Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az USA már nem egy liberális ország, és nem is „vegytiszta” kapitalista. Az amerikai olvasztótégelyben nemcsak a fajokat és az etnikumokat, hanem a szocializmust és a kapitalizmust is igyekeznek összekeverni.

Csaknem ötvenmillió amerikai ételjegyre szorul, százmillióan munkanélküliek, és semmi reményük rá, hogy munkát találjanak. A felnőtt lakosság 1 százaléka fizeti be az adóbevételek 38 százalékát, miközben az 50 százaléka már egyáltalán nem adózik. Amerika egy fejőstehén (cow to milk), főleg a színes bőrű bevándorlók és a bennszülött színes bőrűek számára, akik elvárják, hogy táplálják, eltartsák és gondozzák őket, mert különben kimennek az utcára és elkezdenek balhézni. A szocializmus mindig azokban az időkben „prosperál” – mint Rómában (vö. Juvenalis) vagy Görögországban (vö. Démoszthenész) –, amikor mindenki csak szubvenciókból akar élni, a milliomosokat is beleértve (a Fed az általa működtetett bankóprést használva vásárolja fel a tőzsdei részvényeket).

Samu bácsi terrorizmusellenes keresztes hadjárata eddig ötezer milliárd dollárt emésztett fel, és ötvenszeresére növelte a merényletek áldozatainak számát. Hogyan jutott erre az eredményre? Mindenki emlékszik a Csupasz pisztoly című filmre, amelyben Leslie Nielsen játssza a kétbalkezes zsarut, aki katasztrófát okoz szinte mindenhol a világon, és tovább súlyosbítja az áldozatok és túszok sorsát, akiket védelmeznie kellene. „Szép munka, Franck”, dicséri a főnöke, miután lerombolta az egész kapitányságot, hogy semlegesítsen egyetlen terroristát. Karikaturisztikus túlzásaitól eltekintve Nielsen filmbéli alakját nyilvánvalóan az USA legharciasabb elnökei (Wilson, Roosevelt, Truman, Johnson, Clinton, W. Bush) ihlették.

Hetven év alatt 200 háború, halottak milliói, menekültek tízmilliói, és az amerikai kormányok mérlege ugyanez otthon is: nem ok nélkül zajlik egy sajátságos amerikai rebellió Trumppal. Hárommillióan börtönben, hatmillióan rendőri felügyelet alatt minden héten. Szép kis eredmény olyan kormányoktól, amelyek elszánták magukat arra, hogy nem hagyják elharapózni a bűnözést, amely azonban feltartózhatatlanul terjed, főleg a feketék körében, akárcsak a drogjárvány. A teljesen „elnégeresedett” Chicagóban több gyilkosságot követnek el évente, mint az Al Capone-féle gengszterérában. A világ egyik legerőszakosabb társadalmaként az USA-ban legmagasabb a börtönlakók aránya. Hogy ne értsük meg, mi történik az országban, sokat kell nézni a CNN-t.

Mára az amerikai álom lázálommá vált, a biblikus dombon emelt utópiából baljós disztópia lett, ami visszatükröződik a manhattani horribilis ingatlanárakban, a faji zavargásokban, az eszelős tömegmészárlásokban, a lakosság felét érintő általános „ingyenélésben”, a szenátorok 7 százalékos népszerűségi indexében, a Trumpra adott protest szavazatokban. Obama elnöksége alatt, amely a háború utáni amerikai történelem egyik legmérgezőbb időszaka (lásd TTIP-egyezmény, konfliktus Oroszországgal, Ukrajna és az utolsó szekuláris arab államok elpusztítása), a hivatalos – tehát nem a valós! – közadósság 10,6 milliárd dollárról 19,5 milliárdra nőtt. Az USA hiperimpotens gazdasága virális (sajnos ragályként terjed), virtuális (a Facebooknak nagyobb a tőzsdei értéke, mint a teljes Afrikának) és feudális (az ezer leggazdagabbnak nagyobb vagyona van, mint a maradék 320 milliónak). Ugyanakkor a vállalkozások adóssága megkétszereződött 2007 óta, a tőzsdei buborékot pedig csak a Fed felvásárlásai, a nyakig eladósodott vállalatok kötvényvásárlásai és az európai likvid tőke USA-ba való kényszertranszponálása táplálja, miközben „technikailag” lenyomják, vagyis mesterségesen manipulálják az arany árát.

A Fed 1913-as létrehozása óta az Egyesült Államok közadóssága egymilliárd dollárról húszezer milliárdra, vagyis egy évszázad alatt a húszezerszeresére nőtt. Az állítólagos gazdasági fellendülés egy fantomhajó: még a Wall Street Journal is elismeri, hogy 1949 óta a leggyöngébb fellendülésről van szó. Többé ugyanis már nem lehet az elvileg kimeríthetetlen amerikai fogyasztóra alapítani a növekedést, mert az amerikai fogyasztó gyakorlatilag kimerült és nyakig eladósodott. Hajmeresztő adat, de csak az amerikaiak 48 százalékának van teljes munkaidős állása. És a többiek? Százmillió munkaképes korú felnőtt van az országban, aki egyszerűen nem dolgozik. Nincs rá szükségük, kántálja az amerikai pénzügyi sajtó, mert jobb dolguk is van ennél: Disneylandbe járnak! Elvégre „tele vannak pénzzel”. Ehhez képest a lakosság 62 százalékának ezer dollárnál is kevesebb megtakarítása van, minden második amerikainak pedig még 400 dollárja sincs egy esetleges orvosi szükséghelyzetre. Valójában az uralkodó osztályok a gigászi adóssággal vásárolják meg – legalábbis ideig-óráig – a társadalmi békét ebben a harmadik világiasodás útjára lépett Leviatan-államban, amellyé az USA az utóbbi évtizedekben vált az ellenséges plutokrácia ténykedése következtében. Az oligarchák, akik a Jelcin-érában lepusztították Oroszországot, most lepusztítják Amerikát (és a világ maradékát) is.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az 1938. november 2-i első bécsi döntés visszaadta Magyarországnak a Felvidék magyar többségű részét. E döntés előzményei az 1938. szeptember 30-i müncheni egyezményre mennek vissza.

Sokkolja a holland zsidókat és liberálisokat, hogy Vilmos Sándor király anyai nagyapjáról kiderült: az NSDAP tagja volt.

Itáliában tilos lesz a labdarúgócsapatoknak kiosztani játékosaiknak a 88-as számot, ugyanis ezzel a Führert éltetnék a játékosok.

Az olasz legfelsőbb bíróság, a semmítőszék foglalt állást az olasz szélsőjobboldali, hazafias csoportok találkozóin, megemlékezésein országszerte használt köszöntési formáról.

A Los Angeles-i székhelyű zsidó szupremácista Simon Wiesenthal Központ „leplezte le”, hogy egy, az angliai Oxfordshire-ből származó 42 éves anyuka lett a Miss Hitler szépségverseny idei győztese.

Másképp alakulhatott volna a második világháború és vele együtt a világtörténelem, ha Adolf Hitler tervei szerint megszállják németek a Wight-szigetet – írja We March Against England: Operation Sea Lion, 1940-41 című könyvében Robert Forczyk hadtörténész.

A szvasztika, azaz a 90 fokban hajlított ágakkal bíró kereszt fontos szimbólum több egykori és ma is élő hitrendszerben egyaránt. Az idők során jelképezte többek között a jó szerencsét, a teremtés végtelenségét és a legyőzhetetlen, forgó Napot.

A második világháború magyarországi hadszínterén folytatott végső küzdelmek közül a Vértes hegység területén vívott harcok magyar szempontból jelentős haditetteknek számítottak.

A kárpáti harcok során elszakadtam alakulatomtól, a visszatérés lehetetlenné vált. Hazamentem Kecskemétre. Ott városszerte olvasható volt a felhívás: a volt katonák jelentkezzenek a szovjet parancsnokságon. Jelentkeztem.

Május 9-én hajnalban nyolc határozott ember betört az újvidéki Crni Ovan közösségi kávézóba, ahol felforgatták az asztalokat és a székeket, s az elborított bútorokra kifeszítették Vajdaság tartomány zászlaját – szomorkodik a szélsőbalos Mérce.

A mennoniták anabaptista felekezetét a 16. században hozta létre egy frízföldi reformátor, Menno Simons. A javarészt Poroszországban letelepedett mennoniták a 18. században a militarista alapokra épülő államból II. Katalin cárnő Oroszországába menekültek.

Rendőrökre támadtak szélsőbaloldali tüntetők Németországban több városban szerda este rögtönzött demonstrációkon, amelyeket egy szélsőbaloldali terroristára kirótt börtönbüntetés miatt tartottak.

Zala megyében, a dombos Göcsejben fekszik Nova, "Göcsej szíve". A község eseményekben dús történetében akadt néhány olyan, amelyet érdemes feljegyezni. Ilyen volt Szálasi Ferenc látogatása 1945 februárjában.

Iszonyatos dráma folyt a mai Széll Kálmán tér környékén 1945. február 11-én, amikor Budapest magyar és német védői megpróbálták áttörni a szovjet ostromgyűrűt. 

A szigorúan titkos – és valószínűleg büdös – kísérletre az 1940-es évek végén, Mao moszkvai látogatásának idején került sor.

A mindenkori baloldal szerint a faj csak egy társadalmi konstrukció, ugyanúgy nem determinál semmit, mint azt újabban hangoztatják a biológiai nemekkel kapcsolatban.

A közelmúltban derült ki, hogy a Pest vármegyei Szigetszentmártonban 1944 novemberében négy huszárt temettek el, akik a Csepel-sziget védelmében haltak hősi halált.

Kitiltotta a fehéreket az ünnepi vacsoráról a húzott szemű bostoni polgármester, de szerinte ez nem rasszizmus és nem is diszkrimináció.

Egy nappal a chemnitzi csonkolás előtt is hallattak magukról az antifa terroristák: hétfő éjjel bombatámadás történt a Königsblut Tattoo & Piercing Stúdió ellen Zeulenrodában (Greiz kerület, Türingia).

Akkor is így köszöntött a tavasz és a március. A budai hegyek felől hideg, még a télre emlékeztető szél söpört végig a pesti utcákon.

William Joyce-ra gyakran utalnak „Lord Haw-Haw” néven, ami viccnek tűnik, és ami tényleg az is. Akik azonban valóban tudják, ki volt Joyce, tisztában vannak vele, hogy kivételes ember volt, aki Nyugat-párti nézeteiért szenvedett mártírhalált.

Felvétetett Budapesten, a Budapesti Államrendőrség Politikai Rendészeti Osztályán, 1945. október 15-én 15 óra 30 perckor.

Egy idős német asszonynak, aki személyesen ismerte, hiszen munkaadója volt, a név – Adolf Hitler – mosolyt csalt az arcára, nem pedig borzongást.

Dr. Martens. Azt hiszem, sokaknak nem kell bemutatni ezt a cipőmárkát. Aki csak egy kicsit is ismerős a rocker, punk, skinhead színtéren, az valószínűleg ismeri a semmivel sem összetéveszthető acélbetétes bakancsot, gondoljunk csak a sárga-fekete címkére és a szintén sárga gojzer varrásra.