Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Az ukrán Azov zászlóalj zászlaját elvették a spanyol szurkolók, majd a helyi hatóságok lefoglalták azt a katari világbajnokság spanyol-német mérkőzésén – panaszolta a közösségi médiában Roman Zozulja ukrán labdarúgó.

„Néhány perc múlva megjelentek a FIFA képviselői, és lefoglalták a zászlót, arra hivatkozva, hogy az sért bizonyos előírásokat és állítólag tiltott” – panaszkodott a sportoló.

Zozulja a FIFA alkalmazottait az orosz propaganda áldozatainak nevezte, felszólította az ukrán hatóságokat, hogy avatkozzanak be a helyzetbe, és kijelentette, hogy a szervezetnek bocsánatot kell kérnie a döntéséért.

Mindeközben az orosz legfelsőbb bíróság az Azovot terrorista szervezetnek nyilvánította és betiltotta. Az orosz főügyészség kinyilatkoztatta, hogy szerintük a zászlóalj harcosai tiltott eszközöket és harci módszereket alkalmaztak.

Mariupol ostroma után az Azov tagjainak jelentős része fogságba esett vagy meghalt, az életben maradtakat később fogolycsere keretében Törökországba engedték távozni az oroszok azzal a feltétellel, hogy a konflikus végéig nem térhetnek haza. Később azonban új tagok toroborzásával újjáalakult a zászlóalj, amely módosított szimbolikával ellátott jelképek alatt harcol, a Katarban felmutatott fekete napos Azov-zászló tehát már a múlté. 

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE