Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az USA azt tervezi, hogy növeli katonai jelenlétét Európában, több katonát vezényelve a térségbe - jelentette ki Barack Obama Varsóban.

Az amerikai elnök erről azt követően beszélt, hogy a varsói Belweder elnöki palotában tárgyalt Bronislaw Komorowski lengyel államfővel. A közösen tartott sajtóértekezletén kijelentette: azért érkezett Lengyelországba, hogy megerősítse az ország biztonsága iránti amerikai elkötelezettséget. Elmondta az Egyesült Államok azt tervezi, hogy több katonai eszközt és újabb csapatokat küld a régióba, ez utóbbiakat folyamatosan cseréli majd.

Az elnök felkérte az amerikai kongresszust, hogy egymilliárd dollárig terjedő összeggel támogassa ez irányú  erőfeszítéseit.

Obama egyben felszólította a NATO országokat, fokozzák szerepüket a szövetség kollektív védelmi rendszerében, még akkor is, ha az Egyesült Államoknak nagyobb képességeik vannak arra, hogy "nagyobb terhet viseljen, mint a kisebb szövetséges államok". "Mindenkinek meg van a képessége, hogy kivegye a részét (a tennivalókból), arányos mértékben hozzájáruljon ahhoz, hogy meglegyenek a források, hogy hatékony legyen a tervezés, az (erők) integrálása és kiképzésük.

A lengyel elnök rendkívül fontos döntésnek nevezte, és egyben üdvözölte azt, hogy az ukrajnai orosz beavatkozásra adandó válaszként az Egyesült Államok fokozza katonai jelenlétet Európában.  Komorowski hangoztatta, Varsó azt tervezi, hogy a bruttó hazai termék (GDP) két százalékának megfelelő mértékre emeli védelmi költségvetésének összegét.

Obama az ukrajnai válsággal kapcsolatban azt szeretné, hogy Oroszország latba vesse befolyását, hogy a kelet-ukrajnai függetlenségpártiak letegyék fegyvereiket. "Lehetséges a bizalom újraépítése (az orosz elnökkel) Vlagyimir Putyinnal, amihez azonban még idő kell, és az kell, hogy latba vesse befolyását a kelet-ukrajnai békétlenség lecsillapításához. Érdekeltek vagyunk abban, hogy jó kapcsolataink legyenek vele. Nem érdekünk Oroszország fenyegetése"- tette hozzá, ennek ellenére pont egy sor olyan lépés tervét helyezett kilátásba, ami az elhidegülés irányába hat.

Az amerikai elnök saját szavainak is ellent mondva egyben megfenyegette Moszkvát, hogy további szankciók várnak rá abban az esetben, ha a Nyugaton úgy ítélik meg , hogy "destabilizálja" Ukrajnát. Felszólította az orosz elnököt, hogy ismerje el törvényesnek az ukrajnai elnökválasztás eredményét, egyben találkozzon a megválasztott ukrán elnökkel, Petro Porosenkóval.

(MTI)

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A Haus am Bogenseet az a Film Heritage Inc. vásárolta meg, amely a Panama-iratokban az ukrán first lady résztulajdona volt.

Dr. Bárdossy László Szombathelyen született 1890. december 10-én, római katolikus vallású kisnemesi, hivatalnoki családból.

Neobolsevik Amerikában a fehéreket – konkrétan a heteroszexuális fehér férfiakat – hibáztatni az elképzelhető összes társadalmi gondért, bajért, bánatért valósággal nemzeti sportnak számít, amely a feketék és az etnomazochista fehérek körében hovatovább népszerűbb még a kosárlabdánál is.

Tasmania a zsidó-liberális média tálalása szerint „történelmet írt azzal, hogy Ausztrália első államaként betiltotta a náci tisztelgést”.

Göbbels ezt a beszédét 1928. január 9-én mondta el. Ez a legterjedelmesebb fejtegetése a propaganda természetéről. Annál érdekesebb, mert korai időpontban hangzott el.

Egy idős német asszonynak, aki személyesen ismerte, hiszen munkaadója volt, a név – Adolf Hitler – mosolyt csalt az arcára, nem pedig borzongást.

A keleti fronton zajlott pokoli harcok helyszíneiről még a mai napig is kerülnek elő emberi maradványok, harcfelszerelések és akár teljes harcjárművek is.

Az NZóna Podcast tematikus Homo Viator sorozata ezúttal az 1945-ös budavári kitörést és a Becsület Napját vizsgálja világnézeti szempontból.

Észak-Írország fővárosában a jövő héten árverésre bocsátják azt a ceruzát, amelyet Eva Braun ajándékozott a Führer 52. születésnapjára.

Vád alá helyezték a németországi hazafias szélsőjobb egyik vezető politikusát, Björn Höckét, mert „náci” jelszó használatával vádolják, írja a BBC.

Anti-antifa, white pride és „gyűlölünk mindenkit” a IX. kerületi diákok falán Fradi-tabló keretében.

Az olasz legfelsőbb bíróság, a semmítőszék foglalt állást az olasz szélsőjobboldali, hazafias csoportok találkozóin, megemlékezésein országszerte használt köszöntési formáról.

Hét évtizeddel a második világháború vége után még éltek emberek, akiknél hitelesebben senki sem tudta elmondani, mit tapasztalhatott egy civil a budai oldalon 1944-45 telén.

A fejlesztők számára „kínos” problémákba futott a Google képgeneráló mesterséges intelligenciája, a javításig nem is lehet tőle emberábrázolást kérni.

A híres zeneszerző dédunokája a Die Welt című német újságban „megdöbbenésének” adott hangot az orosz zsoldosok kapcsán – írja a Jewish Chronicle.