Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az OpenAI által fejlesztett generatív mesterséges intelligenciát, a ChatGPT-t korábban számos vád érte amiatt, hogy túlságosan woke.

A kritikus hangok szerint a chatbotok bizonyos dolgokat egyszerűen nem hajlandóak kimondani, amit a zsidók, liberálisok vagy a négerek, vagy szexuális deviánsok sértőnek találnának. A ChatGPT-t Elon Musk is túl liberálisnak tartja, aki szerint a jelenleg fejlesztett chatbotok túl elfogultan kommunikálnak.

„Halálos veszélyt jelent, hogy az AI-t arra képezzük ki, hogy woke legyen – más szóval hazudjon” – tweetelte Musk még decemberben.

Akadt olyan felhasználó is, aki megkérte az OpenAI vezérigazgatóját, Sam Altmant, hogy készítsen egy olyan változatot a ChatGPT-ből, amelyben a „woke beállításokat” ki lehet kapcsolni. A FreedomGPT készítői is hasonlóan gondolkoznak, és céljuk, hogy eltöröljék azokat a korlátokat, amelyek lehetővé teszik, hogy a technológia elfogultan működjön.

„Egy nagy nyelvi modellel való interakciónak olyannak kell lennie, mintha a saját agyaddal vagy egy közeli barátoddal lépnél interakcióba” – nyilatkozta az Age of AI alapítója, John Arrow a BuzzFeed Newsnak.

Bár Arrow nem ellenzi, hogy korlátokat vezessenek be a gyerekeket tanító vagy munkakörnyezetben használt mesterséges intelligenciák számára, támogatja, hogy az emberek mindenféle védőkorlát nélkül férjenek hozzá a mesterséges intelligenciához. Emiatt talán semmi meglepő nincs abban, hogy egy olyan chatbotot hoztak létre, amely támogatja a liberális fősodortól eltérő nézeteket, például azt, hogy a 2020-as ameriaki elnökválasztást elcsalták a demokraták. 

Ennek ellenére vagy éppen ezért Arrow sikeresnek tartja a FreedomGPT-t, amely szerint „nagyszerű munkát végzett a woke mozgalom felhergelésében”.

Az az ígéretünk, hogy nem fogunk részrehajlást vagy cenzúrát beépíteni, azután, hogy a chatbot már eldöntötte, mit akart már mondani, függetlenül attól, hogy a válasz woke vagy nem woke – mondta Arrow.

A szakértők régóta figyelmeztetnek a mesterséges intelligenciákba táplált részrehajlásokra, amelyek kapcsán fontos, hogy társadalmi vita alakuljon ki.

Az Age of AI nevű kockázati tőkebefektető cég által piacra dobott AI egy gyakorlatilag mindenféle cenzúrától mentes chatbot. A FreedomGPT-t nevű mesterséges intelligenciába egyáltalán nem került woke-szűrő: büszkén dicséri Adolf Hitlert, rasszista nézeteket hirdet, és célzott kérdésre még a bombakészítés praktikáit is elárulta.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

„Vádat emeltek négy férfival és egy nővel szemben, akik egy marokkói férfira a származása miatt támadtak rá” – közölte a Fővárosi Főügyészség az MTI-vel.

Szigorúbb fellépést kér számos zsidó szupremácista prominens a TikTok vezetőitől „a platformon elharapózó antiszemita tartalmak ellen”.

A zsidó-liberális sajtóban „náci nagymamaként” csúfolt Ursula Haverbecket, akit már többször is börtönbüntetéssel sújtottak úgynevezett holokauszttagadás miatt, most újabb 16 hónapra ítélték.

A nemzetiszocialista tisztelgés a második világháború vége óta illegális a cionisták által Németországban és Ausztriában, és a kóser törvények szerint börtönbüntetéssel büntethető.

Valaha, réges-régen, még a II. világháborúban volt egy erődítményekből álló védvonal, melyet a később legyőzhetetlennel minősített szovjet haderő sem tudott áttörni. Árpád-vonalnak hívták.

Bocsánatkérő közleményt adott ki a Michigani Állami Egyetem, miután a szombat esti meccs előtt Adolf Hitler képe jelent meg az eredményjelzőn – írja a CNN nyomán a 24.

Az immár száz napja tartó folyamatos szőnyegbombázásokkal az izraeli hadsereg (IDF) elhomályosította az angol–amerikai haderő egyik legfényesebb második világháborús hőstettét, amely abból állt, hogy 3 nap alatt letarolta Drezda épületeinek harmadát, ártalmatlanítva 25 ezer „nácit és potenciális nácit”.

Hatéves börtönbüntetést szabott ki csütörtökön a stuttgarti tartományi felsőbíróság egy „szélsőjobboldali német terrorcsoport” vezetőjére.

Ilias Kasidiaris 2021 óta ül egy görög börtönben a betiltott Arany Hajnal párttal való kapcsolata miatt. Ez azonban nem akadályozta meg Kasidiarist, akinek horogkeresztes tetoválása is van, hogy induljon Athén polgármesteri székéért.

Az emberiség egyik óriási bravúrja a nemzetiszocializmussal kapcsolódik össze: ötven éve a holdra szállás magába olvasztotta a III. Birodalom történetének egy részét.

Pár nappal ezelőtt súlyos támadás történt Berlinben. A Dritte Weg egyik fiatal aktivistáját támadta meg otthona előtt három antifa, akik kést is használtak az akció során.

Október elején a szakemberek megkezdték a második világháború során a Balaton vizébe zuhant magyar Messerschmitt típusú vadászrepülőgép kiemelését Balatonakarattya térségében.

A mindenkori baloldal szerint a faj csak egy társadalmi konstrukció, ugyanúgy nem determinál semmit, mint azt újabban hangoztatják a biológiai nemekkel kapcsolatban.

Magántermészetű programok és a propagandagépezet irányításának helyszíne volt a Haus am Bogensee, Joseph Goebbels egykori villája. 

Egy ausztrál nemzetiszocialista, aki a börtönbüntetése végéhez közeledik, megtámadta a szabadulása utáni állami felügyelet elrendelésére irányuló kérelmet, mert a hosszú börtönben töltött időszaka után szerinte már nem kellene szoros megfigyelés alatt maradnia, ám a törvényhozók éppen az elnyomás fokozásán dolgoznak.