Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Az állam által támogatott droghasználattal kampányol a liberális Társaság a Szabadságjogokért Egyesület.

A tűcsereprogram leállítása helyett a jogvédő szervezet olyan "belövőszobák" létrehozását tartja szükségesnek, ahol az intravénásan drogot fogyasztók steril eszközöket használhatnának - jelentette ki a TASZ drogpolitikai szakértője csütörtökön Budapesten. Sárosi Péter a szervezet által a kábítószer-ellenes világnap alkalmából megtartott fórumon hozzátette: ez megakadályozná a "drogszemét" közterületi megjelenését, a HIV és a hepatitis C vírus terjedését, és csökkentené a túladagolások veszélyét.

Ezért a TASZ petícióban kéri Józsefváros, a főváros és az ország vezetését a belövőszobák létrehozásán túl a drogfogyasztást megelőző program megvalósítására - közölte.

A szakértő azt mondta, a fővárosban és azon belül elsősorban a VIII. kerületben több ezer intravénásan drogot fogyasztó ember él. Kiemelte, hogy az elmúlt években az úgynevezett dizájnerdrogok megjelenésével lényegesen romlott a helyzet. Ugyanis miközben a korábban elterjedt heroint 3-4 alkalommal használták naponta a fogyasztók, az új drogfajtákat akár 15-ször is belövik egy nap. Ez pedig a fertőzésveszélyen túl, több drogszemetet is jelent - tette hozzá.

(MTI)

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE