Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Meglepő mértékű rasszizmussal találkoztak egy „független” vizsgálat során a londoni tűzoltóságnál.

A londoni tűzoltóság „intézményileg nőgyűlölő és rasszista” – legalábbis a szervezet kultúrájáról szóló jelentés szerint. A felülvizsgálatot azt követően rendelték el, hogy 2020 augusztusában egy gyakornok tűzoltó öngyilkos lett. A vizsgálat, amelyet Északnyugat-Anglia korábbi főügyésze, nem túl angolosan csengő névvel rendelkező Nazir Afzal végzett, arra a következtetésre jutott, hogy hacsak nem kezelik a „mérgező kultúrát”, akkor más tűzoltók öngyilkosságot követnek el – számolt be a jelentésről a BBC.

A vizsgálat számos esetben „helytelen viselkedést” tárt fel a tűzoltóság „szinte minden szintjén”. Például több olyan zaklatásról számolnak be, amely „etnikai kisebbségekeket vagy nőket céloztak”, de a panaszokat állítólag nem vizsgálták ki. Emellett említenek olyan eseteket is, amikor a „nőkön szexuálisan gúnyolódtak”. És olyan esetekről is beszámoltak, amikor férfiak „összehúzódtak a képernyő körül, és pornót néztek” néhány tűzoltóállomáson.

A nőgyűlölet mellett természetesen felütötte fejét a rasszizmus is. A beszámoló szerint egyszer egy néger szekrénye fölé hurkot húztak fel, egy másik esetben pedig a muszlim kolléga tisztje szalonnával kente be a tányérját, mielőtt az evett volna – mondta a jelentést elkészítő Nazir Afzal.

Ettől függetlenül a jelentés azt is megállapította, hogy bár a brigádban nyilvánosan „jelentős érzékenység” volt a faji kérdéseket illetően, úgy tűnik, hogy „aggasztó vakfolt van a nőgyűlölet és a szexizmus tekintetében”. A néger, ázsiai és egyéb kisebbségi etnikai alkalmazottak mindemellett úgy érezték, „kétszer annyit kell dolgozniuk, hogy lássák és meghallják őket” – áll a dokumentumban.

„Nazir Afzal áttekintésének megállapításai vízválasztó pillanatot jelentenek a londoni tűzoltóság számára. Az intézményi nőgyűlöletről, rasszizmusról és diszkriminációról ma közzétett részletek undorítók. A londoniaknak, köztük a tűzoltóknak és a személyzetnek, akiket cserben hagytak azok, akiknek támogatniuk kellett volna őket, joguk van dühösnek lenni, ahogy nekem is” – közölte Sadiq Khan, Londonisztán muzulmán polgármestere a jelentés megjelentése után.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Mi a magyarság jelenlegi helyzete a pozsonyi csata tükrében? Szinte lehetetlen vállalkozás a megfogalmazott kérdésre minden igényt kielégítő válaszokat adni, de ugyanilyen lehetetlen, hogy nemzeti érzelmű magyar ember ne gondolkodna el ezeken az összefüggéseken ezekben a napokban.

Tudom, hogy a történelem igazságos oldalán állok, és nem akarom, hogy politikai nézeteimért ítéljenek el – nyilatkozta a Magyarországon fogva tartott antifasiszta terroristanő, Ilaria Salis a La Stampa olasz napilapban megjelent interjúban.

A liberális brit bíróság „elkötelezett fajgyűlölőknek” nevezte őket, akik a bíró szerint „terrorizmusra buzdítottak”.

Zsidó-liberális hisztéria vezette fel a Bayern München és az olasz Lazio visszavágóját, aminek a tétje negyeddöntőbe jutás a Bajnokok Ligájában.

A propaganda, a „marketing” és az „üzenet terjesztése” szféránk egyik – ha nem a legfontosabb – küldetése. Mindig is kulcsfontosságú része volt a küzdelemnek, a Kampfzeit napjaitól mindmáig.

Jean-Marie Le Pen-t egy a Blood and Honour mozgalomhoz köthető csoport köszöntötte otthonában, ahol együtt énekeltek az idős hazafival.

„Kaptam már olyan levelet is, hogy ezeket el kellene égetni” – mutat Bácsmegi Gábor, a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum igazgatója azokra a második világháborús tárgyakra, melyek 2019-ben egy családi ház felújításakor kerültek elő.

A vérzivataros 20. század során több híres és hírhedt személyiség is megfordult a szegedi Csillag börtön celláiban.

„A közelgő győzelem lehetőséget ad Németországnak az európai zsidókérdés megoldására, ami véleményem szerint kötelességünk is. A kívánatos megoldás: minden zsidót kitenni Európából.

Egy Simon Knittel antifaiszta összefogott, a Laut gegen Nazis (Hangosan a nácik ellen, LGN) nevű szélsőséges szervezettel és egy hamburgi ügyvédi irodával, hogy a védjegyhivatalon keresztül kisajátítsák a hazafias jelszavakat.

A lengyelországi Gierloz közelében, az erdőben elrejtett Adolf Hitler második világháborús bunkere. Hilter háborús főhadiszállásának romjai egy 200 épületből álló, erdőben elrejtett város volt.

Joachim (Jochen) Peiper 1915. január 30-án született Berlinben. Apja is katonaként élte le az életét, igy a fiatal Jochen a katonás életet hamar megtanulta.

Kevesen tudják, ki az az olasz, akit közel egy éve tartanak fogva egy magyar börtönben azzal a váddal, hogy 2023-ban antifasiszta támadásokban vett részt a magyar fővárosban – írta meg az olasz il Giornale nyomán a Magyar Nemzet.

Alig egy hónappal Szálasi Ferenc kivégzése után a magyar határon önként jelentkezett a Szálasi-kormány egyik még szabadlábon lévő tagja: Kovarcz Emil.

A gondolatbűnöző politikus azért állt bíróság elé, mert egy 2021-es gyűlésen a „Mindent Németországért!” szavakat használta. Ez ugyanis Németországban bűncselekménynek számít.