Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Egy ötvenéves transznemű futó sorra nyeri a szenior versenyeket. Versenyzőtársai szerint igazságtalan, hogy rajthoz állhat, hiszen fizikailag férfiról van szó, szerinte viszont „nácik” a női riválisai.

Immár a nyolcadik bajnoki címét szerezte Valentina Petrillo, aki az 50 és 54 év közötti nők kategóriájában diadalmaskodott 200 méteren, az Anconában rendezett olasz fedett pályás Masters-bajnokságon.

A versenyre egy olasz statisztikus is ellátogatott, kimondottan azért, hogy a transznemű férfival kapcsolatban tájékozódjon. Beszámolója szerint azonnal szembetűnő volt a fizikai különbség, Petrillo testalkatát tekintve kilógott a női mezőnyből, meg is nyerte a versenyt. A férfiak mezőnyében azonban egyáltalán nem rúgott volna labdába, még az első tíz közé sem került volna be – jegyezte fel a statisztikus a V4NA hírügynökség szerint.

Annál csalódottabb volt viszont az a hölgy, aki így a második helyen végzett Petrillo mögött, ráadásul rekordot érő időeredményt ért (volna) el.

„Nem érezzük magunkat egyenlőnek, pontosan azért, mert Petrillo fizikailag férfi. Tehát nem vagyunk futás közben egyenlők. Bár az út, amit Valentina bejárt, tiszteletre méltó, a sportolói karrierje nem az, és emiatt nagyon diszkriminálva érezzük magunkat” – mondta Cristina Sanulli.

Sanulli a verseny előtt megkeresett egy női jogvédő csoportot, abban bízva, hogy el tudják érni, hogy Valentina Petrillo ne állhasson rajthoz. A RadFem Italia nevű szervezet annyit tudott elérni végül, hogy Petrillo nem öltözhetett együtt a többi versenyzővel, külön öltözőt biztosítottak a számára.

Petrillo a közösségi médiában válaszolt, a kritikusait lenácizva reagált a Facebookon.

Korábban harminc mestersportoló is aláírta azt a petíciót, amelyben azt szerették volna elérni, hogy ne engedélyezzék a férfiként született sportolók részvételét a női versenyeken. A 2021-ben keletkezett petíciót továbbították is az olasz szövetségnek, az esélyegyenlőségi miniszternek és a sportért felelős államtitkárnak is, de semmilyen reakció nem érkezett rá eddig.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Jó ideje keringett egy különös történet, miszerint a sarkkörön lévő Alexandra Land nevű szigeten működött egy meteorológiai állomás, amely második világháború alatt a titkos német tudományos projektek helyszíne volt.

Az 1930-as években a hollywoodi stúdiófőnökök is Adolf Hitler előtt hajlongtak a Metro-Goldwyn-Mayer médiatársaság egyik vezetője pedig még zsidó feleségétől is elvált a német nemzetiszocialisták javaslatára.

Több tízezer zsidó és zsidószimpatizáns vonult fel Izrael mellett Washingtonban, ám ez nem mindenkinek volt kedvére.

A részvevők a legújabb adásban a rasszokról,  a rasszkérdést megközelítő különféle szemléletekről, és egy világnézetileg helyes, egészséges rassztudatról beszélgettek.

Az olasz legfelsőbb bíróság, a semmítőszék foglalt állást az olasz szélsőjobboldali, hazafias csoportok találkozóin, megemlékezésein országszerte használt köszöntési formáról.

A jugoszláv légierő 1941. április 7-i szegedi és pécsi légitámadását, az 1941. június 26-i ismeretlen eredetű kassai bombázást, illetve a Budapestet ért 1942. szeptember 4–5-i és 9–10-i éjszakai szovjet légitámadást követően, az ország területének, ipari és közlekedési csomópontjainak rendszeres és folyamatos bombázása 1944. április 3-án vette kezdetét.

Az antifa támadások másodrendű vádlottját, Tobias E.-t a tanács egy év tíz hónapra ítélte, de akár hamarosan szabadulhat is. Ő ismerte el egyedüliként az ügyészségi váddal egyezően a bűncselekményeit, de az ítéletet már nem fogadta el.

Egy Simon Knittel antifaiszta összefogott, a Laut gegen Nazis (Hangosan a nácik ellen, LGN) nevű szélsőséges szervezettel és egy hamburgi ügyvédi irodával, hogy a védjegyhivatalon keresztül kisajátítsák a hazafias jelszavakat.

Megvonta az állami támogatást a következő hat évre a német alkotmánybíróság a zsidó-liberális sajtóban „neonáciként” számon tartott Die Heimat nevű párttól.

Ha már múlt héten szóba került a Fanta, arra gondoltam, nézzük meg közelebbről ennek az italnak az eredettörténetét, illetve tegyük rendbe az üdítőt övező féligazságokat, tévedéseket.

Szabadon engedték az antifasiszta Ilaria Salist, akit egy erőszakos bűncselekmény miatt tartottak eddig fogva a magyar hatóságok – írta a La Repubblica.

Közösség tagja elleni erőszak és plakátrongálás miatt fogtak el egy idős fővárosi férfit – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Police.hu-n.

Gyászhírek és gyásztáviratok a gyászkeretes újságokban, sírva dolgozó munkásnők a hangulatjelentésekben, és az időjárás-jelentést is kiszorító rádióközvetítések.

A Blood Tribe nemzetiszocialista csoport horogkeresztes zászlókat tűzött ki Dél-Dakota állam fővárosa városházájának lépcsőjére, majd felvonulást tartottak a városban.

Összevont 15 év börtönbüntetésre ítéltek két brit fehér fajvédő, nemzetiszocialista podcastert, akik Harry herceg és félvér negrid fia, Archie kivégzésére szólítottak fel.