Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Egy e héten közzétett felmérés szerint a francia lakosság 65 százaléka úgy véli, hogy az országba túl sok bevándorló érkezett.

A CSA Intézet által végzett felmérésből kiderült, hogy a franciák 65 százaléka szerint az országba túl sok bevándorló érkezett, míg egy kisebbség azt állítja, hogy Franciaországba nem érkezett elég bevándorló. Életkor szerinti bontásban csak a 18-24 évesek körében 60 százalék gondolja úgy, hogy Franciaországban nem volt elég bevándorlás, míg az 50-64 évesek 72 százaléka szerint Franciaországban túl sok a bevándorlás – írja a CNews, a felmérést szponzoráló műsorszolgáltató.

Politikailag a jobboldaliak sokkal jobban aggódnak a bevándorlás miatt, mint a baloldali pártok, azonban a szélsőbaloldali La France Insoumise párt támogatói között csak 51 százalék mondta azt, hogy nem érkezett elég bevándorló Franciaországba, míg más baloldali pártok körében ez az arány sokkal magasabb volt. A bevándorlással kapcsolatos aggodalmak szerepet játszhattak a Marine Le Pen vezette Nemzeti Összefogás (RN) hatalmas győzelmében a múlt hétvégi parlamenti választásokon, mivel Le Pen most is ezzel a kérdéssel kampányolt, és korábban népszavazást ígért a bevándorlásról a francia elnökválasztási kampánya során.

Az RN választási teljesítménye, amely a 2017-ben megszerzett nyolc mandátumot múlt vasárnap 89 mandátumra változtatta, Le Pen pártját a francia parlament meghatározó szereplőjévé tette, mivel Emmanuel Macron elnök tömbje nem tudott többséget szerezni.

Le Pen azóta bejelentette, hogy lemond pártja elnöki tisztségéről, hogy a parlamenti frakciójának vezetésére összpontosíthasson, amely valószínűleg a legnagyobb lesz Macron tömbje után – írta meg a Breitbart.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE