Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Mindössze pár héttel azután, hogy Szálasi Ferenc özvegyének sírja körül hisztériát csaptak a zsidók és liberálisok, most a kommunisták mutatták meg magukat a fővárosban, ám ez nem veri ki a biztosítékot a szélsőbaloldali városvezetésnél.

Különféle kommunista szervezetek sérelmezik, hogy már nem ünnepnap hazánkban április 4-e, így saját kezükbe vették az ügyet és szűk körben emlékeztek meg Magyarország 1945-ös szojvet megszállásáról, amit ők kegyeletsértő módon „felszabadításnak” neveznek.

Az esemény azonban jóval abszurdabb volt pusztán az elhunyt katonák emléke előtti tisztelgésnél: a XVIII. kerületi, felújított szovjet emlékművön ugyanis egy Sztálin-portrét is elhelyeztek, ami mellől természetesen a vörös csillag sem hiányozhatott, ami önkényuralmi jelkép, de különösebb következménye nem lett a dolognak.

Mint a főszervező sajtónak szétküldött beszámolójából kiderül, a koszorúzáson a Magyar Antifasiszta Liga, a Marx Károly Társaság és a Munkásőr Emléktársaság képviseltette magát, sőt, állítása szerint az orosz nagykövetség munkatársai is jelen voltak. Bár ez nem nyert bizonyítást, ám az biztos, hogy Oroszországban sokkal jobb a Szovjetunió megítélése, mint Magyarországon, Joszif Sztálin kultuszára pedig az ottani hatalom tudatosan épít.

„Azt tudjuk, hogy sokaknál nem talál tetszésre egy ilyen rendezvény, szomorú ez. 1945. április 4-én ért véget Magyarországon a világháború és a náci megszállás. Sok szovjet katona adta ezért az életét. Ezt ünnepeltük, mert a történelmi tények nem változnak, még akkor sem, ha a rendszerváltás után eltörölték ezt az ünnepet. Ezen az emlékművön 99 elesett szovjet katona neve van feltüntetve” – fogalmazott a László néven bemutatkozó főszervező.

Az eseménynek van egy jogi aspektusa is: a vörös csillag ugyanis tiltott önkényuralmi jelkép, Szálasiné sírjánál pedig még a Krisztus-kereszt láttán is törvénytelenséget kiáltott a zsidó-liberális média, nem úgy, mint a tele vöröscsillag esetén.

A Blikk által megszólaltatott Lattmann Tamás jogász szerint ugyanis a jelenlegi szabályozás alapján a látottak még nem számítanak bűncselekménynek, mivel „a Strasbourgi bíróság korábbi döntése nyomán úgy módosították a btk-t, hogy tiltott önkényuralmi jelkép alkalmazása akkor valósít meg bűncselekményt, ha emberi méltóság sérelmére alkalmas módon történik. Függetlenül attól, hogy politikailag mit gondol az ember egy ilyen eseményről, álláspontom szerint ezt még védi a véleménynyilvánítás szabadsága”.

Kérdés, hogy akkor a nemzetvezető özvegyének sírján látható, a keresztény egyházak által is használt keresztbe miért kötnek bele.

A főszervező ugyancsak reagált a tiltott önkényuralmi jelképpel kapcsolatos aggályokra:

„Ami a vörös csillagot illeti, azt vállaljuk. Az emlékművön is látható a vörös csillag, még akkor is, ha arany színű festékkel van ábrázolva. Magunkat is vállaljuk, láthatóak vagyunk a képen, nyilvánosan koszorúztunk” – fogalmazott.

 

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Ausztrália Victoria szövetségi államának rendőrsége arra készül, hogy vádat emeljen az ausztrál nemzetiszocialista aktivista Jacob Hersant ellen „súlyosan sértő közszereplés” miatt, miután körülbelül 30 maszkos aktivista tömeges deportálásokat követelve demonstrált egy melbourne-i állomáson.

Soha nem is kapták el, hiába szerepelt négy évtizeden át az FBI körözési toplistáján. 1985-ben végül magát adta fel.

A katonai kommentátorok többnyire egyetértenek abban, hogy a Kurszk környékén zajló ukrán diverzánsakciónak stratégiai értelme gyakorlatilag nincs, és legfeljebb arra szolgál, hogy erősítse a sorozatos harctéri kudarcok miatt igencsak letargikus ukrán katonák harci morálját.

Az időpont: 1946. október 7. A színhely: a kaposvári katonai szűrőtábor. Sólyom András őrnagy táborparancsnok korábban már több ezer embert vett őrizetbe a Magyarországra hazatérők közül. Számára egyegy újabb őrizetbe vétel már nem jelent különösebb eseményt.

Az észt Johvi városában álló emlékmű két SS-veteránnak állít emléket, akik 1944-ben a bolsevizmus ellen vívott harcban haltak meg.

Egy fiatal nő tett feljelentést, miután tanúja volt egy antiszemita kifakadásnak a párizsi metrón.

Bűnözők szabadon engedését tervezi a brit kormány annak érdekében, hogy a börtönök túlzsúfoltsága ne késleltesse a nacionalisták és fehér patrióták megbüntetését, akiket az elmúlt hetek bevándorlásellenes tüntetésein, illetve a brit kormányt kritizáló bejegyzések megosztása miatt tartóztattak le.

Budán még heves harcok folytak, amikor Pesten, az új szovjet hatalom árnyékában megalakult néptörvényszék, amely hivatalosan a Budapesti Nemzeti Bizottság nevet kapta, végrehajtotta első halálos ítéletét.

Eva Vlaardingerbroek, a nemzetközi keresztény-konzervatív szcéna éppen aktuá­lis üdvöskéje nemrég Magyarországon kijelentette, hogy az európai nagy népességcsere nemcsak egy elmélet, hanem maga a valóság. Jé, tényleg?

Immár 30 év telt el azóta, hogy 1914-ben szerény erőmmel szolgálatba álltam az első világháborúban, amelyet ráerőltettek a Birodalomra.

A Kun (Kohn) Béla nevével fémjelzett proletárdiktatúra és vörösterror, a hírhedt 133 nap fenekestül forgatta fel az akkori magyar társadalmi és politikai életet.

Anti-antifa, white pride és „gyűlölünk mindenkit” a IX. kerületi diákok falán Fradi-tabló keretében.

Akármennyi bűnnel is vádolják, a Führer is csak ember volt, aki ráérős óráikban sokszor egészen hétköznapi hobbiknak hódolt.

Diszkréten szállították le a nyomozók Ulain Ferencet a Bécs felé tartó gyorsvonatról. Bár a nemzetgyűlési képviselő és ügyvéd meghallgatása és társainak elfogása minden paláver nélkül történt meg, az ügy mégis nagyot robbant.

Egyre szélesebb körűvé válik az X (volt Twitter) elleni nagyvállalati hirdetési bojkott, sőt, az amerikai cégek mellett az Európai Bizottság is közölte, hogy felfüggeszti a hirdetéseit az oldalon, mert nem akarja, hogy azok „antiszemita és náci” tartalmak mellett jelenjenek meg.