Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Elon Musknak dollármilliókat kell fizetnie egy korábban liftkezelőként dolgozó négernek, mert az üzletember által irányított Tesla autógyár fremonti üzemében „rasszista” munkahelyi környezet uralkodik.

Újabb állomásához ért az a persorozat, amelyben „rasszizmussal” vádolja egy volt alkalmazottja a Teslát. Korábban egy esküdtszék megállapította, hogy az autógyártó legnagyobb, fremonti összeszerelő üzemében „súlyos és folyamatos faji diszkrimináció” érte a liftkezelőként dolgozó néger férfit.

Bernard Alexander, Owen Diaz ügyvédje a San Franciscó-i szövetségi bíróságon elmondta, hogy ügyfelét a munkatársai szóban és írásban is „rendszeresen fenyegették, szidalmazták és becsmérelték”. Alexander azt állítja, hogy mindez a kaliforniai gyár kultúrájához tartozik, ahol tudatos döntés volt, hogy a néger munkásokat „másodosztályú állampolgárként” kezeljék.

Korábban egy esküdtszék első fokon 137 millió dolláros kártérítést ítélt meg a Diaznak 2021-ben, amit tavaly egy bíró másodfokon 15 millióra csökkentett. Diaz ügyvédjei azonban nem fogadták el az alacsonyabb összeget, és újra tárgyalást kezdeményeztek.

A most kezdődött és várhatóan néhány napig tartó tárgyalás egyedüli célja annak megállapítása, hogy a Tesla mekkora kártérítést fizessen a volt alkalmazottjának.

A Diaz és az elektromos autógyártó közti konfliktus már évek óta húzódik, és minden idők egyik legnagyobb munkahelyi diszkriminációs ügyévé nőtte ki magát az Egyesült Államokban.

Hat évvel ezelőtti indított perében a néger azzal vádolta a Teslát, hogy „semmit sem tett”, amikor 2015-ben jelezte a vezetőknek, hogy a gyár alkalmazottai „rendszeresen szidják, valamint horogkeresztekkel, antiszemita feliratokkal zaklatták”. Diaz a céget egy kaliforniai törvényre hivatkozva perelte be, amelynek értelmében a munkaadóknak mindent meg kell tenniük az ellenséges munkahelyi környezet felszámolásáért, ám a néger szerint az autógyártó ennek nem tett eleget, és ezzel „érzelmi megterhelést” okozott neki.

Az esküdtszék két éve a per végén az érzelmi sérelmekért közel 7 millió dollár kompenzációt ítélt meg a fekete férfinak, továbbá „jogsértő magatartás” miatt 130 millió dollár büntetésre is ítélte a Teslát. A két összeget végül egy kerületi bíró tavaly 1,5 millióra, illetve 13,5 millió dollárra mérsékelte. Az indoklás szerint Diaz mindössze kilenc hónapot dolgozott az üzemben, ez idő alatt nem érte fizikai bántalmazás, és nem vált lelki beteggé, így a zaklatás miatt megítélt 1,5 millió dollár teljes mértékben kártalanítja.

Foglalkoztatási diszkriminációs ügyekben ritkán ítélnek meg egymillió dollárnál nagyobb kártérítést. Az amerikai legfelsőbb bíróság szerint a büntető kártérítés általában nem haladhatja meg a kompenzációs díjtétel tízszeresét.

A Teslát a kaliforniai állami bíróságon csoportos keresetben is megtámadták, amelyben állítják, hogy a fremonti gyárban széles körben elterjedt a „rasszizmus”. Hasonló vádakkal az állam polgári jogok betartását ellenőrző szerve is beperelte a vállalatot.

A csavar a történetben talán az, hogy a Tesla tulajdonosa, Elon Musk maga is Afrikából származik, a Dél-afrikai Köztársaságban született és nevelkedett, méghozzá az apartheid rendszer idején, ezért most minden zsidó és liberáis firkász azzal próbálkozik, hogy „szalonképtelen rasszistának” állítsa be a világ egyébként leggazdagabb emberét, aki mellesleg woke-zagyvaság egyik legnagyobb kritikusa is manapság.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Soha nem is kapták el, hiába szerepelt négy évtizeden át az FBI körözési toplistáján. 1985-ben végül magát adta fel.

A magyar származású önkéntesekből felállítandó Waffen-SS hadosztályok ügyében a tárgyalások még a Lakatos-kormány idején megkezdődtek. Az írásbeli, előzetes megállapodást végül is Beregfy Károly, a Szálasi-kormány honvédelmi minisztere és Otto Winkelmann, a magyarországi német SS- és rendőri erők parancsnoka 1944. október 23-án írta alá Budapesten.

Egy helyi zsidó felsőbbrendűségi csoport és állami törvényhozók kiakadtak a Nashville belvárosában a tartott nemzetiszocialista felvonulás miatt.

Halála óta számos összeesküvés-elmélet terjed, miszerint legszűkebb környezete megölte, hogy Berija megfojtotta, vagy újabban: patkányméreggel végeztek vele, miközben pár nappal később pedig a hasonmásával rendezték meg a „hivatalos” halálát.

1942. október 3-án volt minden hordozórakéta ősatyja, a V–2 első sikeres startja. A Vergeltungswaffe–2 egyfokozatú, folyékony hajtóanyagú ballisztikus rakéta volt, amit a Nagynémet Birodalom szakemberei fejlesztettek ki a Balti-tenger egy kis szigete, Usedom egy településén, Peenemündében.

1941. június 26-án három felségjel nélküli repülőgép bombázta a Magyarországhoz az első bécsi döntés után visszakerült Kassát. A máig tisztázatlan hátterű incidens után Magyarország belépett a második világháborúba.

A Duce többször is farkasszemet nézett a halállal és mindig sikerült felülkerekednie. Túlélte az első világháború kegyetlen csatáit, valamint számos merényletkísérletet is.

Öt és fél év szabadságvesztésre ítéltek egy 16 éves fiút, mert „neonáci” csoporthoz tartozott, megpróbálta beszervezni egy iskolatársát is, valamint különböző eszközökkel terjesztette a csoport ideológiáját – jelentette örömködve a zsidó-liberális média.

A német munkásoknak kedvező első munkareformok egyike a fizetett évi szabadság létrehozása volt.

Egy nappal a chemnitzi csonkolás előtt is hallattak magukról az antifa terroristák: hétfő éjjel bombatámadás történt a Königsblut Tattoo & Piercing Stúdió ellen Zeulenrodában (Greiz kerület, Türingia).

Hatalmas felháborodást váltott ki Rébecca Chaillon bevándorló hátterű francia „művész” legújabb színi előadása, melyben fehér játékbabákat húznak karóba a „rasszizmus ellen tiltakozva”.

Az amerikai neobolsevik rezsim feudális hierarchiájában értelemszerűen legfe­lül tanyázó, sőt egyenesen piedesztálra emelt feketék elsősorban a rabszolga őseik által a déli gyapotföldeken végzett ingyenmunka kompenzálásaként akarják kirázni a gatyájukból fehér hűbéreseiket.

Vilhelm Junnila, Finnország gazdasági minisztere azzal viccelődött, hogy a parlamenti választásokon a 88-as lett az ő jelölti száma, amelyet a finn választási bizottság véletlenszerűen osztott ki neki.

Megbüntették Kubában az állami zenei szervezetek hét tisztviselőjét, miután az általuk szervezett halloweeni partin egy Hitler-jelmez nyerte az első díjat – írja az AFP.

Jóllehet a biológiai fajfogalom nem azonos az etnográfiai fajfogalommal, mégsem nagyon különbözik tőle.

Másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Győri Törvényszék azt a 17 éves kapuvári diákot, aki  állítólag halállistát készített és egy „neonáci” jelzővel leírt internetes csoportban azt írta tavaly ősszel, hogy másnap megöli osztálytársát a származása miatt.

1945. május 9-én kényszerítették térdre a Szövetségesek a Nagynémet Birodalmat, azonban arról nem szokás beszélni, mi mindennel járt ez a győzelem.

A Szilágy megyei Érkáváson 1944 decemberének egyik napján megjelent egy orosz hadnagy és egy őrmester. Ez időben visszajöttek a román közigazgatás emberei: a csendőrség, a jegyző stb.

Göbbels ezt a beszédét 1928. január 9-én mondta el. Ez a legterjedelmesebb fejtegetése a propaganda természetéről. Annál érdekesebb, mert korai időpontban hangzott el.

A „német” gondolatrendőrség feloszlatott egy nemzetiszocialista rockkoncertet a türingiai Sonnebergben szombat este.

A New York-i Citibank kirúgta egyik alkalmazottját, aki Instagramon „politikailag nem korrekt” megnyilvánulást tett közzé a Führerrel kapcsolatban.

Oroszok és civil román rendőrök vették körül 1945. január 2-án Érdmindszentet. Senki sem távozhatott.

Tizenhárom, „szélsőjobboldali mozgalmakhoz tartozó” embert letartóztattak vasárnapra virradóra Párizsban, miközben horogkereszteket festettek a földre a 17. kerületben – közölték a helyi francia hatóságok.

Egy francia zsidó újságíró a Jerusalem Post-nak nyilatkozva mondta el, hogy az utcájában számos épületet megjelöltek az antiszemita aktivisták.