Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Miközben a Wehrmacht katonái a rommá lőtt Berlin utcáin elszánt és hősies küzdelmet folytattak a Vörös Hadsereggel, 8,5 méterrel a Birodalmi Kancellária kertje alatt, egy türelmes asszony álmai a beteljesülés előtt álltak.

Nem sokkal éjfél után 1945. április 29-én Adolf Hitler örök hűséget esküdött élettársának, Eva Braunnak a föld mélyén fekvő, bombabiztos Führerbunkerben. Az ifjú ara, innentől Frau Hitler, hosszú éveken át várt erre az alkalomra, de ezt az örömteli állapotot kevesebb, mint 40 óráig élvezhette.

Eva Braun és Hitler 1929 októberében találkoztak Hitler személyi- és az NSDAP hivatali fényképészének, Heinrich Hoffmann-nak a stúdiójában. A 17 éves lány kezdetben nem mutatott túlságosan nagy érdeklődést a feltörekvő, 40 éves politikus iránt, akit Hoffmann „Wolf úrként” mutatott be Braunnak. Ám az idő előrehaladtával Eva vonzalma erősödni kezdett „Wolf úr” iránt.

A fiatal nőnek nem volt szerencséje Hitlerrel, mivel az a lánglelkű, fáradhatatlan népvezérként lépdelt előre a német nyilvánosság előtt. A Führer, mint Németország megmentőjé, képletesen szólva frigyre lépett nemzetével, és ebben a kapcsolatban egy harmadik félnek, egy asszonynak nem volt helye.

Így nem csoda, hogy kettejük intim kapcsolatát Hitler igyekezett titokban tartani a közvélemény előtt. Ez súlyos lelki teherként nehezedett Eva Braun vállaira. A mellőzöttség érzéseivel küszködő nő kétszer is – először egy pisztollyal, majd egy maréknyi altató tabletta segítségével – megpróbált véget vetni életének.

Nem hagyta el Berlint

Eva Braun számára az 1936-os esztendő jelentette az áttörést, amikor Hitler rezidenciája, a Berghoff állandó lakójává válhatott. Ám Eva Braunnak, akit hivatalosan Hitler személyi titkárnőjeként tartottak számon, napközben távolságot kellett tartania a Führertől és kapcsolatuk csak az est leszálltával válhatott intimmé. Évek teltek el, mire Eva valóságban is a Berghoff úrnőjévé válhatott.

Románcuk utolsó fejezete 1945. január 16-án kezdődött, amikor Eva követte urát a föld alatti Führerbunkerbe, amelyet a Birodalmi Kancellária kertjében lévő légvédelmi pincéből alakítottak át a Führer főhadiszállásává. 

Bár Eva Braunnak lehetősége volt arra, hogy még a szovjetek megérkezése előtt elhagyja Berlint, úgy döntött, hogy szeretett párja mellett marad, és osztozik annak sorsában. A házaspár 1945. április 30-án öngyilkosságot követett el: Eva Braun egy ciánkapszulával, míg Hitler egy revolverrel vetett véget életének.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az 1945 novemberében kezdődő nürnbergi koncepciós perben a Nagy-Britannia, Franciaország, a Szovjetunió és az Egyesült Államok által létrehozott Nemzetközi Katonai Törvényszék a legyőzött nemzetiszocialista Nagynémet Birodalom 24 prominens katonai, politikai és gazdasági vezetőjének egyoldalú felelősségét állapította meg a második világháború bűneiben.

Amerika rohamosan sodródik a harmadik világ felé, közben pedig a harmadik világból özönlő bevándorlók lépnek a fehér amerikai­ak helyébe.

Egy helyi zsidó felsőbbrendűségi csoport és állami törvényhozók kiakadtak a Nashville belvárosában a tartott nemzetiszocialista felvonulás miatt.

Nem távolítják el a Brandenburg an der Havelben található Szent Péter és Szent Pál székesegyház egyik középkori „antiszemita” szobrát – közölték az egyházi tisztviselők.

Pénzgyűjtésbe kezdett a 2023-as antifa támadások kitervelőjének és elsőrendű vádlottjának, Ilaria Salisnak családja.

Az amerikai feketék sok olyan dologban hisznek, ami nem létezik, olyannyira, hogy azt lehet mondani, egy másik dimenzióban élnek, miközben a miénkben beszélnek.

Első fokon pénzbüntetéssel sújtotta a Szentesi Járásbíróság azt a férfit, aki tavaly decemberben egy horogkeresztes zászlót rakott ki lakásának ablakába – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az MTI-t.

A New York-i Citibank kirúgta egyik alkalmazottját, aki Instagramon „politikailag nem korrekt” megnyilvánulást tett közzé a Führerrel kapcsolatban.

Háromezer katona és civil halt kínhalált a szovjet Vörös Hadsereg által a szegedi Csillagbörtönben 1944 októberétől 1945 nyaráig működtetett hadifogolytáborban.

Szálasi Ferenc 1946. évi Börtönnaplójának február 28-i bejegyzésében ezt olvassuk: "Ma reggel kivégezték Imrédy Bélát. Nyugodjék békében. A Nemzet vértanúja volt."

Lapos képernyős televízió, külön mosdó és négy darab emeletes ágy – ilyen körülmények között tartják fogva Ilaria Salist, a milánói terroristát, az antifa támadások első rendű vádlottját.

Adolf Hitler egyik beszédének 30 másodperces részletét játszották be a hangosbeszélőn az osztrák vasúttársaság (ÖBB) egyik vonatán, mielőtt a járat beért volna Bécsbe, írja a BBC.

Súlyos börtönévekkel fenyegetnek egy fiatal férfit Michigan államban, miután horogkeresztet festett egy zsinagóga falára.

Kovarcz Emil Felsőiregen, 1899. február 4-én született. Nagyváradon honvéd hadapród iskolát végzett, és az első világháborúban hivatásos tisztként teljesített szolgálatot.

Hatéves börtönbüntetést szabott ki csütörtökön a stuttgarti tartományi felsőbíróság egy „szélsőjobboldali német terrorcsoport” vezetőjére.

Zsidó-liberális hiszériát keltett Ausztriában, hogy a szélsőjobboldali Szabadságpárt ifjúsági tagozatának toborzóvideóján feltűnik a Hofburg Kastély erkélye, ahonnan 1938-ban kikiáltották az Anschlusst.

Adolf Hitler 1983-ban előkerült „naplója” olyan igénytelen hamisítvány volt, hogy még az A.H. monogramot sem sikerült helyesen leírni – mégis kollektív őrületbe kergette egy nagynevű német lap szerkesztőit.

Bár a mi hazánkos Novák Előd kérésére előbb tömegsport-rendezvényként felvette az állami szervező a Kitörés emléktúrát az Olimpiai Ötpróba Programba, később azt törölte.

A kárpáti harcok során elszakadtam alakulatomtól, a visszatérés lehetetlenné vált. Hazamentem Kecskemétre. Ott városszerte olvasható volt a felhívás: a volt katonák jelentkezzenek a szovjet parancsnokságon. Jelentkeztem.

A berlini rendőrség és az Állami Bűnügyi Rendőrség vizsgálatot indított az Alternatíva Németország (AFD) ellen, amiért a párt székházának teraszára egy integető hóemberfigurát helyeztek ki.

Ha az 1939. augusztus 23-án Moszkvában aláírt német–szovjet megnemtámadási egyezményt, amelyet Ribbentrop–Molotov paktumnak szokás nevezni, meg akarjuk érteni, akkor vissza kell mennünk 1939 márciusára.

Ismét nyilatkozott antifa erőszaktevő Ilaria Salis börtönben szerzett barátnője, Carmen Giorgio, hogy a magyar börtönállapotok „rémségeiről” beszéljen.

Az tény, hogy november 4-én hajnalban a szovjet csapatok ismét rátörtek Budapestre, Nagy Imre a Jugoszláv nagykövetségre menekült. Az viszont egyáltalán nem igaz, hogy ezen a napon leverték volna a szabadságharcot. Sőt.

Aki nem volt a fronton, nem tudja elképzelni, milyen érzés napról-napra embereket ölni. Ellenfeleid jönnek feléd, lőnek, még nem találtak el, de menekülni nincs idő.