Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az Egyesült Királyság kormánya bejelentette, hogy 2023-24-ben 7,1 százalékkal – a tavalyi 14 millió fontról, 15 millió fontra (kb. 6,5 milliárd forint) – növeli a zsidók védelmére szánt támogatását.

A brit kormány azt is bejelentette, hogy tervezi egy, a zsidó közösségek rendőri, bűnügyi és biztonsági ügyeivel foglalkozó munkacsoport felállítását. A többletfinanszírozást állítólag új megfigyelőrendszerekre, riasztókra és biztonsági őrökre fordítják majd.

Az „antiszemita incidensek” egy nemrégiben készült jelentés szerint 27 százalékkal csökkentek az Egyesült Királyságban, de a zsidók persze mindig az antiszemitizmus „soha korábban nem tapasztalt” növekedésére panaszkodnak. A kormány 2021-22-es „gyűlölet-bűncselekményekre” vonatkozó statisztikái szerint az Egyesült Királyságban a vallási indíttatású „gyűlölet-bűncselekmények” 23 százaléka zsidók ellen irányult, annak ellenére, hogy a zsidók a vallásos lakosság kevesebb mint 1 százalékát teszik ki, de ez valószínűleg annak is köszönhető, hogy a zsidók hagyományosan a legbuzgóbb feljelentgetők közé tartoznak.

Egy tavalyi felmérés szerint a 18 és 24 év közötti britek 34 százaléka – és a teljes lakosság 20 százaléka – jól gondolja, hogy a zsidók túlzott befolyással rendelkeznek a világ banki és pénzügyi rendszerei felett.

„Tovább kell mennünk, hogy a zsidó közösségek békéjét és biztonságát fenyegető aljas bűnözők a törvény teljes erejét megérezzék” – mondta nemrég az üggyel kapcsolatban Suella Braverman brit belügyminiszter, aki amúgy egy telivér indiai nő, és egy Rael Braverman nevű angliai illetőségű zsidó szupremácista üzletember felesége.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Híradó szakaszparancsnokként szolgáltam Ungváron 1944 októberében. Közben Nyékládházára kerültem, ahonnan november 4-én a szovjet katonák vittel el többedmagammal „kicsi robotra”, amiből négyévi kényszermunka lett.

Kommandósok és bilincsek nélkül jelent meg legutóbbi tárgyalásán az antifa támadások elsőrendű vádlottja. Az olasz nőnek az ügyben ez volt a harmadik tárgyalása, de vallomást mindeddig még nem tett az ülések idején.

A frankfurti zsidó szupremácisták Németországban elsőként indítottak el egy olyan alkalmazást, amely az antiszemiták elleni küzdelemben segít azáltal, hogy figyelmezteti a zsidókat a potenciális „biztonsági fenyegetésekre”.

Iszonyatos dráma folyt a mai Széll Kálmán tér környékén 1945. február 11-én, amikor Budapest magyar és német védői megpróbálták áttörni a szovjet ostromgyűrűt. 

Az amerikai feketék sok olyan dologban hisznek, ami nem létezik, olyannyira, hogy azt lehet mondani, egy másik dimenzióban élnek, miközben a miénkben beszélnek.

1908. június 12-én született Otto Skorzeny, a Waffen-SS egyik leghíresebb katonája, aki többek között merész ejtőernyős és kommandós akcióival szerzett magának hírnevet.

Őrizetbe vették az Alternatíva Németországért egyik tagját hétfőn, a vád szerint „tiltott totalitárius jelképeket” hordott, többen azt állítják, hallották, ahogy a „Sieg Heil!” üdvözléssel köszönt.

A gyűlést az egyik római lakótelepen rendezték az Olasz Szociális Mozgalom (Movimento Sociale Italiano) nevű fasiszta ifjúsági szervezet két tagja 1978-as meggyilkolásának emlékére.

Bár a mi hazánkos Novák Előd kérésére előbb tömegsport-rendezvényként felvette az állami szervező a Kitörés emléktúrát az Olimpiai Ötpróba Programba, később azt törölte.

1946. január 19-én indult el Budaörsről az első, kitelepítésre ítélt magyarországi németeket szállító vonat, amely a második világháborút követő szélesebb kelet-európai etnikai tisztogatás hazai szakaszának kezdetét jelentette. 

1941. június 22-én kezdődött meg a Barbarossa hadművelet, a Német Birodalom harca a Szovjetunió ellen. A német Wehrmacht három hadseregcsoportja indított támadást, kötelékükben a németekkel szövetséges országok katonai egységeivel és önkéntes alakulatokkal.

A részvevők a legújabb adásban a rasszokról,  a rasszkérdést megközelítő különféle szemléletekről, és egy világnézetileg helyes, egészséges rassztudatról beszélgettek.

1945 tavaszán Magyarország "felszabadítása" lényegében az ország szovjet megszállását, illetve leigázásának kezdetét jelenti.

A sztálinista rendszer szétválaszthatatlan magától Sztálin személyétől. A bolsevik rendszer működési mechanizmusa gyakorlatilag Sztálin személye köré épült, és a diktátor 1953-as halálával szükségszerűen meg is változott.

Jóllehet a biológiai fajfogalom nem azonos az etnográfiai fajfogalommal, mégsem nagyon különbözik tőle.