podcast tematikus Homo Viator sorozata ezúttal az 1945-ös budavári kitörést és a Becsület Napját vizsgálja világnézeti szempontból.

Az Ostromkalauz után folytatódott a Festung Budapest 2024 rendezvénysorozata. A szervezést megnehezítő körülményekről évről évre egyre többet kell beszélnünk és írnunk a különböző csatornákon és felületeken – írja e sorokat honlapján a Légió Hungária.

Akármennyi bűnnel is vádolják, a Führer is csak ember volt, aki ráérős óráikban sokszor egészen hétköznapi hobbiknak hódolt.

1944. augusztus 23-án Románia hivatalosan kapitulált, és hátba támadta addigi szövetségeseit, a német és magyar csapatokat.

Felülvizsgálatot kezdeményezett a franciaországi Crépol településen megkéselt, 16 éves Thomas ügyében Romans-sur-Isère polgármestere.

Dr. Wojciech Filipowiak lengyel részég úgy gondolja, sikerült beazonosítania Jomsborg lelőhelyét – írja a Heritage Daily.

A perui drogügyi nyomozók 58 kilogramm Adolf Hitler nevével márkázott horogkeresztes fóliába csomagolt kokaint foglaltak le. A szállítmány Belgiumba tartott.

Bestiális kivégzését követően Olaszország fasiszta vezetőjének holtteste számos hányattatáson ment keresztül, mire állandó nyughelyére került.