Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az OpenAI által fejlesztett generatív mesterséges intelligenciát, a ChatGPT-t korábban számos vád érte amiatt, hogy túlságosan woke.

A kritikus hangok szerint a chatbotok bizonyos dolgokat egyszerűen nem hajlandóak kimondani, amit a zsidók, liberálisok vagy a négerek, vagy szexuális deviánsok sértőnek találnának. A ChatGPT-t Elon Musk is túl liberálisnak tartja, aki szerint a jelenleg fejlesztett chatbotok túl elfogultan kommunikálnak.

„Halálos veszélyt jelent, hogy az AI-t arra képezzük ki, hogy woke legyen – más szóval hazudjon” – tweetelte Musk még decemberben.

Akadt olyan felhasználó is, aki megkérte az OpenAI vezérigazgatóját, Sam Altmant, hogy készítsen egy olyan változatot a ChatGPT-ből, amelyben a „woke beállításokat” ki lehet kapcsolni. A FreedomGPT készítői is hasonlóan gondolkoznak, és céljuk, hogy eltöröljék azokat a korlátokat, amelyek lehetővé teszik, hogy a technológia elfogultan működjön.

„Egy nagy nyelvi modellel való interakciónak olyannak kell lennie, mintha a saját agyaddal vagy egy közeli barátoddal lépnél interakcióba” – nyilatkozta az Age of AI alapítója, John Arrow a BuzzFeed Newsnak.

Bár Arrow nem ellenzi, hogy korlátokat vezessenek be a gyerekeket tanító vagy munkakörnyezetben használt mesterséges intelligenciák számára, támogatja, hogy az emberek mindenféle védőkorlát nélkül férjenek hozzá a mesterséges intelligenciához. Emiatt talán semmi meglepő nincs abban, hogy egy olyan chatbotot hoztak létre, amely támogatja a liberális fősodortól eltérő nézeteket, például azt, hogy a 2020-as ameriaki elnökválasztást elcsalták a demokraták. 

Ennek ellenére vagy éppen ezért Arrow sikeresnek tartja a FreedomGPT-t, amely szerint „nagyszerű munkát végzett a woke mozgalom felhergelésében”.

Az az ígéretünk, hogy nem fogunk részrehajlást vagy cenzúrát beépíteni, azután, hogy a chatbot már eldöntötte, mit akart már mondani, függetlenül attól, hogy a válasz woke vagy nem woke – mondta Arrow.

A szakértők régóta figyelmeztetnek a mesterséges intelligenciákba táplált részrehajlásokra, amelyek kapcsán fontos, hogy társadalmi vita alakuljon ki.

Az Age of AI nevű kockázati tőkebefektető cég által piacra dobott AI egy gyakorlatilag mindenféle cenzúrától mentes chatbot. A FreedomGPT-t nevű mesterséges intelligenciába egyáltalán nem került woke-szűrő: büszkén dicséri Adolf Hitlert, rasszista nézeteket hirdet, és célzott kérdésre még a bombakészítés praktikáit is elárulta.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

2019-ben az eleki Resetár András házfelújítást végzett, mikor megdöbbentő felfedezést tett az ingatlanban, amely egykor a Faulhaber család otthona volt.

A Nyilaskeresztes Párt Szálasi Ferenc nemzetvezető részvételével tartotta meg december havi Nagytanácsát, jelentette 1944 decemberében a Magyar Távirati Iroda.

Megszüntette a rendőrség a „tiltott önkényuralmi jelkép használata” miatti nyomozást Szálasi Ferencné sírjának ügyében – derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatásából.

A rezsim intenzív pszichológiai hadviselést folytat az őshonosok ellen, nehogy olyan következtetéseket vonjanak le, amelyek megkérdőjeleznék a tömeges bevándorlást és a többrasszú társadalmat.

A diktatúra Magyarországon 1950-re elérte az otthonokat, a hétköznapok része lett.

„A gyanúsított bizonyíthatóan neonáci ideológiát, antiszemitizmust terjesztett, korábbi lövöldözők tetteit dicsőítette, és egyértelműen az ő példájuk utánzásának vágyát és szándékát mutatta” – állítja az FBI.

A balközép zöldpárt berlini politikusa Adolf Hitlert éltette, amikor a rendőrök éppen alkoholtesztre vitték.

A keleti fronton zajlott pokoli harcok helyszíneiről még a mai napig is kerülnek elő emberi maradványok, harcfelszerelések és akár teljes harcjárművek is.

A második világháború magyarországi hadszínterén folytatott végső küzdelmek közül a Vértes hegység területén vívott harcok magyar szempontból jelentős haditetteknek számítottak.

Az emigrációs hungarista sajtó évtizedeken keresztül főmunkatársának számító Koós Kálmán hosszú betegség után, 2006. júliusában, 91 éves korában a Colorado állambeli Denverből (USA) tért meg a teremtőjéhez.

Az amerikai feketék sok olyan dologban hisznek, ami nem létezik, olyannyira, hogy azt lehet mondani, egy másik dimenzióban élnek, miközben a miénkben beszélnek.

A jugoszláv légierő 1941. április 7-i szegedi és pécsi légitámadását, az 1941. június 26-i ismeretlen eredetű kassai bombázást, illetve a Budapestet ért 1942. szeptember 4–5-i és 9–10-i éjszakai szovjet légitámadást követően, az ország területének, ipari és közlekedési csomópontjainak rendszeres és folyamatos bombázása 1944. április 3-án vette kezdetét.

Amerika rohamosan sodródik a harmadik világ felé, közben pedig a harmadik világból özönlő bevándorlók lépnek a fehér amerikai­ak helyébe.

A második világháború lezárást követő vérgőzös évek feltárása, megismertetése a nyilvánossággal, valahogy elfelejtődött az 1990-es "rendszerváltozás" óta.

Soha nem is kapták el, hiába szerepelt négy évtizeden át az FBI körözési toplistáján. 1985-ben végül magát adta fel.

Akármennyi bűnnel is vádolják, a Führer is csak ember volt, aki ráérős óráikban sokszor egészen hétköznapi hobbiknak hódolt.

A gyűlést az egyik római lakótelepen rendezték az Olasz Szociális Mozgalom (Movimento Sociale Italiano) nevű fasiszta ifjúsági szervezet két tagja 1978-as meggyilkolásának emlékére.

A finn rendőrség szerint egy nemzetiszocialista csoport 3D-nyomtatott fegyverekkel készült faji háborúra. A nyomozók szerint a gyanúsítottak „terrorcselekmény elkövetésének szándékával” képezték ki magukat.

A szerbiai Elektronikus Médiumokat Szabályozó Testület elnöke, Olivera Zekic a Telegramon tett közzé egy fotót, amelyen SS-egyenruhában tetszeleg.

Az osztrák kormány bejelentése szerint 2025-re elkészülhet az épület felújítása, és 2026-ban kezdődhet meg benne a munka.

A sztálinista rendszer szétválaszthatatlan magától Sztálin személyétől. A bolsevik rendszer működési mechanizmusa gyakorlatilag Sztálin személye köré épült, és a diktátor 1953-as halálával szükségszerűen meg is változott.

Alig néhány hónappal a harcok után elindult a feleslegessé vált eszközök hasznosítása a megszállt és kettészakított Németországban.

Az 1938. november 2-i első bécsi döntés visszaadta Magyarországnak a Felvidék magyar többségű részét. E döntés előzményei az 1938. szeptember 30-i müncheni egyezményre mennek vissza.

1886-ban egy tucatnyi fajvédő nézeteket valló német család – a híres filozófus, Friedrich Nietzsche húga és sógora vezetésével – Paraguayba hajózott, hogy ott létrehozzon egy árjákból álló kolóniát.