Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Déri Tibor, Újpest DK-s polgármestere számára a sajótóból derült ki, hogy egy patrióta szellemiségű, kétestés koncertet terveznek november második hétvégéjére a kerületben.

Az antifasiszta sajtó úgy tálalta az eseményt, miszerint „olyan zenekarok lépnek majd fel, amik a rasszizmust, az antiszemitizmust, az erőszakot népszerűsítik, és akad köztük olyan is, amely több országban betiltott neonáci hálózathoz köthető”.

A budapesti rendőrfőkapitányság szóvivője a Bellingcat nevű NGO-nak küldött közleményében azt írta, hogy „megteszik a szükséges intézkedéseket, ha bűncselekményre vagy annak előkészületére érkező információ érkezik hozzájuk. Szükség esetén együttműködünk a hazai és nemzetközi kollégákkal”.

Ez a szervezet hívta fel a hazai zsidó-liberális sajtó figyelmét is az eseményre.

Újpest polgármestere ezután Facebookon kezdte el keménykedni, miszerint „neonácik jönnének Újpestre”, amire először is azt írta, „na azt próbálják meg”.

„Jönnének a bakancsaikkal, a bomber dzsekijükkel, a gót betűs felirataikkal. És már nemcsak a náci eszméket, hanem a putyinizmust is dicsőítik. Mondjuk nagy különbség nincs a kettő között”– írja posztjában Déri Tibor, hozzátéve, hogy azonnal felhívta a tervezett helyszín üzemeltetőjét, mert „rafkósak a nácik, sosem verik előre nagy dobra, hogy miért bérelnének ki egy termet vagy egy kerthelyiséget”.

Déri azt írta, szólt, hogy „senki nem adhat teret ilyen rendezvénynek”, illetve hogy „minden létező önkormányzati eszközzel” megakadályozzák „a bakancsos hordák megjelenését”. Bejegyzését azzal zárta, beszélt az újpesti rendőrkapitánnyal is, hogy mindent megtesznek azért, „hogy a nácik ne csak Újpestet, de az egész várost messzire elkerüljék”.

A német hatóságok 2023 szeptemberében tiltották be a Hammerskins németországi szervezetét, és házkutatást tartottak többtucatnyi tag otthonában. A német belügyminisztérium a Hammerskins tevékenységéről azt közölte szeptemberben, hogy „elsősorban szélsőjobboldali és antiszemita zenék terjesztésében, szélsőjobboldali koncertek szervezésében és szélsőjobboldali merchandise árusításában nyilvánul meg”. A Blood and Honour németországi ágát már 2000-ben törvénytelennek nyilvánították, azóta rendőrhatósági módszerekkel üldözik.

Déri is valami ilyesmire vágyik most, betiltani, ami nem tetszik, esetleg be is zárni a másként gondolkodókat.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Tizenhárom, „szélsőjobboldali mozgalmakhoz tartozó” embert letartóztattak vasárnapra virradóra Párizsban, miközben horogkereszteket festettek a földre a 17. kerületben – közölték a helyi francia hatóságok.

A német belügyminisztérium közölte, hogy betiltott egy „szélsőjobboldali, rasszista csoportosulást, amely arról ismert, hogy gyerekek és fiatalok körében terjeszti antidemokratikus eszméit”.

Másodjára állt bíróság elé az antifa támadások elsőrendű vádlottja, Ilaria Salis a Fővárosi Törvényszéken. A Markó utcai épület tárgyalótermébe ismételten széles vigyorral a képén nézett végig a hallgatóságon. 

Dr. Bárdossy László Szombathelyen született 1890. december 10-én, római katolikus vallású kisnemesi, hivatalnoki családból.

A Los Angeles-i székhelyű zsidó szupremácista Simon Wiesenthal Központ „leplezte le”, hogy egy, az angliai Oxfordshire-ből származó 42 éves anyuka lett a Miss Hitler szépségverseny idei győztese.

Lezajlott tehát a szűk körű izraeli–palesztin fogolycsere, amelynek keretében Izrael „biztonsági okokból” bebörtönzött palesztin nőket és fiatalkorúakat bocsátott szabadon.

Miért maradnak le a férfiak – konkrétan a fehér férfiak Nyugaton – manapság jobban, mint valaha? Vagy lemaradnak a nőkhöz képest, vagy egyszerűn teljesen kiesnek a társadalomból, olyannyira, hogy egyesek kezdik a gyengébb nemnek nevezni őket.

Aki nem volt a fronton, nem tudja elképzelni, milyen érzés napról-napra embereket ölni. Ellenfeleid jönnek feléd, lőnek, még nem találtak el, de menekülni nincs idő.

A Pesti Srácok információja szerint a német szövetségi főügyész gyilkossági kísérlet miatt nyomoz a szélsőbaloldali Lina Engel, Johann Guntermann és Tobias Edelhoff ellen.

Magyarország második világháborús történetének van egy apró, alig ismert, de egyben rendkívül érdekes fejezete: az egyéni fegyverténnyel ellenséges harckocsit megsemmisítő magyar honvédek termőfölddel való jutalmazása.

Időről időre, újra és újra találkozunk a Nagynémet Birodalommal kapcsolatban azzal a megállapítással, hogy a német intellektuális elit a nemzetiszocialista kormányzat 1933 januári hatalomra kerülését és hatalmának megszilárdulását követően elhagyta Németországot és számkivetésbe ment.

Egy fehér fajvédő aktivista három négert lőtt agyon a floridai Jacksonville-ben lévő boltban, egy korábbi rasszista akció évfordulóján.

Megvonta az állami támogatást a következő hat évre a német alkotmánybíróság a zsidó-liberális sajtóban „neonáciként” számon tartott Die Heimat nevű párttól.

A szlovák Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) a „náci” ideológia és az SS iránti szimpátia kinyilvánítása miatt ítélt el öt Slovan-szurkolót.

A világháborúban, 1915 szeptemberében vonultam be, mint hadnagy és századparancsnok, a bécsújhelyi akadémia elvégzése után.