Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az ukrán Azov zászlóalj zászlaját elvették a spanyol szurkolók, majd a helyi hatóságok lefoglalták azt a katari világbajnokság spanyol-német mérkőzésén – panaszolta a közösségi médiában Roman Zozulja ukrán labdarúgó.

„Néhány perc múlva megjelentek a FIFA képviselői, és lefoglalták a zászlót, arra hivatkozva, hogy az sért bizonyos előírásokat és állítólag tiltott” – panaszkodott a sportoló.

Zozulja a FIFA alkalmazottait az orosz propaganda áldozatainak nevezte, felszólította az ukrán hatóságokat, hogy avatkozzanak be a helyzetbe, és kijelentette, hogy a szervezetnek bocsánatot kell kérnie a döntéséért.

Mindeközben az orosz legfelsőbb bíróság az Azovot terrorista szervezetnek nyilvánította és betiltotta. Az orosz főügyészség kinyilatkoztatta, hogy szerintük a zászlóalj harcosai tiltott eszközöket és harci módszereket alkalmaztak.

Mariupol ostroma után az Azov tagjainak jelentős része fogságba esett vagy meghalt, az életben maradtakat később fogolycsere keretében Törökországba engedték távozni az oroszok azzal a feltétellel, hogy a konflikus végéig nem térhetnek haza. Később azonban új tagok toroborzásával újjáalakult a zászlóalj, amely módosított szimbolikával ellátott jelképek alatt harcol, a Katarban felmutatott fekete napos Azov-zászló tehát már a múlté. 

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A francia rendőrség megölt egy kés és vasrúd miatt egy férfit, aki a palesztinok elleni népirtás elleni tiltakozásul fel akart gyújtani egy zsinagógát az északnyugati Rouen városában.

Akik még nem ismernék a történetét annak a mondásnak, hogy Románia a "történelem prostituáltja", annak segítünk hat történelmi momentummal, amely eléggé tiszta képet fest arról, milyen szövetségese volt ez az ország néhai partnereinek.

A faji háborúra való előkészletek, illetve „terrorösszeesküvés” miatt ítéltek el finn nemzetiszocialista fiatalokat.

Mint tüzér – aki megjárta a Don-kanyar poklát – 1944. november 4-én estem szovjet fogságba Dunaföldvárnál.

Százezres halálkvóták túlteljesítésében versengtek a Sztálin kegyeiért remegő parancsnokok, amikor a paranoia új szintre lépett a Szovjetunióban.

Szabadon engedték az antifasiszta Ilaria Salist, akit egy erőszakos bűncselekmény miatt tartottak eddig fogva a magyar hatóságok – írta a La Repubblica.

Az olasz legfelsőbb bíróság, a semmítőszék foglalt állást az olasz szélsőjobboldali, hazafias csoportok találkozóin, megemlékezésein országszerte használt köszöntési formáról.

Bár a mi hazánkos Novák Előd kérésére előbb tömegsport-rendezvényként felvette az állami szervező a Kitörés emléktúrát az Olimpiai Ötpróba Programba, később azt törölte.

Megdöbbentőnek nevezte a magyar külügyminiszter azt, ahogy a média kezeli Ilaria Salis ügyét. Szíjjártó Pétert egy Londonban tartott előadáson kérdezték antifa terroristanőről, és hangsúlyozta: azt az embert védik, aki azzal a céllal érkezett Budapestre, hogy agyonverjen embereket az utcán.

Ausztrália Victoria szövetségi államának rendőrsége arra készül, hogy vádat emeljen az ausztrál nemzetiszocialista aktivista Jacob Hersant ellen „súlyosan sértő közszereplés” miatt, miután körülbelül 30 maszkos aktivista tömeges deportálásokat követelve demonstrált egy melbourne-i állomáson.

Antonio Tajani olasz külügyminiszter és Carlo Nordio igazságügy-miniszter közös közleményt adott ki arról, hogy tiszteletben tartják Magyarország szuverenitását, és nem avatkoznak bele a letartóztatásban lévő olasz antifa-terrorista ellen zajló eljárásba.

Habár Benito Mussolinit, a Ducét 1945-ben, 61 évesen kommunista partizánok bestiálisan meggyilkolták, a dinasztia a mai napig meghatározó az olasz politikai és közéletben, leginkább Alessandra Mussolini miatt.

Egy szentesi patrióta még tavaly decemberben az ablakában tett közszemlére egy horogkeresztes zászlót, emiatt „önkényuralmi jelkép” használatának vétsége miatt ütöttek rajta otthonában.

Egy „náciszimpatizánsok” által tartott rendezvényről készült videoklip jelent meg a német közösségi médiában, ami hatalmas zsidó-liberális hisztériát keltett Németországban.

A szerb hatóságok kiemelték a Dunából a második világháború idején elsüllyesztett egyik német hadihajóroncsot. A folyam mélyén még további mintegy negyven roncs található, amelyekben mindmáig ott hevernek az egykori robbanóanyagok.