Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Míg számos multinacionális nagyvállalat nagy nyilvánosság előtt, látványosan jelentette be, hogy felfüggeszti oroszországi tevékenységét, azok a cégek, amelyek tovább folytatják működésüket, diszkréten teszik ezt, számolt be róla a francia rádió, a France Inter.

Az egyik ilyen közismert cég a svájci Nestlé. A vállalat a múlt héten ugyan bejelentette, hogy felfüggeszti egyes termékek árusítását Oroszországban, az élelmiszergyártó továbbra is teljes kapacitással működteti [a más piacokat is élelmiszerrel ellátó] hét oroszországi gyárát.

A Nestlé hétezer alkalmazottnak ad munkát oroszországban, azonban árbevételének mindössze két százalékát termeli ki a helyi piacon.

Ukrajna miniszterelnöke mindazonáltal a Twitteren ítélte el a svájci óriás álláspontját, és azzal vádolta a vállalatot, hogy az „hozzájárul a védtelen ukrán gyerekek és anyák legyilkolásához”. A Nestlé ellen közösségi bojkott is indult, a vállalat logójában pedig már feltűnt egy nagy N (mint „náci”) betűt viselő madár, és a cég szlogenjét a vállalat bírálói a Good Food Good Life (Jó Étel, Jó Élet) mottóról a Good Rubl, Good Reich (Jó Rubel, Jó Gazdagság) változatra módosították.

Az Oroszországban aktív ötszáz francia vállalat közül csak a luxuscikkek szektorában kereskedő Hermès, Kering és az LVMH hagyta el a piacot.

Volodimir Zelenszkij a hétvégén felszólította az összes nyugati vállalatot – külön kiemelve a francia Auchant –, hogy haladéktalanul hagyják el Oroszországot, és „számolják fel a profitéhségüket”, amely az ukrán elnök szerint elfogadhatatlan az Ukrajna ellen elkövetett „háborús bűnök” láttán.

Az Auchan 231 hipermarkettel rendelkezik Oroszország területén, amelyek az óriásvállalat árbevételének 10 százalékát realizálják.

Azok a francia vállalatok, amelyek tevékenysége nem esik a nemzetközi szankciók alá, azonban nem kötelesek felfüggeszteni oroszországi tevékenységüket, számolt be róla a France Inter.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Újabban a gázai tragédia elhomályosította azt a még tragikusabb tényt, hogy az ukrajnai testvérháborúban immár két éve gyilkolja egymást a világ legveszélyeztetettebb demográfiai kisebbsége, a világnépesség alig 2 százalékát (!) képviselő javakorabeli (20–40 éves) fehér férfi, eddig több százezres veszteséget okozva önmagának.

A New Hampshire-i főügyész hivatala polgárjogi pert indított egy nemzetiszocialista csoport ellen, amiért megzavartak egy transznemű deiváns által gyermekeknek előadott érzékenyítést egy helyi kávézóban.

Körülbelül három és fél év börtönbüntetésre ítélték pénteken egy amerikai fehér fajvédő csoport vezetőjét, aki elismerte, hogy online halálos fenyegetést tett közzé egy brooklyni újságíró ellen azért, hogy az leálljon a csoport rágalmazásával.

Cirka ezer fehér nacionalista vonult fel Párizsban, az ún. Május 9. Bizottság szervezésében. A résztvevők feketébe öltöztek, zászlókat és fáklyákat vittek magukkal annak dacára, hogy május 11-én a rendőrség betiltotta a vonulást. 

A második világháború minden karácsonya szomorú volt, azonban 1944 decembere kimondottan komoly megpróbáltatásokat jelentett a budapestiek számára.

Másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Győri Törvényszék azt a 17 éves kapuvári diákot, aki  állítólag halállistát készített és egy „neonáci” jelzővel leírt internetes csoportban azt írta tavaly ősszel, hogy másnap megöli osztálytársát a származása miatt.

A magyar származású önkéntesekből felállítandó Waffen-SS hadosztályok ügyében a tárgyalások még a Lakatos-kormány idején megkezdődtek. Az írásbeli, előzetes megállapodást végül is Beregfy Károly, a Szálasi-kormány honvédelmi minisztere és Otto Winkelmann, a magyarországi német SS- és rendőri erők parancsnoka 1944. október 23-án írta alá Budapesten.

A tábori lelkész letörten lépett be a pasewalki kórház első világháborús sebesültekkel teli kórtermébe.

Amint azt tudjuk, a Fidesz „nemzeti és keresztény” rendszerében nincs helye annak, hogy a hazafiak közterületen megemlékezzenek az 1945-ös budavári kitörés hőseiről, ellenben a szélsőbaloldali antifasiszta csoportok a tavalyi események dacára is demonstrálhatnak a mai napon.

Mint levente, 1944 novembere végén rendeletre kellett jelentkeznem a területileg illetékes honvéd kiegészítő parancsnokságon.

November 8-án reggel 6 órakor rendőrök százai kutattak át több baloldali szélsőségesek által lakott ingatlant Szászországban és Türingiában.

Korábban röviden – a „tudományos” értékéhez mérten – már szó esett egy bizonyos Robin DiAngelóról annak kapcsán, hogy az ő agyszüleménye a woke-izmus bibliájának számító White Fragility (Fehér törékenység) című könyv.

A kanadai kormány azt tervezi, hogy nyilvánosságra hozza a második világháború után Kanadába emigrált egykori állítólagos „náci kollaboránsok” listáját – közölte Justin Trudeau miniszterelnök, írja az AFP.

Pár nappal ezelőtt súlyos támadás történt Berlinben. A Dritte Weg egyik fiatal aktivistáját támadta meg otthona előtt három antifa, akik kést is használtak az akció során.

Ausztráliában hétfőtől életbe lépett a nemzetiszocialista tisztelgés és a nemzetiszocialista emléktárgyak tilalmáról szóló új törvény.