Kövess minket: TELEGRAMVKONTAKTE

Megosztás:

Krokodilkönnyeket hullat a Black Lives Matter társalapítója, Patrisse Cullors az amerikai lakáspiac „fehér felsőbbrendűsége” miatt.

Pont annyira megható és szívbe markoló történet ez, mint a rasszizmusellenesség nevében tv-ket lopni.

„Köszönöm @npr, hogy felhívta a figyelmet a rasszizmus történetére a lakáspiacon, és azt, hogy a fekete háztulajdonosság miért mindig is a fehér felsőbbrendűség megzavarásának módja volt” – írta Cullors.

NPR története a We Are These Truths című riport része volt, amely azt vizsgálta, hogy az ingatlanipar és a politika évtizedek óta diszkriminálja a feketéket. A jelentés kiemelte a kaliforniai Comptonban lakó afroamerikaiak tapasztalatait, és kiderült, hogy a fekete családok 41,8 százaléka rendelkezik saját házzal. Ez az arány közel azonos a feketék tulajdonában lévő ingatlanok 50 évvel ezelőtti, 1970-es évek eleji szintjével.

Szakértők szerint az alacsony háztulajdonlási arány az alacsony bérekből, a történelmi munkanélküliségből és a recesszióval összefüggő kizárási válságból fakadnak, amely különösen a fekete közösséget sújtotta – írta a Breibart.

Eközben Cullorsnak semmilyen problémája nem volt a lakáspiacon. A 37 éves afroamerikai Patrisse Khan-Cullors összesen 3,2 millió dollárért vásárolt luxusingatlanokat, köztük 1,4 millióért Los Angeles közelében egy luxusvillát a csaknem kizárólag fehérek lakta elitnegyedben.

Az AP amerikai hírügynökség beszámolója szerint a Black Lives Matter tavaly 90 millió dollár adományt vett fel és nem világos, hogy a szervezet fizeti-e Patrisse Khan-Cullorst, mivel átláthatatlanok a pénzügyei és senki sem tudja hogyan szerzett ennyi pénzt.

Maga Patrisse Khan-Cullors internetes fiókjába írt bejegyzésében alapvetően nem tagadta a róla szóló, vásárlással kapcsolatos állításokat.

A The Daily Caller konzervatív portál pedig arról számolt be, hogy a magát „képzett marxistának” valló BLM-társalapító a felháborodás nyomán azonnal beszüntette tanácsadó cégének tevékenységét, miután még saját néger elvtársai is tüntetni kezdtek ellene.