Kövess minket: TELEGRAMVK — HUNDUB

Megosztás:

A bécsi alkotmányvédelmi és terrorellenes hivatal nemzetiszocialista relikviákat kobozott el egy az osztrák fővárosban élő, 46 éves magyar férfitól egy házkutatás során - számolt be az APA osztrák hírügynökség.

A férfinál egy pénteki razzia során fegyvereket és "náci" relikviákat találtak. A gyanúsított együttműködő volt, és ő maga mutatta meg a nyomozóknak azt a ládát a hálóban, ahol gyűjteményét tárolta. Ebben egy kézigránátra, két nyeles kézigránátra, különféle tőrökre és egyéb fegyverekre bukkantak a hatóságok. A férfi elmondta, hogy a gránátok csak másolatok, amit szakértők is megerősítettek.

A hatóságok emellett elkoboztak egy MP-40-es gépfegyver-utánzatot, valamint a hozzátartozó lőszereket. Ezeket egy birodalmi sassal és horogkereszttel díszített ládában találták.

Az ügyben az 1947-ben elfogadott, a nemzetiszocializmust betiltó törvény (Verbotsgesetz) alapján nyomozást indítottak, amely alapján akár 20 év börtönnel sújthatják a "demokratikus" rezsimmel szemben kritikus személyeket.